News

Acuze de fraudă la alegerile pentru Primăria Sectorului 1. Decizie de ultimă oră a BEC în cazul renumărării voturilor. Reacție dură din partea USR. Update

29.09.2020 | 19:08
Acuze de frauda la alegerile pentru Primaria Sectorului 1 Decizie de ultima ora a BEC in cazul renumararii voturilor Reactie dura din partea USR Update
ADVERTISEMENT

Răsturnare de situație la alegerile din București. Dan Tudorache a anunțat că a câștigat alegerile pentru Primăria Sectorului 1, însă realitatea l-a contrazis.

Mai mult, reprezentanta „dreptei„, Clotilde Armand, îl acuză pe primarul PSD că a încercat să fraudeze alegerile în ultimele ore.

ADVERTISEMENT

În acest sens au fost postate mai multe filmări pe Facebook care arată procese verbale, necompletate, care se aflau în „teritoriul” PSD.

UPDATE, 29 septembrie, ora 19:10 / Clotilde Armand, candidatul USR la Sectorul 1 al Bucureștiului susține că renumărarea voturilor e exclusă pentru că nu permite legea.

ADVERTISEMENT

Nu ne lăsăm furați, nu ne lăsăm intimați! Este o victorie clară. Trebuie să înțelegem exact procesul. Și trebuie o anchetă clară acolo. Am încredere în procesul electoral, chiar dacă s-a prelungit prea mult într-un mod inexplicabil. Acest proces trebuie să se închidă în mod corect. Nu cred că au fost nereguli. Singurul lucru pe care îl avem sigur sunt aceste procese verbale la care toți au fost de acord”, a declarat Clotilde Armand.

„Renumărarea, la ora actuală, nu se poate, pentru că legea nu o permite. Eu cred că matematica va învinge. Cifrele sunt publicate. Cine știe să contabilizeze poate vedea foarte clar cine va fi primarul. Este victoria noastră și nu ne vom lăsa intimidați. În 2016, mi s-a refuzat renumărarea voturilor pe chestiuni legale”, a completat politicianul.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 29 septembrie, ora 17:11 /  Mihai Drăgan, avocatul lui Dan Tudorache, susține că primarul PSD a câștigat un nou mandat și i-a acuzat voalat pe cei din USR că ar fi fraudat alegerile. Mai mult, Drăgan a explicat întregul episod cu procesele verbale invocat de USR.

„Procesul de votare trebuia să fie foarte clar. Am primit informare de ultimă oră, la acest moment la BE al Sectorului 1 se renumără 9 secții de votare, nu dădeau pe cheia de verificare.

ADVERTISEMENT

Înseamnă ca suma voturilor consemnate să dea totalitatea voturilor egalitate. Iar din cele 9 secții de votare, 7 au diferențe semnificative cu ce s-a încărcat în sistem.

Suntem în situația în care votul a fost denaturat total. Vă prezint numărătoarea paralelă.

Candidatul Tudorache e câștigător cu 205 voturi! La fiecare secție se întocmește un proces verbal, într-un exemplare, care se transmite la BEC și câte un exemplar pentru partidele prezente în secție. Regula e ca fiecare reprezentant din secție după ce a terminat să se ducă la partid să predea acest exemplar.

Pentru eficiență am preferat să strângem aceste procese verbale la BES1, să le ducă la sediul partidului.

La 30 de minute după ce Dan Tudorache a anunțat că e învingător cu 197 de voturi s-a întâmplat acel incident. Adică, pe stradă reprezentantul nostru, care era și pe listă pentru poziția de consilier, cel care transporta procesele verbale a fost oprit de un grup de susținători ai doamnei Armand, dar și domnul Stamule Tănase, a fost urmărit acest domn, agresat.

Procesele verbale nu pot fi înlocuite, sunt semnate în secție, au cod de bare”, a declarat Drăgan.

UPDATE, 29 septembrie ora 17:01 / BEC a anunțat că a amânat pentru mâine decizia așteptată de toate partidele.  Cei din PSD au cerut renumărarea voturilor, însă șeful BES 1 a trimis o cerere către Centru prin care anunță că ar fi putut exista mai multe buletine de vot decât numărul de votanți din secțiile de vot.  De asemenea, au fost găsite mai multe buletine nule decât erau înscrise. Cei de la BEC vor decide mâine dacă se vor renumăra voturile, sau nu.

