Sport

Soţia lui Schumacher a chemat toţi prietenii la spital

UPDATE 28 ianuarie: Schumacher se află de o lună în comă. Pe 28 decembrie, 2013, septuplul campion mondial al Formulei 1 a căzut la schi. De atunci şi pînă în prezent Schumacher s-a aflat...
28.01.2014 | 15:18

UPDATE 28 ianuarie: Schumacher se află de o lună în comă. Pe 28 decembrie, 2013, septuplul campion mondial al Formulei 1 a căzut la schi. De atunci şi pînă în prezent Schumacher s-a aflat numai în comă, funcţiile. Medicii nu sînt deloc optimişti şi cred că fostul pilot nu se va mai trezi niciodată din comă, sau dacă se va trezi, se va afla într-o stare vegetativă. Soţia a chemat toţi prietenii apropiaţi ai lui Schumacher la spital pentru a trece peste aceste clipe grele.

UPDATE 26 ianuarie ora 11:03 Germanul Michael Schumacher mai are 3 zile şi face o lună de cînd se află în spital, în comă. Situaţia este deja dramatică, avînd în vedere că fiecare zi în plus de comă îi poate afecta foarte mult sănătatea. 

Un caz foarte dramatic este cel al fotbalistului Jean-Pierre Adams, fost component al naţionalei Franţei, care în 1982 a fost supus unei operaţii la genunchi la un spital din Lyon, dar din cauza unei erori în procesul de anesteziere, fundaşul a intrat în comă. Jean-Pierre Adams nu s-a trezit nici azi din această stare, fiind cea mai lungă perioadă de comă, de 32 de ani.

Jean-Pierre-Adams

UPDATE 25 ianuarie ora 17:26 Pe 29 ianaurie se face o lună de cînd germanul a făcut accidentul, iar starea sa nu prezintă deloc semne de îmbunătăţire. Conform spuselor lui Gary Harstein, fostul medic al Formulei 1, în astfel de accidente, după o lună, maximum 50% dintre pacienţi îşi pot recăpăta cunoştinţa. Mai mult, presa germană lansează varianta că Schumacher a fost scos din comă, dar germanul tot nu şi-a revenit, aflîndu-se în comă propriu-zisă!

UPDATE 24 ianuarie ora 16:05 Un profesor de neurologie de la Universitatea din Bordeaux a declarat că Michael Schumacher trebuie să fie scos din comă, chiar dacă există riscuri: “E necesar să vezi dacă organele pacientului pot funcţiona fără a fi ajutate de aparate, iar pentru asta trebuie scos din coma indusă şi deconectat de la sistemul de respiraţie artificială. Doar aşa se vor lămuri dacă creierul, de exemplu, mai e capabil să asigure respiraţia normală. Categoric, e un risc, dar dacă nu şi-l asumă, cît îl vor mai ţine pe Schumacher conectat la aparate?”, a declarat Jean-Marc Orgogozo.

UPDATE 23 ianuarie ora 11:32 Medicii austrieci atrag atenţia asupra unui uriaş pericol care-l pîndeşte pe Schumacher în momentul în care se va trezi din coma indusă: “Este foarte posibil să rămînă ca o legumă. În sensul în care funcţia respiratorie şi cea cardiacă să funcţioneze normal, ochii să fie conectaţi la tot ceea ce se petrece în jur, dar să nu poată vorbi, să nu se poată mişca, să nu înţeleagă nimic din tot ceea ce are loc în preajma lui. Cu alte cuvinte ar putea fi atins de ceea ce în lumea medicală poartă numele de sindromul apalic” – spune postul TV ORF.

UPDATE 22 ianuarie ora 17:22  Familia lui Schumacher a emis un comunicat de presă plin de optimism: Ştim cu toţii că Michael Schumacher este un luptător şi nu se va da bătut. Sîntem profund emoţionaţi de mesajele primite pentru Michael Schumacher”, se arată în comunicatul familiei.

UPDATE 20 ianuarie ora 11:01 Conform nemţilor de la Bild, ancheta în cazul accidentului este în desfăşurare, dar anchetatorii au întîmpinat ceva probleme pentru că declaraţiile unor martori nu se potrivesc. Cu toate aceastea, cei care se ocupă cu investigaţia au declarat că în maximum două săptămîni se va termina şi rezultatele vor fi făcute publice într-o conferinţă de presă.

