Fotbal international

Șoc în calificările pentru Euro 2021 la tineret: Moldova, victorie istorică în fața Belgiei!

13.10.2020 | 21:01
Soc in calificarile pentru Euro 2021 la tineret Moldova victorie istorica in fata Belgiei
ADVERTISEMENT

Echipa națională de tineret a Moldovei a produs un adevărat șoc în calificările pentru Euro 2021 după o victorie istorică în fața Belgiei.

Înaintea partidei din Moldova, belgienii erau liderii grupei, după ce învinseseră de două ori Germania, finalista Europeanului din 2019.

ADVERTISEMENT

Moldova avea o cotă de 30 înaintea fluierului de start al partidei pentru un succes la care nu se aștepta aproape nimeni.

Moldova obține un rezultat istoric în fața Belgiei

Belgia a deplasat la Tiraspol un lot plin de nume sonore în fotbalul european, precum Arnaud Bodart, Zinho Vanheusden, Alexis Saelemaekers, Albert Lokonga, Francis Amuzu sau Charles De Ketelaere, fotbaliști care vor avea un viitor strălucit în fotbalul mare.

ADVERTISEMENT

În ciuda diferenței de valoare individuală, Moldova s-a impus cu 1-0, golul victoriei fiind marcat de Denis Furtună, jucător legitimat la Zimbru Chișinău.

În meciul tur disputat în Belgia, echipa Moldovei a pierdut cu un scor categoric, 1-4, meciul din seara aceasta fiind doar a doua victorie în grupă reușită de naționala de peste Prut.

ADVERTISEMENT

Situație complicată în grupa A

În grupa A, din care fac parte echipe precum Italia sau Suedia, situația este una destul de complicată.

Cu 2 meciuri rămase înainte de finalul rundelor de calificare, 4 echipe se bat pentru obținerea locului 1 în grupă, poziție care asigură calificarea directă la turneul final.

ADVERTISEMENT

Italia, Irlanda, Suedia și Islanda sunt cele 4 echipe despărțite de un singur punct în ierarhia grupei A. Ultima etapă, cea de pe 17 noiembrie, programează duelul direct dintre Italia și Suedia, meci ce se va disputa la Kalmar în Suedia.

ADVERTISEMENT