UPDATE, 29 septembrie ora 11:47. Situația devine tot mai tensionată la Sectorul 1. La scurt timp după ce primarul în funcție a cerut renumărarea voturilor, cea care conduce după numărarea parțială, Clotilde Armand, spune că va sesiza Parchetul General în privința neregulilor. Aceasta lansează un atac și la adresa liderului PSD, Marcel Ciolacu.

”Aud că prietenul lui Omar Hayssam (Marcel Ciolacu) împreună cu fostul primar bolșevic de la Sectorul 1 (da, este un bolșevic pur sânge care a transformat Poliția Locală în poliție politică și a folosit-o să mă urmărească) vor să renumere voturile pentru că țineți-vă bine: ”voturile reprezintă voința și speranța oamenilor.

Iar acestea nu trebuie în niciun caz furate.” Really? Și în 2016 ce-ați făcut domnilor?! Acum, eu vreau să-i lămuresc pe cei doi în felul următor. Astăzi voi solicita Parchetului General al României să preia ancheta despre situația de la Biroul Electoral al Sectorului 1. Să înțelegem și noi o treabă.”, a scris candidata alianței PNL/USR-PLUS pe Facebook.


UPDATE, 29 septembrie ora 10:50. Lucrurile se mențin tensionate la Sectorul 1, acolo unde Clotilde Armand și Dan Tudorache se luptă la baionetă pentru postul de primar. Candidatul PSD a făcut un nou pas și anunță că a cerut, la BEC, renumărarea voturilor.

”Azi-noapte, am solicitat Biroului Electoral Central renumărarea voturilor. Îmi doresc transparență totală, în primul rând pentru a elimina orice suspiciune despre furtul voturilor.

Pentru că voturile reprezintă voința și speranța oamenilor. Iar acestea nu trebuie în niciun caz furate. E normal ca într-o luptă atât de strânsă să se verifice fiecare vot. Nu sunt însă normale nici presiunile, nici manipulările”, a scris Tudorache pe Facebook.


UPDATE, ora 20:40 / Lupta dintre Clotilde Armand și Dan Tudorache se mută la Poliție, în urma unui comunicat al forțelor de ordine:

„Astăzi, în jurul orei 15:45, Secția 4 Poliție a fost sesizată prin sistemul 112 cu privire la faptul că un bărbat, candidat al unui partid politic pentru funcția de consilier, ar fi fost văzut ieșind din clădirea unde a funcționat un birou electoral al sectorului 1 de către mai mulți reprezentanți ai altor partide politice, având asupra sa mai multe procese-verbale. Persoanele în cauză au fost identificate și sunt conduse la sediul Secției 4 Poliție pentru stabilirea situației de fapt și de drept”.

Candidatul USR-PLUS e convins că a câștigat alegerile, însă același lucru îl susține și Dan Tudorache, candidatul PSD.

UPDATE, ora 16:34 / Echipa candidatului Clotilde Armand își acuză rivalii că au încercat să fraudeze alegerile.

„Sediul Direcției de Medie al Primăriei, la etajul de deasupra Biroului Electoral de sector, iată ce se găsește la ora aceasta. Procese verbale de la alegeri, necompletate. Oare ce caută aici?”, se întreabă retoric cel ce filmează.

Iată cum a folosit fostul primar al Sectorului 1 o instituție a primăriei și cum a încercat să modifice procesele verbale

Iată cum a folosit fostul primar al Sectorului 1 o instituție a primăriei și cum a încercat să modifice procesele verbale cu ajutorul angajaților de la Direcția de Salubrizare. Să fie foarte clar: Tudorache și toți cei care au participat la această tentativă o să răspundă în fața Justiției. #VăVedem

Geplaatst door Clotilde Armand op Maandag 28 september 2020

Iată ce avem în sediul Direcției de Salubrizare și Investiții situat în Complexul din piața Mureș, un etaj deasupra Biroului Electoral de Sector. Procese Verbale necompletate! Așa pregăteau frauda. Și-a făcut apariția pe aici și directorul ADP S1 și nu știu ce caută el la BES. O să ne lămurească Poliția”, a transmis și Armand.

