Sporturi

Șoc la Roland Garros! Meciul româncelor Țig / Mitu, în vizorul poliției pentru blat! Procurorii au confirmat ancheta

06.10.2020 | 18:14
Soc la Roland Garros Meciul romancelor Tig  Mitu in vizorul politiei pentru blat Procurorii au confirmat ancheta
ADVERTISEMENT

Jurnaliștii de la Welt.de, din Germania, anunță că Poliția Franceză a deschis o anchetă pentru o posibilă implicare a mafiei pariurilor într-un meci disputat în proba de dublu a competiției de la Roland Garros 2020.

Meciul vizat de Poliția Franceză este cel dintre Patrica Țig / Andreea Mitu și Madison Brangle / Yana Sizikova, în chiar primul tur. A fost o victorie muncită pentru românce, 7-6 (8), 6-4.

ADVERTISEMENT

Doar că au fost sesizate activități extrem de intense la casele de pariuri pentru această perioadă. Mai exact game-ul cinci din setul 2, în care se anunță că s-ar fi pariat câteva sute de mii de euro, conform surselor din anchetă ale celor de la Welt.de.


UPDATE, 6 octombrie, ora 18:15 / Procurorii francezi au confirmat, marţi, ancheta în cazul meciului Andreea Mitu/Patricia Ţig – Madison Brengle/Yana Sizikova (SUA/Rusia), din primul tur al probei de dublu feminin de la Roland Garros.

ADVERTISEMENT

O investigaţie pentru ”fraudă în grup organizat” şi pentru ”corupţie sportivă activă şi pasivă” a fost deschisă, la 1 octombrie, în urma suspiciunilor de trucare a unui meci de la Roland Garros, a precizat parchetul din Paris. Cercetările au fost încredinţate Serviciului central pentru curse şi jocuri de noroc (SCCJ), a anunțat parchetul.


Știre inițială, 3 octombrie

Yana Sizikova, prestație incredibil de slabă în game-ul care este suspectat de anchetatori

Mai mult, game-ul la care s-au pariat sume uriașe a avut și o desfășurare cât se poate de ciudată. Țig și Mitu au făcut un break foarte ușor, la zero!

ADVERTISEMENT

Au fost două duble greșeli comise de Sizikova, dar și o minge chiar mai suspectă. Rusoaica a alunecat după o minge și a rămas neașteptat de mult timp aplecată. Pentru a fi apoi surprinsă de o minge care a venit destul de aproape de ea. A mai fost și o minge ridicată la voleu de Brengle.

Poliția Franceză va acheta jucătoarele implicate, conform informațiilor oferite de sursa citată, pentru a stabili gradul de implicare într-o eventuală ilegalitate.

ADVERTISEMENT

Yana Sizikova este clar principala suspectă a anchetatorilor, dar cu siguranță vor fi multe întrebări și pentru Madison Brengle, 30 de ani, din SUA. Aceasta este locul 78 în clasamentul WTA la simplu și joacă foarte rar proba de dublu. Iar Sizikova, 25 de ani, este locul 652 în proba de simplu și 89 la dublu.

Nu există niciun fel de dovadă legată de implicarea româncelor Andreea Mitu și Patricia Țig, rămâne de văzut dacă vor fi audiate și cele două.

Andreea Mitu și Patricia Țig au meci duminică în optimile de finală din proba de dublu. Le vor înfrunta pe favoritele 2 ale competiției, Babos / Mladenovic.

ADVERTISEMENT