Sport

Șoc după șoc la CSM București: Vlad Enăchescu a demisionat! S-a certat cu Gabi Szabo, directorul general al clubului. Câți bani încasa lunar

19.05.2020 | 13:30
Soc dupa soc la CSM Bucuresti Vlad Enachescu a demisionat Sa certat cu Gabi Szabo directorul general al clubului Cati bani incasa lunar
Vlad Enăchescu și-a dat demisia din funcția de coordonator al secţiei de handbal de la CSM Bucureşti
ADVERTISEMENT

Clubul de hanbal feminin CSM București a primit ieri o nouă lovitură, după cea încasată de la Federația Română de Handbal, care a decis să nu acorde titlul de campioană în Liga Florilor și să o trimită pe SCM Râmnicu Vâlcea în grupele Ligii Campionilor.

Vlad Enăchescu, coordonatorul secției de handbal de la SCM București, și-a anunțat aseară demisia din funcție printr-o postare pe contul personal de Facebook.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 19 mai, ora 13:30 / În momentul când și-a anunțat demisia din funcția de coordonator al secției de handbal de la CSM București, Vlad Enăchescu a precizat că decizia sa nu a fost influențată de hotărârile luate luni de Federația Română de Handbal, prin care se stabileau înghețarea competițiilor și neacordarea titlului de campioană.

Încă din luna martie 2020 am decis să îmi închei colaborarea cu CSM București din motive care nu au nicio legătură cu decizia de astăzi a FRH. Fetele au știut de ceva vreme, pentru că așa am considerat mereu că trebuie să te comporți cu oamenii, să le spui adevărul și să nu îi păcălești” a fost anunțul făcut de Vlad Enăchescu pe pagina personală de Facebook.

ADVERTISEMENT

Surse din cadrul clubului CSM București au dezvăluit pentru gsp.ro că plecarea lui Vlad Enăchescu de la CSM București a fost cauzată de desele conflicte pe care le avea cu Gabi Szabo, directorul general al clubului. Între cei doi au existat mereu divergențe din cauza restanțelor salariale pe care clubul le avea față de jucătoare și de staff-ul tehnic, Enăchescu situându-se mereu de partea sportivelor. De altfel, el s-a opus cu vehemență deciziei de a fi trimise jucătoarele în șomaj tehnic, considerând că nu este normal ca acestea să primească 75% din salariul minim pe economie atât timp cât clubul nu și-a achitat restanțele financiare.

Vlad Enăchescu este și director al posturilor Telekom Sport, iar din vara lui 2019 devenise coordonator al secției de handbal a CSM București. Avea contract de prestări servicii până la 30 aprilie 2020, dar acesta nu i-a mai fost prelungit și nici el nu și-ar mai fi dorit continuarea colaborării. Dacă ar fi să ne luăm după zvonurile care circulau prin mass-media, Enăchescu ar fi încasat lunar de la CSM București suma de 19.000 de lei.

ADVERTISEMENT

ȘTIRE INIȚIALĂ 19 mai, ora 9:30

Vlad Enăchescu a demisionat de la CSM București. „Am asistat la un nou episod jalnic și incalificabil”

Vlad Enăchescu susține că hotărârea sa a fost luată în urmă cu două luni și nu are legătură cu decizia de luni a Federației Române de Handbal de a se îngheța campionatul fără acordarea titlului de campioană: „Încă din luna martie 2020 am decis să îmi închei colaborarea cu CSM București din motive care nu au nicio legătură cu decizia de astăzi a FRH”.

Enăchescu, care este și director al postului Telekom Sport, susține că a demisionat și din cauza deciziilor contradictorii care se iau în permanență în sport și care influențează în mod negativ ierarhiile.