UPDATE 18 ianuarie ora 10:58 La o zi după ce jurnaliştii de la L’Equipe au publicat o ştire cu brăţara norocoasă şi totodată pierdută a lui Schumacher, aceasta a fost găsită de salvamontişti! Imediat după ce au citit informaţia în ziare, cîţiva salvamontişti au plecat în căutarea ei şi, surpriză, au găsit-o în zăpadă! Aceştia vor merge la spital şi vor preda brăţara norocoasă soţiei.

UPDATE 17 ianuarie ora 14:03 Francezii de la L’Equipe scriu că Michael Schumacher şi-a pierdut o brăţară norocoasă o dată cu teribilul accident de la schi. Soţia sa i-a dăruit în urmă cu mai mulţi ani o brăţară din Tibet care se spune că-i oferă celui care o poartă înţelepciune şi sănătate. Înainte să-şi pună schiurile în picioare, Schumacher purta brăţara, însă, se pare că în momentula accidentului, a pierdut-o. Corinna Schumacher a căutat disperată braţara. Ea a mers la locul accidenturului, a căutat în elicopterul şi în ambulanţa care i-au transportat soţul la spital, dar în zadar.

UPDATE 17 ianuari ora 10:47 Multe persoane importante din lumea publică au scăpat printre ghearele morţii. Ei şi-au revenit după COMĂ:

* Martin Lawrence – Actorul care a jucat alături de Will Smith în super-producţia ”Bad Boys” a stat timp de 3 zile în comă. Acesta a ieşit la alergat într-o zi toridă de vară, iar pentru a slăbi mai repede, şi-a pus mai multe straturi de haine pe el. Această alegere a sa aproape că i-a ”prăjit” creierul. Lawrence a fost internat cu o temperatură de 41,8 grade, iar medicii i-au indus coma pentru a-i salva funcţiile creierului. După 3 zile de comă şi-a revenit complet.

500px-BSt-92F-4

* Ozzy Osbourne – Celebrul interpret de muzică Rock, multă vreme dependend de droguri, a suferit un accident auto în 2004. Osbourne a fost resuscitat la faţa locului, întrucît inima i s-a oprit de mai multe ori după accident. Cît timp inima nu a mai ”ticăit” creierul lui Ozzy nu a mai primit suficient oxigen şi a intrat în comă. După 8 zile de comă s-a trezit, însă a rămas cu sechele de vorbire şi locomotorii.

Ozzy-Osbourne3

 

* Sharon Stone – Celebra şi frumoasa actriţă de la Hollywood a fost internată pe 29 septembrie 2001 cu o hemoragie craniană care şi-a făcut loc şi de-a lungul coloanei vertebrale, cauzată de un anevrism rupt. Starea sa era critică, iar doctorii încă nu ştiau ce să-i facă. A stat 9 zile în comă pînă cînd medicii au operat-o.

lindsey_vonn_basic_instinct

 

* Şerban Huidu – ”Cîrcotaşul” a fost implicat într-un accidentat la schi în decembrie 2010. După ce a încercat să evite un copil, Şerban Huidu s-a lovit cu faţa de un copac. Medicii au fost nevoiţi să-i inducă o stare de comă, însă din fericire şi revenit după cîteva zile, însă a rămas cu sechele vizibile.

serban-huidu

UPDATE 16 ianuarie ora 11:46 Previziunile specialiştilor sînt destul de sumble în privinţa stării de sănătate a lui Michael Sumacher. Conform acestora, germanul nu este scos din comă pentru că starea acestuia de sănătate nu s-a îmbunătăţit. ”Vorbim despre o chestiune de viaţă şi de moarte. Teoretic, o comă indusă poate fi menţinută o viaţă întreagă. Nu ar dăuna creierului”, a declarat dr. Andreas Ziegler, de la Universitatea Neurochirurgie din Oldenburg pentru presa din Germania. 

UPDATE 15 ianuarie ora 14:54 Bild anunţă că Schumacher ar putea suferi cîteva complicaţii, cum ar fi o hemoragie craniană sau infecţii. Avînd în vedere că există acest risc, medicii sînt rezervaţi şi spun că ar putea să-l ţină pe Schumacher în comă indusă cîteva săptămîni sau chiar luni. Mai mult, medicii au fost rugaţi de familie să nu dea nici o declaraţie legată de starea lui Michael Schumacher.

UPDATE 14 ianuarie. Ora 11:00. Medicii l-au supus pe Schumacher unei noi intervenţii chirurgicale. Aceştia i-au găurit craniul lui Schumacher cu un burghiu pentru a elibera presiunea acumulată în interiorul craniului.

