Life

Slujba de Înviere 2022 live online şi la TV. Unde poţi vedea evenimentul

Slujba de Înviere 2022 va putea fi urmărită de către credincioși, în direct, atât în mediul online, cât și la televizor. Află care sunt canalele unde va fi transmis evenimentul.
23.04.2022 | 20:37
Slujba de Inviere 2022 live online si la TV Unde poti vedea evenimentul
Slujba de Înviere 2022. Unde poate fi urmărit live, online şi la TV, evenimentul. Foto: Inquam/ Virgil Simonescu
ADVERTISEMENT

Duminică, 24 aprilie 2022, creștin ortodocșii sărbătoresc Paștele. Fanatik vă spune unde poate fi urmărită Slujba de Înviere live, dar și care este programul evenimentului organizat de Catedrala Patriarhală.

Cine transmite la TV Slujba de Înviere 2022

În noaptea de sâmbătă, 23 aprilie 2022, Slujba de Înviere poate fi urmărită de credincioși pe mai multe canale de televiziune. Printre ele se află și postul oficial al Patriarhiei Române.

ADVERTISEMENT

Astfel, evenimentul va trimis live pe Trinitas TV, începând cu ora 23:30 și Pro TV, de la aceeași oră. De asemenea slujba va mai fi difuzată pe TVR 1, de la 23:10, și pe Antena 1, la ora 23:45.

Antena 1 va transmite imagini din trei locuri și anume, Mormântul Sfânt de la Ierusalim, Mănăstirea Cașin și Mănăstirea Ghighiu.

ADVERTISEMENT

Postul tv este singurul ce deține acreditare la Ceremonia Pogorârii Luminii Sfinte de la Ierusalim. Totodată, telespectatorii pot urmări slujba săvârșită la Mănăstirea Cașin, un monument închinat eroilor căzuți în Primul Război Mondial, dar și de la Mănăstirea Ghihiu.

Cel din urmă lăcaș de cult fiind cel unde se păstrează icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul „Siriaca”.

ADVERTISEMENT

Octavia Geamănu este prezentatoarea Antena 1 care cu un sfert de oră înainte de miezul nopții va intra în casele telespectatorilor și va fi alături de aceștia în timpul împărțirii Luminii Sfinte. Moderatoarea îi îndeamnă pe creștini să aibă încredere că minunile se pot trăi și simți.

Ediția specială Observator de Înviere va începe imediat după finala emisiunii Dancing on ice și va fi urmată de cea de-a treia parte a peliculei Iisus din Nazaret.

ADVERTISEMENT

Slujba de Înviere 2022, live online pe Trinitas şi TVR

Vă amintim că posturile de televiziune care dau slujba pot fi urmărite și în mediul online. Totodată, Trinitas TV deține un cont oficial de Facebook unde a transmis în direct toate slujbele săvârșite în această perioadă. În anii trecuți, evenimentul a putut fi vizionat pe aceeași rețea de socializare, pe pagina deținută de Ministerul Apărării.

Ceremonia religioasă de Înviere poate fi urmărită gratuit live online şi pe TVRplus. De altfel, în grila de programe TVR 1, telespectatorii pot regăsi unele dintre cele mai importante slujbe religioase săvârșite cu ocazia Sărbătorilor Pascale. De asemenea, aceștia vor mai putea urmări ediții speciale ale producției Universul Credinței.

În seara de 23 aprilie, postul TV difuzează, începând cu ora 23:10, imagini în direct de la Slujba Învierii Domnului, săvârșită la Catedrala Patriarhală. Evenimentul va fi oficiat de către Patriarhul Daniel.

În prima zi a Sfintelor Paști, în cadrul emisiunii Universul Credinței, de la ora 7:00, telespectatorii vor putea urmări mai multe materiale despre Sărbătoarea Învierii Domnului.

Programul slujbei de Înviere de la Patriarhie în anul 2022

La ora 00:00, Preafericitul Patriarh Daniel va împărți Lumina Sfântă ierarhilor, preoților și diaconilor în pridvorul din fața Reședinței Patriarhale. În același timp, credincioșii, aflați pe culoare special create, vor primul lumină de la episcopi, preoți, vicari și diaconi.

În interiorul Catedralei Patriarhale se va săvârși slujba Sfintei Liturghii. Cea de-a doua Înviere, Slujba Vecerniei Învierii Domnului, va fi oficiată în același loc. Slujba va începe la ora 12:00, pe 24 aprilie 2022.

Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă în România de către Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului.

 

ADVERTISEMENT