News

SMURD și Lidl, prima secție de terapie intensivă mobilă! Într-un TIR vor fi îngrijiți 12 pacienți în stare critică

08.04.2020 | 11:45
SMURD si Lidl prima sectie de terapie intensiva mobila Intrun TIR vor fi ingrijiti 12 pacienti in stare critica
ADVERTISEMENT

SMURD și Lidl au achiziționat prima secție de terapie intensivă mobilă! Mai exact, aceasta a fost cumpărată de Departamentul de Situații de Urgență, cu ajutorul retailerului. Vorbim despre o secție mobilă concentrată într-un TIR.

SMURD și Lidl, prima secție de terapie intensivă mobilă!

Concret, mașina poate fi amplasată în zonele fierbinți, cum ar fi curtea unui spital. Achiziția se face prin Fundația pentru Smurd, în contextul luptei împotriva pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

De remarcat că secția de terapie intensivă mobilă costă 264.930 de dolari și poate îngriji 12 pacienți în stare critică. Mai mult de atât, aceasta poate fi deplasată rapid oriunde în ţară și crește automat capacitatea celor mai aglomerate spitale de a oferi îngrijire pacienţilor.

Într-un TIR vor fi îngrijiți 12 pacienți în stare critică

Deocamdată se știe că secţia va fi amplasată în curtea unui spital supraaglomerat de primă linie. Aceasta urmează a fi racordată atât la reţeaua electrică, cât şi la cea de oxigen a unității medicale.

ADVERTISEMENT

„Această unitate de terapie intensivă este unică în România, folosirea ei dându-ne posibilitatea să îmbunătăţim semnificativ evoluţia pacienţilor cel mai grav afectaţi de infecţia cu SARS-CoV-2.

Având în vedere experienţa altor ţări europene care s-au confruntat deja cu o lipsă a locurilor în secţiile de terapie intensivă, precum şi dinamica rapidă într-un astfel de context la nivel naţional (…)

ADVERTISEMENT

(…) un număr de 4 astfel de unităţi mobile ar creşte semnificativ capacitatea României de a gestiona pacienţii critici în perioada ce va urma, exact acolo unde este cea mai mare nevoie”, a declarat şeful DSU, Raed Arafat.

Despre această unitate mobilă se mai știe că va fi inclusă în dotarea României de răspuns la dezastre şi va putea fi folosită în orice situaţie de catastrofă care generează victime multiple, cum ar fi în cazul unui cutremur.

ADVERTISEMENT

Mai trebuie spus că după încheierea acestei crize, unitatea de terapie intensivă mobilă va putea funcţiona inclusiv ca un centru mobil de simulare pentru medicii rezidenţi în ATI şi medicină urgenţă.

 

 

ADVERTISEMENT