Fotbal international

Barcelona întâlnește Sevilla în sferturile Cupei Spaniei! Contestația celor de la Levante a fost respinsă

18.01.2019 | 18:51
Barcelona intalneste Sevilla in sferturile Cupei Spaniei Contestatia celor de la Levante a fost respinsa

Barcelona o înfruntă în această seară, de la ora 22:30, pe Levante, în returul optimilor de finală din Cupa Regelui. Catalanii au pierdut cu 1-2 în tur, astfel că recuperarea handicapului de un gol nu este nici pe departe un lucru imposibil pe Camp Nou.


UPDATE, ora 18:52 / Contestația depusă de clubul Levante după meciul tur din Cupa Spaniei a fost respinsă pe motiv că plângerea a fost depusă prea târziu. Astfel că FC Barcelona va juca în sferturile competiției cu FC Sevilla, așa cum s-a stabilit în urma tragerii la sorți efectuate vineri. Celelalte meciuri din această fază sunt Real Madrid – Girona, Getafe – FC Valencia şi Espanyol Barcelona – Betis Sevilla. Partidele tur vor avea loc în perioada 22-24 ianuarie, iar returul o săptămână mai târziu.


Totuși, presa din Spania notează că Barcelona ar putea fi eliminată din competiție la masa verde, așa cum a pățit-o și Real Madrid în urmă cu patru ani.

Șoc înainte de Barcelona – Levante

La meciul din tur, Ernesto Valverde l-a utilizat pe fundașul Juan Brandari, adus de la echipa a doua. Totuși, acesta primise un cartonaș roșu la precedentul meci disputat de Barcelona B, iar regulamentul precizează că n-ar fi avut voie să evolueze până la expirarea suspendării nici pentru echipa a doua, nici pentru prima echipă.

Levante ar putea fi salvată de regulament
Levante ar putea fi salvată de regulament

Catalanii ar putea fi scoși din Cupa Regelui la masa verde

Catalanii se apără aducând drept argument un nou articol implementat în regulamentul Federației Spaniole de Fotbal în urmă cu numai trei luni. Astfel, un jucător suspendat nu are drept de joc doar în competiția în care a primit cartonașul roșu.

Într-o situație asemănătoare s-a regăsit și Real Madrid în 2015. Atunci, madrilenii erau eliminați din competiție după ce îl utilizau pe rusul Cerishev într-o partidă din 16-imile competiției împotriva lui Cadiz. Rusul chiar a marcat în acel meci, însă ulterior s-a descoperit că acesta primise trei cartonașe galbene în precedenta stagiune din Cupa Regelui, astfel că era suspendat pentru jocul respectiv.

Ponturi pariuri din Spania găsești întotdeauna pe betmag.ro.