Tentativa de fraudă de la Sectorul 1

Iată ce avem în sediul Direcției de Salubrizare și Investiții situat în Complexul din piața Mureș, un etaj deasupra Biroului Electoral de Sector. Procese Verbale necompletate! Așa pregăteau frauda. Și-a făcut apariția pe aici și directorul ADP S1 și nu știu ce caută el la BES. O să ne lămurească Poliția.

Geplaatst door Clotilde Armand op Maandag 28 september 2020

UPDATE ora 14:54. Liderul USR Bucureşti, Claudiu Năsui, a precizat că din numărtoarea pe care o are partidul său, Clotilde Armand are peste 1.ooo de voturi avans în fața candidatului de la PSD.

„Legat de zvonul lansat de candidatul PSD la primăria sectorului 1 că ar fi câştigat, din numărătoarea noastră paralelă doamna Clotilde Armand are peste 1.000 de voturi diferenţă faţă de domnul Tudorache. Din numărătoarea unui alt partid care ne-a comunicat-o are peste 1.400 de voturi. Ca să vă dau şi cifre, din numărătoarea noastră, domnul Tudorache a obţinut 35.419 de voturi, iar doamna Clotilde Armand 36.454 de voturi. Staţi fără griji, păzim votul de la alegerile locale”, a scris Claudiu Năsui luni pe Facebook.


Sondajul CURS-Avangarde de aseară o dădea câștigătoare fără mari emoții pe Clotilde Armand (USR-PLUS, PNL) cu 48%. Actualul Primar, Dan Tudorache, ar fi strâns 36.5% din voturile alegătorilor.

Dan Tudorache: Am 200 de voturi în plus

Mulțumesc tuturor colegilor pentru susținerea lor. #ÎmpreunăÎnvingem

Geplaatst door Clotilde Armand op Zondag 27 september 2020

Sondaj CURS-Avangarde, 27 septembrie, ora 21:00

  • Clotilde Armand (USR-PLUS-PNL): 48%
  • Daniel Tudorache (PSD): 36,5%
  • Ioana Constantin (PMP): 7,5%

Anunțul lui Dan Tudorache este halucinant, în condițiile în care lupta părea încheiată după afișarea sondajului de ieri.

Vă amintim că un scenariu similar s-a petrecut acum 4 ani. Atunci, Clotilde Armand a cerut să fie numărate din nou voturile și l-a acuzat pe Dan Tudorache de fraudarea scrutinului.

În seara alegerilor din 2016, candidata de la Uniunea Salvați Bucureștiul avea 32.5% din voturi, iar Tudorache 29.7%. Ei bine, în dimineața următoare, bucureștenii din sectorul 1 aveau alt primar.

Candidatul PSD a reușit să o depășească pe Armand, obținând un scor de 31,1%, în timp ce franțuzoaica strânsese 28,7%.

„Câteva numere, fără comentarii. În sectorul 1 au fost 163 de secții. Am avut delegați în 126 de secții. În ele Clotilde Armand a câștigat cu 76 de voturi (medie 0,6 voturi / secție pentru noi). Nu am avut delegați în 36 de secții. În acestea PSD a câștigat cu 1.755 de voturi (medie 46 voturi / secție în defavoarea noastră)”, a fost reacția liderului USB de la acea vreme.

”Le mulțumesc tuturor celor care ați înfruntat această situație dificilă și ați ieșit ieri în număr mare la vot. Noi ne-am străduit și am reușit să asigurăm condiții de deplină siguranță sanitară. Iar Sectorul 1 a fost încă o dată primul, având cea mai mare prezență la urne,” a scris Dan Tudorache după încheierea alegerilor de ieri.

”Oameni frumoși, ați scris istorie și v-ați luat orașul înapoi! Acum, nu vă relaxați. Așteptăm rezultatele oficiale. Fac un apel la responsabilii din secțiile de votare să nu îndrăznescă să fraudeze,” a scris Clotilde Armand.

ADVERTISEMENT