UPDATE 13 ianuarie. Ora 10:25. Doctorii care se ocupă de cazul lui Schumacher vor încerca la sfîrşitul acestei săptămîni să-l trezească din comă. Totuşi, pînă la acel pas important din refacerea campionului mondial de F1, medicii vor testa creierul lui Schumacher pentru a vedea zonele afectate. În urma acestor teste, doctorii vor vedea ce părţi ale creierului au fost afectate şi, implicit, îşi vor da seama ce funcţii vor avea de suferit dacă Shumi se va trezi din comă: vorbirea, vederea, echilibrul, şi aşa mai departe…

Legenda boxului din Germania, Henry Maske, i-a adus un omagiu lui Schumacher.

schumi

UPDATE 12 ianuarie. Ora 11.15. Medicii care supraveghează îndeaproape starea de sănătate a fostului campion al lumii la Formula 1, germanul Michael Schumacher, au recomandat celor apropiaţi ca, în momentul în care acesta îşi va reveni, progresiv, la funcţiile vitale ale organismului, după ieşirea din coma indusă, să fie evitate orice fel de informaţii cu caracter negativ. Lui Schumi va trebui să i se ascundă situaţia prin care trece fostul său coleg de echipă, britanicul Eddie Irvine, care a fost condamnat la şase luni de închisoare, ca urmare a unui scandal declanşat la Milano, într-un club de noapte. Irvine, care băut fiind, l-a pocnit în cap cu o sticlă spartă pe Gabriele Moratti, nepotul celebrului Massimo Moratti, fostul patron de la Inter. Această ştire este considerată de psihologii din preajma lui Schumacher ca fiind deosebit de nocivă, ştiut fiind faptul că între german şi Irvine este şi acum o prietenie deosebită.
……………………………………………………………………….
UPDATE 11 ianuarie, ora 13.00:
Într-o declaraţie acordată publicaţiei germane Bild, profesorul Heinz Peter Moecke, directorul Institutului pentru Medicină în cazuri de urgenţă şi al clinicii Asklepios din Hamburg, afirmă că a sosit momentul ca echipa medicală care îl are în grijă pe Michael Schumacher la spitalul din Grenoble să treacă la scoaterea pacientului din coma indusă: “Acest tip de comă nu trebuie să dureze mai mult de două săptămîni. Trebuie ca Michael să se întoarcă, sub atentă supraveghere, la reluarea naturală a principalelor funcţii ale organismului său, începînd cu respiraţia. Marele pericol pentru el, pe măsură ce numărul de zile stat sub comă indusă creşte, este de a-şi afecta grav ficatul de la anestezic”.

UPDATE 10 ianuarie, ora 12.00: Michael Schumacher a decis de bună voie să iasă la un moment dat de pe pîrtia special amenjată de conducătorii staţiunii Meribel pentru turişti. Investigatorii susţin că nimeni din conducerea staţiunii nu poate fi tras la răspundere în nici un fel pentru ceea ce s-a întîmplat fostului multiplu campion de Formula 1, întrucît obligaţia acestora era ca pîrtia oficială să fie curăţată impecabil, iar ceea ce este în afara acestei zone priveşte exclusiv fiecare persoană care nesocoteşte indicaţiile de a se respecta traseele oficiale şi se aventureză în afara lor. Schumi a ieşit de pe pîrtie şi a decis să schieze la o distanţă de aproximativ 5-6 m oarecum paralel cu pîrtia, dar într-o zonă în care existau clar riscuri de accidentare, deoarece, chiar dacă a nins foarte puţin, cei 20 de centimentri de zăpadă au fost suficienţi pentru a acoperi din pietrele aflate din abudenţă pe traseul neomologat. Concluzia este că un procent ridicat de inconştienţă, de sfidare a pericolului, explicabil cînd vine vorba de Schumacher, care toată viaţa s-a luat cu moartea la trîntă în Formula 1 şi a ieşit învingător, plus mult ghinion, pentru că viteza de deplasare a germanului era normală, au fost ingredientele care au dus la această dramă  – este concluzia comisiei de anchetă care investighează cazul. A fost dezminţită informaţia conform căreia cu puţin timp înainte de nefericita întîmplare fostul pilot ar fi acordat ajutor unei fetiţe, care la rîndul ei se accidentase.

