Sport

Gabi Tamaș pleacă de la Petrolul. „Mâine semnează rezilierea contractului!” Update

Gabi Tamaș este pe punctul de a se despărți de Petrolul Ploiești, după ce președintele Costel Lazăr a confirmat că i-a acceptat rezilierea contractului.
12.10.2022 | 18:29
Gabi Tamas pleaca de la Petrolul Maine semneaza rezilierea contractului Update
Să fie meciul cu FCSB ultima partidă jucată de Gabi Tamaș pentru Petrolul? Jucătorul a fost invitat de conducere pentru a discuta termenii rezilierii contractului. Foto: SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
12-10-2022
15:33

Gabi Tamaș semnează joi rezilierea contractului cu Petrolul

Oficialii clubului Petrolul Ploiești și jucătorul Gabriel Tamaș au ajuns la un acord pentru rezilierea pe cale amiabilă a contractului, parafarea actelor urmând a se face joi.

„Clubul nostru și jucătorul Gabriel Tamaș au ajuns, astăzi, la un acord privind rezilierea angajamentului semnat înainte de startul acestui sezon, fără pretenții din partea vreuneia dintre părți.

«Gabi Tamaș a fost cel care a solicitat încheierea colaborării, a fost alegerea lui! Noi am luat act de decizia lui, ne-am întâlnit astăzi, ne-am înțeles în termenii unei despărțiri amiabile, iar mâine urmează să parafăm actele. Îi mulțumim pentru activitatea depusă pe parcursul celor patru luni petrecute aici și îi urmăm succes mai departe», a precizat președintele FC Petrolul Ploiești, Costel Lazăr.

Venit în luna iunie la Petrolul, Tamaș (38 ani) a fost integralist în acest sezon, evoluând în 14 partide (13 în Superliga și 1 în Cupa României), în care a marcat și de două ori.

Mult succes mai departe, Gabi Tamaș!”, este anunțul făcut de clubul ploieștean pe pagina oficială de Facebook.

 

12-10-2022
14:13

Tamaș pleacă de la Petrolul

Președintele clubului Petrolul Ploiești, Costel Lazăr, a anunțat că i-a acceptat cererea lui Gabriel Tamaș de reziliere a contractului, urmând ca fotbalistul să semneze actele pentru o despărțire amiabilă.

”Tamaș a fost la club la ora 11, mai devreme decât era stabilită întâlnirea. Consiliul s-a întâlnit la ora 14. Am ținut cont de dorința lui și i-am făcut o propunere de reziliere. Acest lucru se întâmplă la propunerea lui.

Sunt unele probleme personale, nu pot dezvolta. Nu sunt probleme financiare, suntem cu banii la zi. A mai fost un astfel de moment pe care l-am depășit. Am rezolvat situația. Aceste probleme s-au reglat și s-au rezolvat între timp.

Tamaș este învățat cu sistemul din străinătate. Cu toții ne-am fi dorit să avem banii la zi, să plătim taxele la stat și salariile jucătorilor. Mi-a spus că vrea să vorbească cu mine pentru că sunt președintele clubului. Nu conține clauze financiare. Nu am cerut absolut nimic, deși puteam face acest lucru.

Trebuie să recunoaștem că Tamaș a adus un plus de valoare lotului. Este un moment în care ne dezechilibrăm. Toate calculele noastre erau făcute cu Tamaș în echipă. Dacă se întâmplă asta și el nu mai dorește, nu ne putem opune.

Nae Constantin a vorbit cu el. A trecut și el peste primul moment în care Gabi a fost destul de vehement. A zis că dacă Gabi nu mai vrea, nu mai poate face nimic. Tamaș cunoștea situația financiară a clubului. Nu a greșit nimeni față de el.

L-am simțit în ultima perioadă puțin încărcat și abătut și l-am întrebat de ce nu a venit să vorbească cu mine. Cred că a considerat că e mai bine așa. Din moment ce a solicitat rezilierea, nu cred că nu va fi de acord cu condițiile. Condițiile sunt de reziliere amiabilă.

Dacă era interes din partea cuiva, venea el și spunea și poate clubul obținea o sumă de transfer. Nu trebuie să ne gândim la retrogradare, trebuie să ne gândim să facem jocuri bune și să rezistăm în prima ligă.

Tamaș e un jucător care își dorește să câștige. Dacă toți ar avea aceeași determinare, altfel ar fi fost rezultatele din ultimele meciuri. De unii jucători sunt mulțumit, de alții sunt total nemulțumit.

Va trebui să îmbunătățim lotul. Ne trebuie două-trei achiziții bune pentru a rezista în SuperLiga. Aștept mai mult de la mijlocași. Mijlocașii sunt cei care forțează jocul pe atac. Vorbim despre voința lui Tamaș. Așa cum îl cunosc pe el, nu cred că există varianta de a se răzgândi”, a declarat Lazăr, la emisiunea Fotbal Club de la Digi Sport.

Pe 1 septembrie, după meciul Petrolul – Chindia 3-2, Gabi Tamaș anunța că își dorește rezilierea contractului. Nemulțumirea sa, împărtășită și de colegi, era legată de problemele financiare ale prahovenilor. Între timp, acestea s-au mai rezolvat, și totul părea istorie. Nu și pentru conducerea Petrolului.

Gabi Tamaș este chemat de conducere ”pentru a stabili termenii încetării contractuale”

”Da, e adevărat, am cerut azi rezilierea contractului cu Petrolul! Aștept răspunsul conducerii”, spunea Gabi Tamaș la începutul lunii septembrie.

ADVERTISEMENT

Acesta nu a venit. Iar Tamaș a continuat să se regăsească în formula de start a ploieștenilor în confruntările jucate de-atunci în SuperLiga.

Ba, mai mult, a fost integralist în toate jocurile de campionat cu excepția celui cu FCSB, disputat duminică. Atunci când a părăsit terenul în minutul 84.

ADVERTISEMENT

Și, iată, acum jucătorul a primit o hârtie oficială semnată de președintele clubului, Costel Lazăr. Iar aceasta a fost făcută publică, pe Facebook, de jurnalistul Octav Preda.

invitație Tamaș

Prin intermediul acesteia, jucătorul este anunțat că trebuie să se prezinte miercuri, la ora 14:00, la sediul clubului. Acolo unde ar trebui să discute cu Consiliul Director termenii încetării contractului.

ADVERTISEMENT

”Invitație prin intermediul căreia vă transmitem că sunteți convocat în fața Consiliului Director al Asociației Club Sportiv Petrolul 52 în data de 12.10.2022, ora 14:00, la sediul Clubului, pentru a stabili termenii încetării contractuale, solicitate de către dumneavoastră”, se arată în invitația semnată de Costel Lazăr.

Rămâne acum de văzut dacă documentul și solicitarea conducerii clubului reprezintă o simplă chestiune procedurală. Sau dacă nu cumva relația dintre Tamaș și diriguitorii grupării prahovene s-a degradat.

ADVERTISEMENT

Lucru care ar putea să aibă la origine, poate, și faptul că Petrolul, după un start de campionat cu rezultate peste așteptări, a intrat într-o pasă proastă. Lucru demonstrat de faptul că are un singur succes în ultimele cinci meciuri în toate competițiile.

Iar aceasta a venit în Cupa României, contra formației din Șelimbăr. În timp ce în campionat are patru eșecuri consecutive, cu Hermannstadt, Farul, CFR Cluj și FCSB.

ADVERTISEMENT