Şoc la Milan. Galliani va demisiona, după atacurile Barbarei Berlusconi

Ceea ce părea în urmă cu o lună un lucru imposibil va deveni la finalul partidei cu Ajax din ultima rundă a grupelor Ligii, pe 11 decembrie, o realitate paralizantă pentru viitorul lui AC Milan....
29.11.2013 | 16:51
Soc la Milan Galliani va demisiona dupa atacurile Barbarei Berlusconi

Ceea ce părea în urmă cu o lună un lucru imposibil va deveni la finalul partidei cu Ajax din ultima rundă a grupelor Ligii, pe 11 decembrie, o realitate paralizantă pentru viitorul lui AC Milan. Omul cheie din era Silvio Berlusconi, vicepreşedintele şi administratorul delegat Adriano Galliani şi-a anunţat oficial demisia după exact 27 de ani şi 10 luni de activitate alături de rossoneri. Ceea ce a determinat luarea acestei decizii atît de radicale a fost atitudinea fiicei patronului echipei, Barbara Berlusconi, care îl acuză pe Galliani de proasta gestionare a clubului.

Galliani a făcut Milanul mare

Adriano Galliani nu a fost nici un moment antrenor al echipei milaneze, dar rolul său jucat în bunul mers al lucrurilor la gruparea patronată de fostul premier Silvio Berlusconi a fost imens. Practic, toate operaţiunile care au asigurat o sănătate financiară exemplară în raport cu alte mari puteri din Serie A, de pe continent sau chiar de pe mapamond, au fost opera acestui adevărate eminenţe cenuşii a rossonerilor. Toate marile transferuri, înţelegînd prin acestea atît aducerea unor jucători de top, dar şi vînzarea lor sau a altora la momentul potrivit şi pe pe sume excelente, sînt afaceri bine gîndite de omul care niciodată nu a ieşit vreun minut ăn faţă să-şi aroge merite. Totodată, Galliani nu a criticat în viaţa lui un antrenor, dimpotrivă acordîndu-i susţinere totală, în special în momente critice, pentru a nu strica şi mai mult atmosfera din vestiar. Chiar dacă în culise se hotăra ceva niciodată Galliani nu a fugit repede în faţa reflectoarelor pentru a se bate cu pumnul în piept pentru realizările sale.

108879_heroa

C_29_articolo_1019047_upiImgLancioOriz

A fost deranjat de remarcile Barbarei

Barbara Berlusconi, care face parte din Consiliul de Administraţie al lui AC Milan, i-a spus tatălui ei că a sosit momentu unei schimbări efective de mentalite în filozofia business-ului la echipa încă patronată de don Silvio. Cuvintele Barbarei l-au făcut pe Galliani să se simtă cel vizat şi deşi fiica fostului premier a negat apoi orice apropo la adresa vicepreşedintelui, el a decis astăzi să anunţe oficial decizia de a se retrage din toate funcţiile de la clubul unde a activat din 1986. “Ştiu că era nevoie de un schimb de generaţii însă acest lucru putea fi făcut într-un mod elegant. În ce mă priveşte am oferte de la multe cluburi din Italia şi de pe continent, dar voi lua o perioadă de pauză şi apoi voi vedea. Las clubul cu o stare financiară cum puţini o au, în echilibru, faţă de marile debite ale altora. Am o reputaţie, care mi-a fost grav lezată. La Madrid am fost primit deşi nu anunţasem pe nimeni că vin pentru Kaka, la Barcelona cînd am finalizat operaţiunea Ibrahimovici preşedintele Rosell şi-a lăsast familia în vacanţă şi a venit imediat”.

Milan-watching-Galliani-Barbara-Berlusconi-2

A fost la un pas de închisoare în 2007

Adriano Galliani a ajuns la colaborarea cu Silvio Berlusconi în 1986 prin faptul că deţinea o firmă de aparatură specializată în receptarea semnalului TV pe satelit, colaborînd cu Telemontecarlo. Odată începută colaborarea cu Berlusconi a cedat 50 la sută din firmă viitorului său patron şi a fost creatorul postului Canale 5. Deşi era fan Juventus, a acceptat propunerea lui Berlusconi de a deveni administrator delegat la Milan şi aşa au început cei aproape 28 de ani colaborare. “Pentru preşedintele Berlusconi voi avea aceleaşi sentimente sincere, profunde, respectul meu va rămîne absolut la fel” – a precizat cel ce a fost ani la rîndul mîna dreaptă a lui Don Silvio. Înainte de Milan activase două sezoane la Monza. În 2002 a fost ales şeful Ligii Profesioniste, deşi au fost multe voci împotrivă, pentru că se crea clar conflict de interese. A demisionat în 2006, în timpul scandalului Calciopoli, pentru ca un mai tîrziu să fie pentru prima şi singura dată cu adevărat aproape de închisoare în dosarul transferurilor de jucători anonimi între AC Milan şi Inter, procuratura şi fiscul acuzînd cele două mari puteri ale Lombardiei că au pus la cale un plan de unflare nejustificată a preţurilor unor fotbalişti tineri, necunoscuţi, de la echipele de juniori şi tineret, pentru a echlibra bugetele cluburilor.

FBL-ITA-VIOLENCE-GALLIANI

Un adevărat Don Juan, cu trei neveste

Adriano Galliani este considerat în fotbalul italian drept unul dintre bărbaţii cu mare atracţie la sexul frumos. A avut trei căsătorii şi nu se mai ştie numărul relaţiilor pe lîngă. Ultima cucerire este brazilianca Helga Costa (foto), care seamănă izbitor cu Veronica Lario, fosta nevastă a patronului Berlusconi, ceea ce pe unii i-a făcut să se întrebe, cunoscîndu-se calităţile de crai ale conducătorului cu look a la Kojak, dacă nu cumva a fost ceva secret între vicele milanez şi fosta jumătate a şefului său.

 

28 de trofee a obţinut Galliani cu AC Milan

massimo-048h