UPDATE 9 ianuarie Anchetatorii au dat publicităţii un grafic în care cazătura lui Schumacher este prezentată în cele mai mici detalii. Momentele 2 este atunci cînd fostul pilot din Formula 1 şi pierdut echilibrul. La 3 este momentul în care s-a lovit de o rocă, apoi s-a dat peste cap, iar la momentul 4 Schumi se loveşte violent cu capul de o rocă.

schumi cazatura

UPDATE 9 ianuarie Familia lui Schumacher nu se dezlipeşte de spitalul în care se află în comă marele campion mondial. O bună perioadă, Ralf sau soţia lui Schumi au uitat şi să mănînce. Zilele trecute, convinşi de medici că trebuie să se hidrateze şi să mănînce, familia lui Schumacher au comandat pizza direct la spital, 8 la număr!

schumi pizza

UPDATE 8 ianuarie Anchetatorii francezi au dezvăluit exact cum s-a întîmplat accidentul lui Schumacher: ”Am măsurat viteza lui Schumacher. Mergea cu aproximativ 35 kilometri pe oră. Iniţial, Schumacher s-a lovit de o rocă acoperită de zăpadă, şi-a pierdut schiurile, iar abia apoi s-a lovit tot de o rocă acoperită cu zăpadă însă de data aceasta s-a lovit la cap. Impactul a avut loc în partea din faţă a capului, chipul şi funtea au fost extrem de afectate, impactul a fost foarte puternic, a avut nevoie de două intervenţii neuro-chirurgicale”

UPDATE 8 ianuarie Heinz-Peter Moecke, şef de departament la urgenţe din cadrul spitalului din Hamburg: “Nu se ştie exact cînd un pacient revine din comă în mediul său. Cînd are starea de comă, el nu are ocupaţie. La astfel de pacienţi, recuperarea merge foarte încet. Coma artificială poate dura mai multe săptămîni. Se poate, de exemplu, creierul să fie atât de deteriorat încât la trezire pacientul să fie într-o stare vegetativă. Iar aceasta poate persista ani, sau chiar zeci de ani”

UPDATE 8 ianuarie Noi detalii priviind accidentul lui Schumacher ies la iveală. Anchetatorii care au analizat imaginele video de pe camera amplasată pe casca lui Schumacher indică faptul cu septuplul campion monial nu cobora pe pîrtie cu o viteză mai mare de 35 de kilometri pe oră. Astăzi va avea loc o conferinţă de presă, unde medicii vor da mai multe detalii depre starea lui Schumacher.

schumacher

UPDATE 7 ianuarie: Odată cu sosirea primelor veşti de natură mai îmbucurătoare privind viaţa lui Michael Schumacher, managerul acestuia, Sabine Khem, a fost mandatat de familie să prezinte un comunicat de presă. Managerul a lansat un atac virulent la adresa presei şi a a tuturor celor care se interesează zilnic despre starea în care se află fostul mare septuplu campion al lumii. “Este adevărat că medicii consideră acum stabilă starea lui Michael, dar e vorba de o stabilitate care nu exclude trecerea pericolului. Rugăm însă insistent să nu mai fie difuzate decît informaţii care ţin de sursele oficiale de comunicare, respectiv stafful medical şi echipa managerială a lui Michael. Nici un fel de informaţie care nu provine din aceste surse nu este permisă nimănui şi cu atît mai mult ca aceasta să fie difuzată mai departe, în special în mijoacele mass-media. Facem apel la dreptul de a se respecta pacientului Schumacher deplina intimitate, în special asupra tratamentului medical hotărît de medici, detaliile despre ceea ce decid ei neavînd dreptul să fie aduse la cunoştinţă decît dacă ar fi existat acordul lor, dar şi dînşii doresc să nu facă public nici o informaţie asupra metodelor pe care le folosesc pentru salvarea vieţii lui Michael.”

La apelul managerului lui Schumacher se adaugă şi rugămintea soţiei lui Michael, Corina. Aceasta cere ca în spital şi în împrejurimile instituţiei medicale să nu mai staţioneze absolut nimeni. ”Este rugămintea care o adresez tuturor. Şi fanilor, cărora le mulţumesc pentru faptul că au fost încă din prima clipă alături de noi. Trebuie să înţelegeţi că nu vrem decît linişte şi respectarea deplină la dreptul de intimitate. Medicii trebuie şi ei să îşi poată face treaba în deplină linişte, fără nici un stress din afară. Dacă vrem cu adevărat ca viaţa lui Michael să fie în siguranţă trebuie ca în afara medicilor în spital şi în afara lui să nu se mai afle nimeni în afara membrilor familiei şi ai echipei manageriale”.

