Fotbal intern

Șoc în Liga 1: patru cazuri de coronavirus la FCSB! Fanatik a aflat numele jucătorilor infectați. Situație dramatică: FCSB trebuia să joace primul meci din Liga 1 peste 6 zile! Exclusiv

14.08.2020 | 14:50
Soc in Liga 1 patru cazuri de coronavirus la FCSB Fanatik a aflat numele jucatorilor infectati Situatie dramatica FCSB trebuia sa joace primul meci din Liga 1 peste 6 zile Exclusiv
ADVERTISEMENT

FCSB, care a reluat pregătirea pentru viitorul sezon, are patru cazuri de coronavirus în cadrul clubului, iar FANATIK a aflat că aceștia sunt jucători. Este vorba de Gabriel Simion, Alexandru Pantea, Răzvan Udrea și Toma Niga.

Informația a fost confirmată și de secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ștefan, care a precizat că a aflat și el de aceste cazuri.

ADVERTISEMENT

”Da, pot spune și eu că am primit câteva mesaje de la colegi conform cărora ar exista patru cazuri de coronavirus la FCSB”, a spus Justin Ștefan la Pro X.

UPDATE 14 august, ora 13:55 / Clubul FCSB a remis un comunicat prin care confirmă cele 4 cazuri de coronavirus din lot, precizând totodată că jucătorii sunt asimptomatici și că au fost izolați de restul coechipierilor.

ADVERTISEMENT

„FCSB anunță că, în urma ultimei testări COVID-19, au fost înregistrate patru cazuri pozitive în cadrul lotului nostru.
Astfel, Gabriel Simion, Toma Niga, Răzvan Udrea și Alexandru Pantea sunt fotbaliștii care au fost infectați cu virusul SARS-COV-2, aceștia urmând să fie preluați de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, în conformitate cu normele în vigoare. Menționăm faptul că jucătorii sunt asimptomatici și au fost deja izolați de restul grupului. De asemenea, clubul nostru va aplica toate prevederile legale care rezultă în urma acestei situații!”, se precizează în comunicatul clubului.

#oficialFCSB anunță că, în urma ultimei testări COVID-19, au fost înregistrate patru cazuri pozitive în cadrul lotului…

Posted by FCSB on Friday, August 14, 2020


UPDATE 14 august, ora 12:52 / Situația este dramatică la FCSB, deoarece cei 4 jucători testați pozitiv au intrat în contact cu 52 de persoane din club, indiferent că este vorba de jucători, membri ai staff-ului tehnic, medical sau administrativ. De aceea, conducerea clubului se așteaptă ca numărul cazurilor de COVID 19 să explodeze în rândul jucătorilor, mai ales că Niga și Simion au stat în permanență în cantonamentul de la Berceni.

ADVERTISEMENT

Singurul care a scăpat de contactul cu cei patru jucători testați pozitiv se pare că este patronul Gigi Becali, care nu a trecut deloc pe la echipă de când s-au reluat pregătirile în vederea noului sezon din Liga 1.


UPDATE 14 august, ora 12:47 / Gigi Becali a confirmat informația dezvăluită în exclusivitate de FANATIK, și anume că cei 4 jucători depistați pozitiv cu COVID 19 la FCSB sunt Gabriel Simion, Alexandru Pantea, Răzvan Udrea și Toma Niga.

ADVERTISEMENT

Da, sunt patru cazuri de coronavirus. Toate la jucători. Sunt copiii ăștia, Niga, Udrea, cel venit de la Astra, Simion, și băiatul de 16 ani, Pantea. Acum să se ocupe DSP-ul, ce treabă am eu, să-i ia și să-i ducă la spital. Vor fi izolați de echipă. Trebuie să jucăm, n-avem ce face. Cine are COVID-19 să se ducă la spital, cine e sănătos să joace fotbal. Ce facem acum? Ne speriem de virus? Trebuie să jucăm. Copiii ăștia sunt cuminți, au stat în cantonament și tot au luat.

Vom face teste acum din două în două zile, să fim siguri, nu ne jucăm, că vin meciurile de Europa League. Băgăm în carantină, băgăm în cantonament, așa trebuie dacă vrei să faci ceva în viață. Toată lumea în cantonament, dacă vrei să faci ceva, toată lumea stă la bază, nu mai iese nimeni de acolo. Jucătorii și-așa iau foarte mulți bani, să stea în cantonament”, a declarat Gigi Becali pentru Digisport.


FCSB are patru cazuri de coronavirus

”Înţeleg că ar fi vorba de patru testări pozitive, nu ştim cine sunt aceste persoane şi încă nu le avem confirmate decât telefonic, nu am văzut testele efectiv”, a mai declarat secretarul general al LPF despre cazurile de coronavirus de la FCSB.

Din informațiile FANATIK, cei patru infectați sunt cu toții jucători. Este vorba de Gabriel Simion, revenit la echipă după împrumutul la Astra Giurgiu, Alexandru Pantea, Răzvan Udrea și Toma Niga.

Vestea infectării celor patru a venit ca un șoc pentru conducătorii clubului, deoarece mai sunt șase zile până la debutul în noul sezon al campionatului intern. FCSB urmează să joace în prima etapă în deplasare cu Astra Giurgiu, meciul fiind programat joi, 20 august, de la ora 20:30.

FANATIK a mai aflat că șefii ”roș-albaștrilor” se așteaptă ca numărul cazurilor să explodeze în zilele următoare, deoarece cei patru jucători infectați au fost prezenți la antrenamente în ultimele zile și au intrat în contact cu ceilalți colegi și cu staff-ul tehnic.

O altă mare problemă pentru trupa lui Gigi Becali o reprezintă faptul că mai sunt mai puțin de două săptămâni până la partida cu FC Shyrak din primul tur preliminar al Europa League, programată la 27 august, pe Arena Națională.

UEFA a stabilit un protocol clar prin care o echipă care are mai multe cazuri de Covid-19 și nu se poate prezenta la un joc deja programat va pierde la ”masa verde” cu 0-3 și astfel va fi eliminată din competiție. Acest lucru s-a întâmplat deja în Champions League, acolo unde Drita a pierdut calificarea la ”masa verde” după ce doi jucători au fost depistați pozitiv și toată echipa a fost băgată în carantină.


  • (P) Cota BETANO pentru Astra – FCSB: 1,97 este cota pentru „peste 2,5 goluri“. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT