News

SNSPA, plângere penală pe numele lui Alexandru Cumpănașu! Serie de acuze la adresa candidatului la președinție

28.09.2019 | 16:33
SNSPA plangere penala pe numele lui Alexandru Cumpanasu Serie de acuze la adresa candidatului la presedintie

SNSPA ia în calcul să depună o plângere penală pe numele lui Alexandru Cumpănașu! Astfel, reprezentanții Școlii Naţionale de Studii Politice şi Administrative cred că au fost păcăliți de actualul candidat la alegerile prezidențiale. La angajare, Cumpănaşu a adus un document prin care a certificat că îndeplineşte condiţiile legale, printre care să aibă studii europene, au explicat mai multe surse din cadrul instituției, conform g4media.

SNSPA, plângere penală pe numele lui Alexandru Cumpănașu!

Actul a fost depus în copie, fără să fie legalizat la notar, ca urmare a intrării în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă care prevede măsuri menite să ducă la debirocratizarea instituţiilor, printre care reducerea situaţiilor în care se cer copii legalizate după documente. Acum, cei care condus Școala Naţională de Studii Politice şi Administrative au decis reverificarea legalităţii procedurilor privind angajarea lui Alexandru Cumpănaşu.

Vă readucem aminte că acesta a lucrat în proiectul „Consolidarea cadrului pentru creşterea calităţii serviciilor publice şi sprijinirea dezvoltării la nivel local” (SIPOCA 9), potrivit unui comunicat de presă al instituţiei de învăţământ. ”Deşi acest proiect a făcut obiectul mai multor verificări interne şi externe (Curtea de Conturi, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene etc.), în conformitate cu procedurile legale, conducerea SNSPA a decis această nouă verificare internă pentru a clarifica situaţia privind studiile absolvite de domnul Alexandru Cumpănaşu.

SNSPA, plângere penală pe numele lui Alexandru Cumpănașu! Cumpănașu
Alexandru Cumpănașu a fost angajat de SNSPA. Sursa foto – facebook

Serie de acuze la adresa candidatului la președinție

Precizăm că, la angajare, domnul Cumpănaşu a semnat olograf un document prin care certifică îndeplinirea condiţiilor legale de exercitare a responsabilităţilor specifice unui post de expert, nivel de încadrare studii superioare. În funcţie de rezultatele verificărilor interne, se vor lua măsurile legale care se impun”, se mai arată în comunicatul citat.

Culmea, într-o reacție pe pagina de socializare, Alexandru Cumpănaşu a ameninţat și el SNSPA cu plângere penală. „Colaborarea mea cu SNSPA a fost una legală, corectă şi transparentă. Nu am predat niciodată la SNSPA, ci am fost expert în cadrul unui proiect cu finanţare europeană, colaborare pe care am încheiat-o în anul 2018, ca urmare a îndeplinirii obiectivelor. Avertizez SNSPA să nu se joace cu imaginea unui candidat la Preşedinţia României, cu atât mai mult cu cât am avut doar calitatea de angajat, iar în măsura în care continuă să facă jocuri politice voi depune plângere penală pe numele tuturor celor care îmi afectează dreptul la imagine şi cariera profesională”, a precizat Cumpănaşu.