În altă ordine de idei sînt informaţii certe că anchetatorii vor avea acces la informaţiile pe care le pot oferi imaginile de pe casca purtată de pilot, camera funcţionînd în momentul accidentului şi putînd oferi astfel cele mai sigure detalii despre ceea ce s-a întîmplat. De altfel, miercuri va avea loc o conferinţă de presă a procuraturii din Albertville, prima din acest caz, în care se vor prezenta cauzele accidentului şi modul în care se desfăşoară investigaţiile pentru stabilirea exactă a posibilelor abateri de la lege, voite sau nevoite, comise de conducerea staţiunii Meribel.

UPDATE 6 ianuarie:  Potrivit “Bild”, medicii au venit cu prima veste bună după mai multe zile în care au fost sceptici în a da previziuni în cazul lui Schumacher. “Bild” anunţă că fostul pilot este în afara oricărui pericol, şi că nu se mai pune problema să-şi piardă viaţa. “Bild” citează echipa medicală condusă de profesorul Jean-Francois Payen. Şi postul de televiziune RTL anunţă că Schumacher a depăşit perioada critică. Potrivit RTL, managerul fostului pilot, Sabine Kehm,  a declarat telefonic că “starea de sănătate a lui Schumacher este stabilă”.

UPDATE 6 ianuarie: Conducerea staţiunii franceze Meribel şi-a angajat de urgenţă un avocat. Este vorba de fostul preşedinte al Comisiei juridice a Federaţiei de schi din Franţa, Maurice Bodecher. Oficialii staţiunii au informaţii că familia Schumacher intenţioneză să deschidă un proces pentru neglijenţă în amenajarea zonelor turistice şi daunele care ar urma să fie cerute ar fi de domeniul milioanelor de euro. Concret, acuzaţia se bazează pe faptul că în regulamentul de funcţionare al staţiunii figura şi obligativitatea înlăturării pietrelor existente în zona unde nu se află piste oficiale pentru schiat. Michael Schumacher a căzut, împiedicîndu-se de o astfel de piatră, pe care nu avea cum să o vadă, întrucît era ascunsă sub un strat de 20 de cm de zăpadă şi în cădere s-a lovit la cap de o altă piatră, care, de asemeni, era mascată de mantia albă. Situaţia pentru francezi s-ar complica serios în cazul în care poliţia ar demonstra pe baza camerei pe care o avea casca germanului faptul că acesta Schumacher nu avea viteză, cum încearcă din răsputeri să susţină şefii staţiunii Meribel.

UPDATE 6 ianuarie: Michael Schumacher are un testament făcut, deşi pe 3 ianuarie abia a împlinit 45 de ani. Acest testament l-a făcut încă din anul 2010, după cum a mărturist el însuşi publicaţiei ”Bunte”: “Da, sînt tată de familie şi este normal să am deja făcut un testament, pe care însă l-am făcut nu pentru pericolul din cursele de Formula 1, ci pentru evenimentele neprevăzute, care se pot petrece zi de zi”.

UPDATE 6 ianuarie: Publicaţia germană, “Bild”, anunţă că miercuri va avea loc o conferinţă de presă, la ora 11.00, cu autorităţile de anchetă. “Bild” notează că starea de sănătate a pilotului rămâne în cntinuare critică şi poate fluctua de la oră la oră şi încă nu există înformaţii cînd Schumacher o să-şi revină din coma artificială, impusă de medici. “Bild” notează că în spital sînt prezenţi mai tot timpul reprezentanţii familiei: soţia pilotului, Corina, dar şi fratele, Ralf.

ralf

UPDATE 5 ianuarie, ora 12:27 Medicii nu au mai oferit nici o informaţie despre starea lui Michael Schumacher, ceea ce înseamnă că nu s-a schimbat nimic, fostul pilot fiind în comă indusă, dat într-o stare stabilă.

Un prieten de-ai lui Schumacher a declarat presei germane că a vorbit cu unul dintre doctorii care se ocupă de Schumacher şi acesta i-ar fi marturisit că fostul pilot nu mai este în situaţia de a-şi pierde viaţa. Mai mult, medicii ar fi adăugat că neamţul a trecut peste momentul în care putea să moară.