ADVERTISEMENT

„FRH a decis astăzi să nu acorde titlul și nicio medalie. Un Consiliu de Administrație cenușiu, acaparat de interese meschine, a trimis CSM București pe poziția a doua în clasament, fără elementarele norme de bun simț și fără a lua în considerare că egalitatea de puncte cu Rm.Vâlcea era realizată în condițiile în care bucureștencele aveau un meci mai puțin disputat!!!
E trist, dar și mai dureros este că nu e surprinzător! De ceva vreme se vorbește despre corupția din handbal, despre protejați și interese de clan, despre farseuri care fac legea și care stabilesc după bunul plac ierarhiile și regulile. Sunt foarte multe decizii contradictorii în sport, iar astăzi am asistat la un nou episod jalnic și incalificabil.
Încă din luna martie 2020 am decis să îmi închei colaborarea cu CSM București din motive care nu au nicio legătură cu decizia de astăzi a FRH. Fetele au știut de ceva vreme, pentru că așa am considerat mereu că trebuie să te comporți cu oamenii, să le spui adevărul și să nu îi păcălești. Am sperat până în ultimul moment că adevărul și corectitudinea vor triumfa, dar nu a fost să fie. Interesele mărunte au mai repurtat o “victorie” și au aruncat la gunoi sudoarea și munca unor sportive admirabile, care au făcut minuni în condiții extrem de grele. Și tocmai de aceea le mulțumesc din suflet și sunt suporterul și prietenul lor etern.”

„Valorile mele nu sunt în concordanță cu minciuna”

„Am decis să nu mai continui alături de club pentru că valorile mele nu sunt în concordanță cu un diletantism incredibil, cu delăsarea și cu minciuna, iar ca jurnalist am avut ocazia să mai primesc câteva răspunsuri la eterna întrebare “cum e posibil ca sportul românesc să nu mai performeze”?
Le mulțumesc tuturor celor care mi-au dat ocazia să pătrund în lumea aceasta, care mi-au înțeles ideile, gândurile și dorințele, le mulțumesc jucătoarelor/jucătorilor și staff-ului pentru clipele fantastice trăite împreună (am să fiu mereu alături de voi), le mulțumesc prietenilor – sponsori care au venit să susțină efortul meu și le sunt profund recunoscător pentru asta. Cei care m-au dezamăgit se știu, sunt sigur, pentru că le-am spus în mod direct. Una peste alta a fost o experiență fantastică pe care aș repeta-o, dar în alte condiții. Go tigers!”, este postarea integrală a lui Vlad Enăchescu pe contul personal de facebook, prin care își anunța plecarea de la CSM București.

 

 

Postarea lui Vlad Enăchescu pe contul personal de facebook prin care îți anunța plecarea de la CSM București

CSM București amenință Federația cu instanțele de judecată

Deciziile de ieri ale FRH nu au picat foarte bine clubului CSM București, care a anunțat prin vocea directorului general Gabi Szabo că va ataca prin toate mijloacele hotărârea.

„.E greu de înțeles după ce criterii s-a ghidat Federația Română de Handbal astăzi, 18 mai 2020, când a decis să tragă cortina peste Liga Florilor și să decidă astfel ierarhia finală, o ierarhie finală care nu ține cont nici măcar de matematică… Federația Română de Handbal, prin Consiliul de Administrație, a ignorat nu doar regulamentele competiției pe care o guvernează, ci și fair-play-ul ce ar trebui să caracterizeze activitatea sa ca for suprem al handbalului românesc.

Este de neînțeles cum unei echipe i se interzice dreptul de a-și apăra șansele și de a-și hotărî viitorul altfel decât pe teren. Este revoltător modul în care o decizie luată acum două săptămâni, de același CA al FR de Handbal, a fost îngropată și înlocuită cu alta. Este trist că Federația Română de Handbal a cedat presiunii la care a fost supusă în ultimele două săptămâni de un club ale cărui revendicări absurde au fost suspect de puternic mediatizate.

Clubul Sportiv Municipal București își rezervă dreptul de a ataca prin orice mijloace hotărârea FR de Handbal prin care a fost stabilită ierarhia sezonului 2019-2020 în Liga Florilor”, a fost mesajul Gabrielei Szabo.

 

ADVERTISEMENT