Transferul lui Bale la Real: MANEVRE cu bani PUBLICI!

Dacă FC Barcelona are mari probleme cu justiţia spaniolă pentru ingineriile financiare făcute în contractul brazilanului Neymar, care a costat în realitate 91 de milioane de euro şi nu 57 cum...
23.01.2014 | 15:55
Transferul lui Bale la Real MANEVRE cu bani PUBLICI
ADVERTISEMENT

Dacă FC Barcelona are mari probleme cu justiţia spaniolă pentru ingineriile financiare făcute în contractul brazilanului Neymar, care a costat în realitate 91 de milioane de euro şi nu 57 cum au declarat catalanii, iată că astăzi cel mai important cotidian din Catalunya, “El Mundo Deportivo”, vine cu bomba din tabăra rivalului de moarte, Real Madrid. Preşedintele Florentino Perez a minţit în privinţa valorii reale a transferului internaţionului galez Gareth Bale de la Tottenham la echipa fanion din capitala Spaniei! Care a fost de 101 milioane euro, şi de nu 92, cum au susţinut cei de la Real Madrid!

S-a ascuns de portughezul Ronaldo

El Mundo Deportivo scrie că Real Madrid a făcut cu Bale cel mai scump transfer din istoria fotbalului, din toate punctele de vedere. Numai că în înţelegere a existat un paragraf de confidenţialitate între preşedinţii Florentino Perez şi Daniel Levy, conform căruia partea engleză se angaja să nu facă publică suma reală a transferului dintr-un motiv halucinant. Lui Perez îi era frică de reacţia vedetei din lotul lui Real, portughezul Cristiano Ronaldo, cel care cu doi ani în urmă ameninţase cu plecarea dacă va veni Neymar şi atunci madrilenii au renunţat la achiziţionarea brazilianului. Acum motivul pentru care Perez dorea ca Ronaldo să nu ştie că Bale a fost mai scump decît el era nu atît orgoliul şifonat al lusitanului de a fi el cel mai scump transfer din fotbal, ci faptul că urmau să înceapă tratativele pentru noul salariu al lui Cristiano.

ADVERTISEMENT

Real a făcut o investiţie uriaşă, care nu se confirmă

101 milioane euro este preţul real al transferului. Dar cheltuielile totale ale afacerii Bale nu se opresc aici. Cu absolut totul, transfer, comisioane, salariu, alte drepturi, asigurare, se ajunge la o cifră care taie răsuflarea, 265 milioane euro. 101 sînt transferul, 91 de milioane asigurarea în cazul în care nu va mai putea juca fotbal (o asigurare asemănătoare a făcut şi clubul, la aceaşi sumă, pentru acelaşi lucru), 55 de milioane este salariul (în acte Bale are 6 milioane, dar de fapt, pe baza unor sume adiţionale an de an , un fel de prime de instalare, ajunge la 11 milioane pe an). Total 247 milioane euro. Restul pînă la 265 sînt comisioane plătite pentru mai multe persoane implicate în transfer. Din păcate, evoluţiile lui Bale sînt pînă acum departe de eforturile financiare făcute.

Perez s-a împrumutat din bani publici

Scandalul şi posibila deschidere a unei anchete pe tema operaţiunii Bale ar putea deveni o situaţie foarte grea pentru Real şi pentru Florentino Perez, pentru că mare parte din banii investiţi provin din creditul primit din partea unei instituţii bancare, “Bankia”, care a fost salvată de la faliment cu ajutorul fondurilor europene! Iar Perez a declarat că totul s-a făcut numai prin resursele proprii ale clubului, fără implicare nici unei bănci.

ADVERTISEMENT

13 meciuri şi opt goluri are Gareth Bale la Real Madrid