De asemenea, un german a declarat că a filmat momentul în care Schumacher a căzut de pe skiuri, dar filmuleţul îl va da anchetatorilor pentru a ajuta în rezolvarea cazului.

UPDATE 4 ianuarie 15:37  Robert Kubica s-a aflat şi el într-o situaţie asemănătoare ca a lui Michael Schumacher: “Am fost într-o situaţie relativ similară şi ştiu în astfel de cazuri presa poate fi dură într-o perioadă foarte dificilă pentru el, pentru familie şi apropiaţi. Cu siguranţă nu este cel mai uşor final de an şi cel mai uşor început de an pentru sporturile cu motor. Este o veste şocantă şi arată că se poate întîmpla ceva oricând şi oriunde. Cînd am suferit eu accidentul la raliu, oamenii s-au întrebat de ce fac asta, au spus că nu ar trebui. Însă un accident se poate întîmpla oriunde. Îi doresc lui Michael toate cele bune şi îi ţin pumnii ca să se recupereze şi ca totul să fie bine”, a spus Kubica.

UPDATE 4 ianuarie 14:27 Sabine Kehm, ataşatul de presă al lui Schumcher: ”Starea lui Schumacher rămîne critică, dar stabilă. Pînă luni nu va mai fi vreo conferinţă de presă”

UPDATE 3 ianuarie 20:54 Fiul lui Michael Schumacher va fi audiat de o echipă de anchetatori deplasată la spitalul din Grenoble, dar şi pe un prieten al băiatului, pentru a afla mai multe detalii de la accident. Aceştia sînt audiaţi în calitate de martori, informează ledauphine.com. De asemenea, presa franceză anunţă că Michael Schumacher ar fi purtat o cameră pe cască, însă nu se ştie dacă funcţiona în momentul accidentului.

UPDATE 3 ianuarie 15:19 Uwe Kehler, şeful departamentului de neurochirurgie al spitalului din Hamburg a spus că Schumacher ar putea să intre într-o stare vegetativă. Acest lucru înseamnă că Schumi nu va mai fi niciodată conştient: “În general, e nevoie de două sau trei săptămîni pînă cînd pacientul poate fi trezit după o astfel de traumă. De asemenea, pot trece zile sau chiar săptămîni pînă cînd poate deschide ochii. Din păcate, într-un asemenea caz, e posibil ca pacientul să nu-şi revină niciodată la o stare normală şi să ajungă într-o stare vegetativă, dacă afecţiunea creierului este foarte mare”, a pus Kehler.

UPDATE 3 ianuarie 11:58 “În aceste zile dificile şi cu ocazia zilei sale de naştere, cluburile Ferrari vor să îşi arate susţinerea faţă de Michael Schumacher, organizând o manifestaţie în tăcere şi cu respect, în culoarea roşie, la Centrul Medical Universitar din Grenoble”, se arată în anunţul Ferrari.

UPDATE 3 ianuarie 8:31 Astăzi, Michael Schumacher împlineşte vîrsta de 45 de ani. Starea lui s-a îmbunătăţit în ultimele zile, însă multiplul campion de Formula 1 se află în continuare în comă.

UPDATE 2 ianuarie 16:07 Profesorul Truelle, specialist în traume craniene, a declarat pentru ziarul francez L’Equipe: “Dacă Michael va reuşi să treacă peste primele două săptămîni fără complicaţii, va supravieţui. Pentru familia germanului este foarte greu, să traieşti cu această nesiguranţă. De asemenea, aceasta stare se poate prelungi foarte mult. Au fost cazuri cînd s-a stat în comă chiar şi luni întregi”

UPDATE 1 ianuarie 20:04 Cei de la Daily Mail au publicat o poză cu pietrele de care s-a lovit Michael Schumacher.

UPDATE 1 ianuarie 13:47 “Michael este atent monitorizat. Starea sa este stabilă. Mai multe detalii nu vă pot da” a declarat în prima dimineaţă a anului Sabine Kehm, purtătorul de cuvînt al lui Michael Schumacher.

UPDATE 16.30: Jean Todt, fostul şef al lui Schumacher la Ferrari, a fost astăzi la spitalul din Grenoble unde se află neamţul. Tot astăzi, un jurnalist deghizat în preot a încercat să pătrundă în camera în care este internat neamţul. În urma acestui incident, măsurile de securitate au fost sporite.

