Fotbal international

Șoc în fotbalul britanic! Paul Scholes, anchetat de FA după ce a plasat 140 de pariuri. Când se întâmpla

16.04.2019 | 21:22
Soc in fotbalul britanic Paul Scholes anchetat de FA dupa ce a plasat 140 de pariuri Cand se intampla

Paul Scholes, unul dintre cei mai reprezentativi jucători din istoria clubului Manchester United, are mari probleme în Anglia. FA l-a pus sub acuzare după ce s-a descoperit că fostul mijlocaș ar fi plasat 140 de pariuri în perioada 2015-2019, când era coproprietar al clubului profesionist de fotbal Salsford City, fapt interzis de regulament. 

Paul Scholes, anchetat de FA după ce a plasat 140 de pariuri

Scholes s-a aflat ultima dată pe banca tehnică a lui Oldham, echipă de la care a demisionat în urmă cu o lună din pricina rezultatelor modeste. Totuși, legenda de pe Old Trafford a fost coproprietar la Salford City și totodată director al clubului. Între 17 august 2015 și 12 ianuarie 2019, acesta a plasat 140 de pariuri pe fotbal, însă, conform FA, niciunul nu a implicat-o pe Salford.

Scholes, împreună cu Nicky Butt, Ryan Giggs, Gary Neville and Phil Neville, toți jucători din generația 92 de la Manchester United, au preluat clubul Salford City în 2014. Este posibil ca Paul Scholes să nu fi știut exact regulamentul, ținând cont că din momentul când a devenit antrenor la Oldham nu a plasat niciun pariu. Acesta are termen până pe 26 aprilie să răspundă acuzelor lansate de FA.

Paul Scholes a jucat alaturi de actualul manager de la Manchester United
Paul Scholes a jucat alaturi de actualul manager de la Manchester United

Interesant este că Scholes a plecat de la Oldham, gruparea din League Two, după ce patronul a încercat să se implice la echipă, așa cum deseori se întâmplă în fotbalul românesc: „Auzisem o mulțime de povești despre aceste lucruri. În primele trei săptămâni au fost mici interferențe. Dar nu semnificative. Treptat însă mi s-a cerut să nu bag pe teren un anumit jucător. A fost suficient pentru mine. Nu mi s-a spus în mod direct, dar nu sunt prost. Mi-am dat seama. S-a întâmplat o singură dată, dar au mai fost și alte astfel de sfaturi pe parcurs”