Șoc în Liga 2: Turris Turnu Măgurele se retrage din campionat! Ce se întâmplă cu rezultatele. Exclusiv

EXCLUSIV FANATIK
Razvan Iova - Craiova   
în Liga 2
13/01/2021, 15:20
Șoc în Liga 2: Turris Turnu Măgurele se retrage din campionat! Ce se întâmplă cu rezultatele. Exclusiv EXCLUSIV FANATIK
Soc în Liga 2: Turris Turnu Măgurele se retrage din campionat. © FOTO:Sebastian Tataru/Sport Picture

O veste șoc vine din Liga 2. Turris Turnu Măgurele, echipă care a fost aproape de promovare în sezonul trecut, se va retrage din campionat. 

Decizia a fost luată după ce Valentin Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea, a hotărât să nu mai sprijine financiar echipa, fiind nemulțumit de rezultatele lui Turris din acest sezon.

Formația lui Eugen Trică se află pe locul 13, cu doar 19 puncte acumulate în acest sezon. Totuși, teleormănenii sunt calificați în optimile de finală ale Cupei României.

Șoc în Liga 2: Turris Turnu Măgurele se retrage din campionat! Ce se întâmplă cu rezultatele

Turris Turnu Măgurele nu va mai continua în liga secundă, asta deși formația din Teleorman a fost foarte aproape de promovare în sezonul trecut. Faptul că echipa nu s-a mai ridicat la prestațiile din sezonul trecut l-a făcut pe principalul finanțator, Valentin Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea, să renunțe la sprijinul financiar, conform Oltenia TV și Ziarul Lupa. Silviu Bogdan, managerul general, a părăsit şi el clubul.

„În urma retragerii sponsorului principal, am luat decizia să ne despărţim de comun acord. Am încercat să vin cu soluţii, să terminăm campionatul cu copii, însă nu nu am ajuns la un acord cu Consiliul Director“ – Silviu Bogdan, manager general Turris, pentru FANATIK

Obiectivul clubului a fost play-off-ul, însă Turris este doar pe locul 13, cu 19 puncte acumulate în 15 meciuri jucate.

„Nu pot să vorbesc deocamdată. Nu e nimic oficial. O să am o întâlnire cu conducerea peste 2-3 zile și să aflu exact situația. Nu e anunțat nimic oficial,” a fost prima reacție lui Eugen Trică în exclusivitate pentru FANATIK.
În pauza de iarnă, oficialii au renunțat la mai mulți jucători experimentați care aveau salarii mari, printre care Silviu Pană (29 de ani), Ștefan Bărboianu (32 de ani), Cătălin Pîrvulescu (29 de ani) sau Alin Buleică (29 de ani), astfel că aceste gânduri de retragere există de ceva timp. Conform informațiilor FANATIK, toate rezultatele lui Turris Turnu Măgurele din Liga 2 vor fi anulate. Din Cupa României, acolo unde Turris ar fi urmat să joace în optimi de finală cu Dunărea Călărași, va merge mai departe adversara fără a se mai da o bătălie pe teren.

Au ratat promovarea în Liga 1 în ultima secundă! Rapidul le-a distrus visul teleormănenilor

Formația patronată de Valentin Dragnea ar fi putut fi surpriza din sezonul trecut al Ligii 2. Încheiat într-un mod special din cauza pandemiei de COVID-19, Turris a jucat cu promovarea pe masă în ultimul meci oficial, pe terenul lui Rapid, în „Regie”.

Oaspeții au deschis scorul în minutul 61 prin Adrian Voicu, însă execuția lui Amir Jorza la ultima fază a jocului, în minutul 90+7, dintr-o lovitură liberă, i-a lăsat în lacrimi pe teleormăneni. Rezultatul a trimis-o pe Turris de pe locul 2 pe locul 4 și nici măcar la baraj nu a mai ajuns.

 „Am crezut până la final că putem face istorie, dar cei care analizează pot să analizeze ce s-a întâmplat a doua repriză. Nu știu, mi s-a părut, așa, un vânt din spate pentru acest meci egal și nu am înțeles de ce. Dar, cum ziceam și altă dată. Acesta este fotbalul: imprevizibil, dureros de multe ori. Dar trebuie să fim puternici, să o luăm de la început,” a fost reacția lui Erik Lincar, antrenorul de atunci al lui Turris Turnu Măgurele.

Închide ×