UPDATE 16.10: Sabine Kehm, purtătoarea de cuvînt a fostului campion mondial, a explicat că Schumi n-a avut viteză în momemtul impactului şi că acesta a fost provocat de o piatră pe care n-a observat-o din pricina zăpezii. “Am discutat cu foarte mulţi oameni prezenţi la aceast tragic eveniment. Nu este adevărat faptul că Michael avea viteză foarte mare. El era alături de un grup de prieteni şi, la un moment dat, se pare că s-a oprit pentru a-l ajuta pe unul dintre ei, care a alunecat. În momentul în care şi-a reluat cursa, Michael a dat peste o piatră pitită în zăpadă, iar apoi a fost aruncat într-o zonă cu mai mulţi bolovani, unde s-a şi lovit la cap”, a spus Sabine Kehm.

UPDATE 12:18 ”Am cîştigat un pic de timp. Nu putem spune că Schumacher este în afara pericolului, dar starea sa s-a îmbunătăţit uşor. Următoarele ore sînt foarte importante” , spun doctorii germanului, conform Sky Sports. De asemenea, conform presei engleze, doctorii au declarat că l-au operat iar pe german luni, 30 decembrie. ”Nu ştim încă în ce stare va fi în momentul în care s-ar putea trezi” au declarat doctorii. Aşadar, medicii anunţă că starea fostului pilot de Formula 1 este stabilă în acest moment.

UPDATE 11:36 Presa franceză a distribuit un filmuleţ în care este filmat elicopterul în momentul în care îl ridică pe Michael Schumacher de pe pîrtie, imediat după accident.

UPDATE 19:56 Doctorii care îl tratează pe Michael Schumacher i-au indus o hypotermie controlată care ar trebui să-i ţină creierul rece pentru a micşora presiunea din interiorul craniului.

UPDATE 19:03 Site-ul german Bild.de a publicat o poză cu locul în care ar fi avut loc accidentul. Locul nu era deloc marcat şi este plin de bolovani.

UPDATE 18:34 “Urmăresc situaţia lui Schumacher, încerc să fiu la curent cu ultimele noutăţi. Ca toată lumea, aştept veşti bune despre starea lui de sănătate. În ultimele patru ore n-am mai aflat nimic, pentru că am fost pe pîrtie, am schiat. Ce să zic acum, nimic nu e uşor în viaţă! Dacă eşti bun la schi, te descurci pe pîrtie!”, a spus Reghecampf la Sport.ro

UPDATE 18:22 ”Cu siguranţă, Schumacher va sta pentru alte câteva zile în comă artificială, pentru a izola orice urmă de leziuni pe creier. E clar că accidentul a fost unul grav, mai ales că era agitat în momentul în care a fost consultat de medici pentru prima oară, semn că starea sa de conştienţă se deteriora”, a spus McMahon, un cunoscut neurochirug englez, pentru BBC.

UPDATE / Adrian Mutu este alături de Michael Schumacher în momentele dificile prin care trece fostul pilot de Formula 1, după ce acesta s-a lovit la ski.

“Luptă, campionule!!” a fost mesajul postat de fotbalistul român pe Facebook pentru german.

UPDATE 16:15  Medicii au anunţat o nouă conferinţă de presă pentru această după-amiază în care vor prezenta detalii despre starea lui Michael Schumacher. 

UPDATE 12:12 A început conferinţa de presă!

“A primit îngrijiri imediat, fără întârziere şi a intrat în operaţie după o tomografie. Starea lui e critică. Deocamdată nu putem spune care va fi viitorul lui Michael Schumacher.

E în comă indusă. A fost tratat pentru hipotermie pentru a reduce pe cât posibil leziunile creierului. Acum se luptă pentru viaţa lui şi e în stare critică.

Nu vorbim despre ceea ce se va întâmpla, ci despre tratament. Trebuie să vedem ce se întâmplă de la oră la oră.

Nu putem specula în acest moment. E în stare critică, e la terapie intensivă. Echipa noastră munceşte fără încetare şi acum nu e posibil să facem vreo previziune în acest sens”

UPDATE 10:40 Presa engleză anunţă că staff-ul de chirurgi va face un anunţ oficial privind starea neamţului la ora 12:00, ora României.

UPDATE 23.42 Cotidianul francez “Ledauphine” din Grenoble anunţă că fostul pilot german este în stare critică la spital. “Bild” la rîndul său este alarmat şi notează că Schumacher se luptă cu viaţa în aceste momente, după ce spitalul din Grenoble a făcut publică starea sănătăţii acestuia, anunţînd că a suferit o intervenţie neurochirurgicală. “Michael Scumacher prezenta la sosire un traumatism cranian grav  care a indus o stare de comă, fiind necesară imediat o intervenţie chirurgicală”, se arată într-un comunicat al spitalului din Grenoble, în care se menţionează că Schumacher “rămîne în stare critică”.

