Sport

Șoc în Premier League! Al treilea golgheter după Haaland și Kane, suspendat drastic pentru pariuri!

Cutremur în Premier League! Ivan Toney, marcator a 20 de goluri în acest sezon, a primit o suspendare dură pentru pariuri.
17.05.2023 | 20:08
Soc in Premier League Al treilea golgheter dupa Haaland si Kane suspendat drastic pentru pariuri
Ivan Toney are 20 de goluri și 4 assist-uri în acest sezon și e evaluat la 50 de milioane de euro. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ivan Toney, al treilea golgheter din campionatul englez și cel mai bun marcator al lui Brendford, a primit o lovitură trăznet. Va fi suspendat nu mai puțin de opt luni după ce a fost prins pariind.

Ivan Toney, suspendare drastică în Premier League! Ce se întâmplă cu atacantul lui Brendford dorit de echipe importante

Ivan Toney este unul dintre cei mai în formă atacanți din Premier League. Golgheterul lui Brendford a fost scos din lot la ultimul meci cu West Ham United și era anunțat accidentat.

ADVERTISEMENT

Numai că pentru atacantul în vârstă de 27 de ani, care a debutat și la naționala Angliei nu va mai juca în acest sezon. Cu 20 de goluri și patru assist-uri, cota jucătorului explodase și ajunsese la nu mai puțin de 50 de milioane de euro.

Suspendarea are un efect imediat, iar jucătorul va reveni pe teren abia pe 16 ianuarie 2024. Toney a fost amendat și cu 50.000 de lire sterline și riscă să i se rezilieze contractul la următoarea abatere.

ADVERTISEMENT

Ivan Toney, suspendat după ce a încălcat 232 de prevederi din regulament

Federația Engleză de Fotbal a dezvăluit în urma anchetei că atacantul lui Brendford a fost acuzat de încălcarea a 262 de prevederi din regulament și găsit vinovat pentru 232 dintre ele, din perioada 25 februarie 2017 – 23 ianuarie 2021.

Jucătorul a fost audiat, iar sancțiunile au fost date de către o comisie independentă. Ivan Toney va putea să revină la antrenamentele echipei sale abia pe data de 17 septembrie 2023, când va intra în ultimele patru luni de suspendare.

ADVERTISEMENT

Motivarea scrisă privind suspendarea fotbalistului va fi publicată ulterior de către federație și până atunci nu vor exista alte poziții oficiale. Toney mai are contract cu Brendford până în vara lui 2025.

Golgheterul lui Brendford, pe lista lui Manchester United, Arsenal, Chelsea sau Tottenham

Suspendarea pică cum nu se poate mai prost pentru Ivan Toney! Intrat și în circuitul naționalei, Toney era pe lista de transfer a unor cluburi importante: Manchester United, Arsenal, Chelsea sau Tottenham.

ADVERTISEMENT

De curând au apărut informații în presa engleză că Arsenal pregătește o ofertă de 50 de milioane de lire sterline pentru Ivan Toney, în timp ce atacantul era văzut drept înlocuitorul perfect pentru Harry Kane la Spurs.

Jucătorul era monitorizat insistent și de „diavolii roșii”, însă investigația privind pariurile a stopat orice negocieri. Toney este și pe placul noului antrenor al lui Chelsea, Mauricio Pochettino, însă acest scandal a risipit orice șansă pentru un potențial transfer.

ADVERTISEMENT