News

Șoc în Liga 2: Turris Turnu Măgurele se retrage oficial din campionat! Anunţul FRF

05.02.2021 | 17:08
Soc in Liga 2 Turris Turnu Magurele se retrage oficial din campionat Anuntul FRF
ADVERTISEMENT

O veste șoc vine din Liga 2. Turris Turnu Măgurele, echipă care a fost aproape de promovare în sezonul trecut, se va retrage din campionat. 

FRF a anunţat retragerea lui Turris Turnu Măgurele din campionat

UPDATE, 5 februarie, ora 17:08 / FRF confirma ca Turris Turnu Măgurele s-a retras din campionat.

“Clubul din Liga 2 a informat oficial Federația Română de Fotbal în legătură cu decizia de a se retrage din competiții. Cazul va fi introdus pe rolul Comisiei de Disciplină și Etică a FRF care, în baza ROAF, va lua o decizie privind rezultatele echipei din acest sezon de Liga 2. Prin urmare, partida din șaisprezecimile de finală ale Cupei României, Dunărea Călărași – Turris-Oltul Turnu Măgurele, programată inițial marți, 9 februarie, nu se va mai disputa”, a anunţat FRF.

ADVERTISEMENT

Turris Turnu Măgurele a anunţat FRF că se retrage din Liga 2

UPDATE, 5 februarie, ora 15:18 / Oficialii lui Turris Turnu Măgurele au trimis o hărtie la Federaţia Română de Fotbal prin care anunţă retragerea echipei din Liga 2 şi Cupa României, anunta prosport.ro. În aceste condiţii, Dunărea Călăraşi, echipă care trebuia să se dueleze cu echipa teleormăneană în optimile de finală ale Cupei României, se va califica automat în sferturi. Meciul ar fi trebuit să se joace marţi, de la ora 17:45.


ŞTIRE INIŢIALĂ – 13 ianuarie 2021

Decizia a fost luată după ce Valentin Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea, a hotărât să nu mai sprijine financiar echipa, fiind nemulțumit de rezultatele lui Turris din acest sezon.

ADVERTISEMENT

Formația lui Eugen Trică se află pe locul 13, cu doar 19 puncte acumulate în acest sezon. Totuși, teleormănenii sunt calificați în optimile de finală ale Cupei României.

Șoc în Liga 2: Turris Turnu Măgurele se retrage din campionat! Ce se întâmplă cu rezultatele

Turris Turnu Măgurele nu va mai continua în liga secundă, asta deși formația din Teleorman a fost foarte aproape de promovare în sezonul trecut. Faptul că echipa nu s-a mai ridicat la prestațiile din sezonul trecut l-a făcut pe principalul finanțator, Valentin Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea, să renunțe la sprijinul financiar, conform Oltenia TV și Ziarul Lupa. Silviu Bogdan, managerul general, a părăsit şi el clubul.

ADVERTISEMENT

„În urma retragerii sponsorului principal, am luat decizia să ne despărţim de comun acord. Am încercat să vin cu soluţii, să terminăm campionatul cu copii, însă nu nu am ajuns la un acord cu Consiliul Director“ – Silviu Bogdan, manager general Turris, pentru FANATIK

Obiectivul clubului a fost play-off-ul, însă Turris este doar pe locul 13, cu 19 puncte acumulate în 15 meciuri jucate.

„Nu pot să vorbesc deocamdată. Nu e nimic oficial. O să am o întâlnire cu conducerea peste 2-3 zile și să aflu exact situația. Nu e anunțat nimic oficial,” a fost prima reacție lui Eugen Trică în exclusivitate pentru FANATIK.
În pauza de iarnă, oficialii au renunțat la mai mulți jucători experimentați care aveau salarii mari, printre care Silviu Pană (29 de ani), Ștefan Bărboianu (32 de ani), Cătălin Pîrvulescu (29 de ani) sau Alin Buleică (29 de ani), astfel că aceste gânduri de retragere există de ceva timp. Conform informațiilor FANATIK, toate rezultatele lui Turris Turnu Măgurele din Liga 2 vor fi anulate. Din Cupa României, acolo unde Turris ar fi urmat să joace în optimi de finală cu Dunărea Călărași, va merge mai departe adversara fără a se mai da o bătălie pe teren.

ADVERTISEMENT

Au ratat promovarea în Liga 1 în ultima secundă! Rapidul le-a distrus visul teleormănenilor

Formația patronată de Valentin Dragnea ar fi putut fi surpriza din sezonul trecut al Ligii 2. Încheiat într-un mod special din cauza pandemiei de COVID-19, Turris a jucat cu promovarea pe masă în ultimul meci oficial, pe terenul lui Rapid, în „Regie”.

Oaspeții au deschis scorul în minutul 61 prin Adrian Voicu, însă execuția lui Amir Jorza la ultima fază a jocului, în minutul 90+7, dintr-o lovitură liberă, i-a lăsat în lacrimi pe teleormăneni. Rezultatul a trimis-o pe Turris de pe locul 2 pe locul 4 și nici măcar la baraj nu a mai ajuns.

 „Am crezut până la final că putem face istorie, dar cei care analizează pot să analizeze ce s-a întâmplat a doua repriză. Nu știu, mi s-a părut, așa, un vânt din spate pentru acest meci egal și nu am înțeles de ce. Dar, cum ziceam și altă dată. Acesta este fotbalul: imprevizibil, dureros de multe ori. Dar trebuie să fim puternici, să o luăm de la început,” a fost reacția lui Erik Lincar, antrenorul de atunci al lui Turris Turnu Măgurele.

ADVERTISEMENT