News

Șobolani în vitrina cu alimente a unui supermarket. Cele două rozătoare, surprinse cum mănâncă nestingherite

Șobolani în vitrina cu alimente a unui supermarket din Capitală, în Sectorul 1.
16.06.2021 | 17:17
Sobolani in vitrina cu alimente a unui supermarket Cele doua rozatoare surprinse cum mananca nestingherite
Șobolani în vitrina cu alimente a unui supermarket. Sursa foto: Facebook / Adrian Moraru
ADVERTISEMENT

În timp ce scandalul gunoaielor din Capitală este în toi, iată că exasperarea bucureștenilor atinge cote maxime, iar printre produsele de la supermarket se găsesc și șobolani.

Condițiile insalubre de pe străzi au făcut să apară tot mai mulți șobolani, dar la acest lucru a contribuit și faptul că nu s-a realizat la timp procesul de deratizare.

ADVERTISEMENT

Șobolani în produsele de panificație ale bucureștenilor

Astfel, rozătoarele au început să se plimbe nestingherite nu numai pe străzi, în văzul oamenilor care trebuie să se ferească de ei, ci și în magazine.

Nu mică i-a fost surpriza unui bucureștean aflat la cumpărături atunci când a văzut în vitrina produselor de panificație doi șobolani, care se hrăneau nestigheriți.

ADVERTISEMENT

De unde oamenii cumpără pâine, covrigi, merdenele sau gogoși, se aflau și doi șobolani care se hrăneau la rândul lor cu aceste produse.

“Şobolani în magazine. În sectorul 1. În CAPITALA CAPITALEI!!!! Romprest NU este un operator pe care să îl doreşti. Însă nu aşa se soluţioneaza conflictul cu ei. Cu toate astea PÂNĂ UNDE acceptăm să ne ducă în mizerie şi boli USR Sector 1? Chiar trebuie să dăm foc la ţară ca să ne arate ei ca lupta cu “mafia”?”, a scris Adrian Moraru, consilier general al Municipiului Bucureşti, pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT

A început ridicarea gunoaielor în Sectorul 1, miercuri

După multe scandaluri și dezbateri, calvarul bucureștenilor pare să se fi terminat. Clotide Armand, primarul din Sectorul 1, a anunțat că a început ridicarea gunoaielor în cursul zilei de miercuri.

Mai mult, aceasta a transmis că s-au strâns peste 260 de tone de gunoi în doar trei ore, dar operațiunea este în plină desfășurare.

ADVERTISEMENT

„Primăria Sectorului 1 a reuşit să deschidă astăzi dimineaţă porţile sortatorilor şi să-i plătească direct (în ciuda piedicilor puse de Romprest) iar gunoiul a început să fie ridicat. În doar 3 ore de la deschidere Romprest a depozitat peste 260 tone de gunoi”, a transmis Clotide Armand pe Facebook.

Edilul a mai precizat care a fost desfășurarea evenimentelor care a dus la crearea a tone de gunoaie pe străzile Capitalei, în sectorul pe care îl conduce.

„Scurt istoric: operatorul de salubritate nu şi-a plătit sortatorii. Sortatorii şi-au închis porţile şi operatorul a lăsat gunoiul (lucru interzis de lege şi de contractul de delegare) pe străzi.

Primăria a găsit o soluţie să plătească direct spre sortatori datoriile operatorului. Dar ce credeţi? Compania Romprest Service S.A. s-a împotrivit vehement”, a precizat Clotilde Armand.

ADVERTISEMENT