UPDATE 23.00 ”Bild” citează postul de radio RMC, care anunţă că starea pilotului s-a agravat. Acesta a suferit o hemoragie cerebrală. La spital se află şi soţia lui Schumacher, Corina. Nemţii sînt speriaţi, iar ”Bild” titrează: “Pericol de moarte!” Dailymail publică imagini cu locul unde a avut loc accidentul.

article-2530681-1A5718EF00000578-532_634x441 

UPDATE 21.50 Autorităţile din Meribel liniştesc fanii pilotului. Potrivit AFP, fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher a suferit un traumatism cranio-cerebral sever. Viaţa nu îi este în pericol.

UPDATE 21.00 Ziarul local din Grenoble, ledauphine.com, anunţă că starea pilotului s-a degradat în ultimele ore. Medicii urmează să susţină o conferinţă de presă.Urgenta

UPDATE 20.55 Bild anunţă verdictul medicilor în cazul lui Schumacher: traumatism cranio-cerebral sever! Reprezentanţii spitalului francez, unde este internat pilotul de Formula 1, urmează să susţină o conferinţă de presă. Ora nu a fost anunţată. 

UPDATE ora 20.00 Bild anunţă că un neuro-chirurg a fost chemat de urgenţă de la Paris să-l consulte pe Schumacher, la spital. Acesta este profesorul Gerard Saillant. El a fost adus de o maşină a poliţiei. În continuare părerile sînt contradictorii în privinţa stării de sănătate. Dacă BBC anunţă că “starea de sănătate a pilotului nu este gravă”, managerul pilotului, Sabine Kehm, a evitat să ofere informaţii despre gravitatea accidentului.

UPDATE ora 18:25 Unul dintre medicii spitalului din Grenoble, unde Schumacher a fost transferat în cursul zilei, doctorul Jean Marc Grenier, a declarat pentru Radio Monte Carlo că starea germanului e stabilă şi în afara oricărui pericol, iar ulterioare informaţii vor fi oferite după ora 20:00.

UPDATE ora 17:35 Managerul spitalului refuză să comunice care este starea lui Michael Schumacher, dar confirmă faptul că i s-a efectuat o tomografie. Vineri, pe 3 ianuarie 2014 Michael avea pregătită o megapetrecere în staţiunea Meribel cu prilejul împlinirii vîrstei de 45 de ani. Petrecerea se va mai ţine doar în funcţie de evoluţia stării de sănătate a fostului septuplu campion mondial.

UPDATE ora 15:44 Cotidianul german Bild scrie că nu este nici un pericol în privinţa vieţii lui Michael Schumacher. Poliţia anchetează împrejurările în care a avut loc accidentul, întrucît Schumacher nu schia pe pista special amenajată, ci în afara ei. În Franţa, în ultima săptămînă au avut loc cinci accidente mortale la schi, din cauza faptului că victimele au ales să schieze în afara pistei.

1 (1)

UPDATE ora 15:30  Ultimele informaţii care vin din partea cotidianului francez L’Equipe sînt optimiste în privinţa evoluţiei stării de sănătate a fostului mare campion german. Acesta se afla la schi împreună cu Mick, fiul său în vîrstă de 14 ani, cînd s-a produs accidentul. După cum declară directorul staţiunii Meribel, Christope Gerignon Lecomte, accidentul a avut loc la ora 11:07, ora Franţei, fostul pilot căzînd şi lovindu-se la cap de o stîncă. Din fericire, purta cască de protecţie. La opt minute după accident, a fost transportat cu elicopterul la spitalul din Moutiers. Era agitat, dar conştient şi acest lucru le dă speranţe medicilor că situaţia nu ar fi chiar atît de gravă, cît s-a crezut iniţial.

Şoc în Germania! Legenda Michael Schumacher e în stare critică în spital, după o căzătură urîtă la schi. El se afla în concediu, în Alpii francezi, în staţiunea Meribel. Schumacher a suferit un traumatism cranian şi a fost transportat de urgenţă cu elicopterul la un spital din zonă.

article-2530681-1A544E5F00000578-328_634x514article-2530681-1A544DEC00000578-692_634x457

 

 

Tags: