Sport

EXCLUSIV / Dinamo se mută în Moldova! “E adevărat”

UPDATE 19:35 / Flavius Stoican ia în calcul varianta disputării meciurilor de pe teren propriu la Piatra Neamţ şi consideră stadionul Ceahlăului unul prielnic pentru dinamovişti. "Dacă vom...
18.03.2014 | 14:34
EXCLUSIV  Dinamo se muta in Moldova E adevarat

UPDATE 19:35 / Flavius Stoican ia în calcul varianta disputării meciurilor de pe teren propriu la Piatra Neamţ şi consideră stadionul Ceahlăului unul prielnic pentru dinamovişti. “Dacă vom ajunge acolo ne ducem cu drag, mai ales că domnul Ştefan este dinamovist. Chiar dacă Naţional Arena este un stadion extraordinar, mă simt mai bine în >”, a declarat tehnicianul “cîinilor” la Sport.ro.

UPDATE 16:50 / Cum legalitatea acestui contract de prestări de servicii este contestat de CS FC Dinamo, societate controlată de Nicolae Badea, dar aflată în insolvenţă. Aceasta are un contract de parteneriat cu CS Dinamo, clubul-mamă şi cel care administrează întreg Parcul Sportiv Dinamo. Totuşi, valabilitatea respectivei înţelegeri este contestată de Elisebeta Lipă care îi asigură pe fanii “cîinilor” că nu vor fi probleme. “Nu ştiam de povestea cu Piatra Neamţ, dar clubul de fotbal Dinamo poate să joace liniştit pe stadionul din pe baza acelor contracte de prestări de servicii. Nu este nimic în neregulă. Eu nu vreau să dau afară echipa Dinamo din Parcul Sportiv. Restul problemelor nu mă interesează pe mine”, a explicat Lipă, care este comandantul CS Dinamo.

UPDATE 16:43 / Cererea dinamoviştilor de a putea disputa meciurile de pe teren propriu la Piatra Neamţ a fost confirmată de preşedintele “cîinilor”, Constantin Anghelache, dar acesta susţine că este greu de crezut că se va ajunge în această situaţie. “E adevărat că stadionul Ceahlăului este trecut în dosarul nostru de licenţiere. Noi vom juca, însă, pe stadionul pe baza unui contract de prestări de servicii”, a spus Anghelache pentru FANATIK.

___________________________________________________________

Dinamo întîmpină mai probleme în procesul de obţinere a licenţei pentru sezonul viitor, iar una din principalele probleme este stadionul pe care va juca. În acest moment, casa autentică a roş-albilor, stadionul “Dinamo”, este inaccesibil, deşi echipa lui Ionuţ Negoiţă continuă să îşi desfăşoare partidele din postura de gazdă în “Groapă”.

În condiţiile în care contractul de închiriere al arenei din “Ştefan cel Mare” este semnat între Clubul Sportiv, proprietarul de drept al bazei, şi o societate a lui Nicolae Badea, echipa de fotbal îşi derulează activitatea la meciuri doar pe baza unui contract de închiriere de cîte 5 ore pentru fiecare joc. Cum în dosarul de licenţiere este nevoie de garanţia unui stadion pe care echipa în cauză îl poate folosi necondiţionat, dar şi pentru că respectiva arenă trebuie să îndeplinească unele condiţii, printre care prezenţa imperativă a unui sistem de drenaj sau a unui acoperiş pentru spectatori, conducerea lui Dinamo a trebuie să găsească soluţii.

Se mută în Moldova

Iar soluţia găsită de Ionuţ Negoiţă şi apropiaţii săi se află la 350 de kilometri de stadionul “Dinamo”. Adică la Piatra Neamţ, acolo unde conducerea dinamovistă a găsit înţelegere la primarul Gheorghe Ştefan, cel care le-a dat dreptul să folosească arena Ceahlăului pentru meciurile din Liga I sau măcar în dosarul de licenţiere. Preşedinte de onoare al clubului de sub Pietricica, Ştefan a confirmat pentru FANATIK.RO informaţia. “Da, este adevărat, cei de la Dinamo ne-au contactat şi ne-au cerut voie să îi lăsăm să joace pe stadionul din Piatra Neamţ. Am fost de acord, nu e nicio problemă, îi aşteptăm cu braţele deschise“, a explicat oficialul Ceahlăului.