Life

Smiley, profit uriaș din muzică! Artistul e pe primul loc la încasări, în România

Smiley este unul dintre cei mai valoroși artiști de la noi, lucru care poate fi observat și în încasările uriașe pe care le are din muzică sau din profiturile pe care le obține, an de an.
15.06.2022 | 09:02
Smiley profit urias din muzica Artistul e pe primul loc la incasari in Romania
Smiley a reușit să dea lovitura în muzică, financiar vorbind, spre fericirea lui și a partenerei sale de viață, frumoasa Gina Pistol / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Smiley a reușit, și în 2021, să rămână pe primul loc în rândul artiștilor din România când vine vorba de banii făcuți din muzică. Mai mult, pentru prezentatorul și vedeta Pro TV, anul 2021 a fost  mult mai bun față de cel anterior, în ciuda nenumăratelor restricții generate de pandemie.

Smiley, profit record din muzică. Câți bani a câștigat în 2021

Anul 2020 a fost unul dificil pentru majoritatea cântăreților din România, profiturile lor evaporându-se din cauza problemelor și restricțiilor generate de pandemia de coronavirus. Cu toate acestea, Smiley a reușit să rămână pe linia de plutire, chiar dacă indicatorii financiari ai firmei au scăzut simțitor.

ADVERTISEMENT

Anul 2021 însă a dat semne că Smiley a reușit să se adapteze la piața muzicală românescă, ba chiar să obțină, din nou, profituri ca în anii de dinainte, în ciuda problemelor avute de majoritatea artiștilor. E adevărat, anul trecut, pandemia nu a mai produs la fel de multe restricții, iar artiștii au avut ocazia, încă din vară, să susțină concerte și să meargă la evenimente la care să cânte.

Conform raportărilor ANAF consultate de FANATIK, firma lui Smiley, Ha Ha Ha Production, înregistrată în județul Argeș, a reușit și în acest an să obțină un profit impresionant. Vorbim de peste o730.000 de lei, adică aproximativ 150.000 de euro, de trei ori mai mult decât în anul anterior, dar cu o treime mai puțin decât în 2019. Ceea ce înseamnă că vedeta emisiunilor Românii au Talent și Vocea României are de ce să fie fericit.

ADVERTISEMENT

Smiley, pe primul loc la încasări, în România, dintre artiști

Pe lângă profitul pe care l-a obținut vedeta Pro Tv, cifrele firmei pe care o deține și care se ocupă cu activități de interpretare artistică și spectacole o situează pe primul loc în România în domeniul ei, performanță pe care a obținut-o și în 2020, Smiley fiind printre cei mai buni ”încasatori” când vine vorba de domeniul financiar.

Cifra de afaceri înregistrată, conform raportărilor oficiale a fost, în 2021, de peste 9,3 milioane de lei, adică peste 1,85 milioane de euro. Performanța financiară a companiei lui Smiley îl poziționează pe primul loc în România având o cifră de afaceri aproape la fel de mare cât cea cumulată a celorlalte două firme din Top 3 din domeniu.

ADVERTISEMENT

Trebuie precizat că firma lui Smiley are și 10 angajați, cu doi mai puțin decât în 2020, dar și datorii  care se ridică la 2,6 milioane de lei, adică peste 500.000 de euro, de trei ori mai mari decât în anul anterior raportat.

Până acum, în cei 16 ani de activitate, Ha Ha Ha Production a avut cele mai bune încasări în 2019, atunci când raporta peste 10 milioane ca cifră de afaceri și un profit de peste 1 milion de lei (peste 200.000 de euro).

ADVERTISEMENT

Restul firmelor lui Smiley, pierderi mici pe toată linia

Smiley mai deține, singur sau în asociere cu rude de-ale sale, și alte patru companii. Conform datelor consultate de FANATIK, firmele cu pricina au raportat pierderi pentru anul fiscal 2021. Astfel, Festigal, o firmă care are același domeniu de activitate ca și Ha Ha Ha Production, a înregistrat cifră de afaceri zero și o pierdere de aproape 8.500 de lei.

Firma IV Clothing care are ca domeniu fabricarea de articole de îmbrăcăminte (exclusiv lenjeria de corp), deținută de Smiley, a avut o cifră de afaceri de aproape 300.000 de lei, dar și pierderi de aproape 35.000 de lei, adică 7.000 de euro.

Celelate două companii la care este asociat juratul confirmat al noului sezon al show-ului Vocea României și care au ca obiect de activitate zona imobiliară au raportat, amândouă, zero la capitolul cifră de afaceri și tot atât la pierderi sau la profit.

Trebuie remarcat că, din datele obținute de FANATIK, partenera de viață a lui Smiley, frumoasa Gina Pistol nu deține nicio companie, veniturile ei fiind însă asigurate de emisiunile pe care le prezintă pentru Antena 1.

ADVERTISEMENT