News

Șoc în Italia! O imigrantă din Etiopia, simbol al integrării, ucisă cu sălbăticie. Cine este criminalul

31.12.2020 | 16:49
Șoc în Italia! O imigrantă din Etiopia, simbol al integrării, ucisă cu sălbăticie. Cine este criminalul
Șoc în Italia! O imigrantă din Etiopia, simbol al integrării, ucisă cu sălbăticie. Cine este criminalul Foto: expreso.ec
ADVERTISEMENT

Agitu Ideo Gudeta, o refugiată etiopiană devenită simbol al integrării în Italia, a fost ucisă cu brutalitate la ferma sa de capre din nordul Italiei.

Ea ar fi fost violată înainte de a fi omorâtă cu un ciocan de către unul dintre angajații săi, un refugiat din Ghana, scrie presa italiană, informație neconfirmată încă de autorități.

ADVERTISEMENT

Gudeta a fost subiectul multor relatări în presa internațională ca un exemplu de poveste de succes a refugiaților în Italia, într-o perioadă de ostilitate crescândă față de imigranți, alimentată de partidul de dreapta La Liga.

Afacere cu brânzeturi de capră și produse cosmetice

Agitu Ideo Gudeta, în vârstă de 42 de ani, a ajuns în Italia în 2010. Femeia își făcuse casa în munții din Valle dei Mocheni din Trentino, unde producea brânză de capră și produse de înfrumusețare în ferma ei La Capra Felice, construită pe un teren abandonat anterior.

ADVERTISEMENT

Povestea ei a fost relatată de numeroase mass-media internaționale ca un exemplu de poveste de succes a refugiaților în Italia, într-o perioadă de ostilitate crescândă față de imigranți, alimentată de partidul de dreapta La Liga.

Gudeta a fugit din Addis Abeba, capitala etiopiană, în 2010, după ce a participat la protestele împotriva „acaparării de terenuri” și-a enervat autoritățile locale.

Activiștii au acuzat autoritățile că au pus deoparte pământuri agricole mari pentru investitorii străini.

ADVERTISEMENT

Ajunsă în Italia, a reușit să folosească terenuri comune în munții nordici pentru a-și construi noua întreprindere, profitând de prevederile care oferă fermierilor acces la terenurile publice pentru a împiedica recuperarea acestora de către natură.

Începând cu 15 capre, avea 180 până în 2018, când a devenit o figură cunoscută. „Mi-am creat spațiul și m-am făcut cunoscut, nu a existat nicio rezistență pentru mine”, declara ea pentru Reuters într-o poveste din acel an, citată de Al Jazeera.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri