Sport

Şoc în handbalul românesc. Un fost jucător de la Dinamo, acuzat de trafic de droguri

04.06.2020 | 17:15
Soc in handbalul romanesc Un fost jucator de la Dinamo acuzat de trafic de droguri
ADVERTISEMENT

Şoc în handbalul românesc. Un jucător de la CSM Făgăraş este acuzat de trafic de droguri şi dacă va fi găsit vinovat riscă o pedeapsă cu închisoarea între 2 şi 7 ani!

Pierre Yves Ragot, fost handbalist la Dinamo, acuzat de trafic de droguri

Cel în cauză nu este un jucător român, dar are vechi state de serviciu în handbalul din ţara noastră, activând pe rând la Dinamo, Minaur Baia Mare şi acum la CSM Făgăraş.

ADVERTISEMENT

La locuința handbalistului de origine franceză Pierre Yves Ragot, ultima dată la CSM Făgăraș, s-ar fi găsit droguri de mare risc, cultură de cannabis indoor.

Percheziţii efectuate de DIICOT la locuinţa francezului Pierre Ragot

Joi dimineaţă au avut loc percheziții efectuate de către procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Brașov la domiciliul handbalistului de origine franceză Pierre Yves Ragot, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc (cannabis – cultura indoor).

ADVERTISEMENT

“La data de 4 iunie, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Braşov, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov au efectuat o percheziţie domiciliară pe raza municipiului Făgăraş, judeţul Braşov, într-o cauză vizând săvârşirea de către un suspect, cetăţean francez, a infracţiunii de trafic de droguri de risc.

Francezul a făcut comandă de materiale pentru producerea de cannabis

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada februarie – iunie 2020, suspectul, în vârstă de 34 de ani, a cultivat plante de cannabis, în vederea comercializării”, au precizat procurorii DIICOT, în comunicatul citat.

ADVERTISEMENT

Francezul ar fi comandat, de pe un site de profil, trei colete cu materiale necesare susţinerii plantaţiilor indoor de cannabis, toate în greutate totală de 35 kg, achitând pentru acestea suma de 2.500 lei şi, ulterior, alte materiale similare, achitând pentru acestea din urmă suma de 1.257 lei.

A fost găsit cannabis

În urma percheziţiei domiciliare au fost ridicate aproximativ 700 de grame de cannabis, o instalaţie folosită la întreţinerea culturii, două telefoane mobile, precum şi un grinder şi un cântar electronic.

ADVERTISEMENT

Ragot şi-a încheiat contractul cu CSM Făgăraş şi nu a primit o propunere de prelungire. Francezul locuieşte la Făgăraş împreună cu soţia sa, româncă din Maramureş.

Ragot a avut cea mai bună perioadă la Dinamo

„Mă surprinde să aud aceste lucruri. Cât a jucat la noi, nu am avut cunoștință că el s-ar ocupa cu aceste lucruri”, a declarat stupefiat la auzul acestei veşti Raul Fotonea, antrenorul principal al Făgărașului.

Jucătorul se află acum la sediul DIICOT Braşov, pentru invetigaţii. Ragot s-a căsătorit în România pe când juca la Minaur, cununia fiind făcută chiar de primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş. Pierre Yves Ragot a jucat la Dinamo între 2014-2017, echipă pentru care a reuşit să înscrie 227 de goluri. La Dinamo a avut cele mai bune evoluţii, fiind un om de bază al echipei. La Baia Mare a fost legitimat între 2017-2019 şi a înscris 125 de goluri, iar sezonul 2019-2020 a ajuns la Făgăraş, unde a marcat de 75 de ori.

ADVERTISEMENT