Sporturi

Șoc la Wimbledon: Maria Sharapova părăsește competiția în primul tur! Alte două favorite au pierdut

04.07.2018 | 00:32
Soc la Wimbledon Maria Sharapova paraseste competitia in primul tur Alte doua favorite au pierdut

Maria Sharapova a suferit o înfrângere surprinzătoare în primul tur la Wimbledon. E pentru prima dată când rusoaică părăsește după primul meci competiția pe care a câștigat-o în 2014, la doar 17 ani și 3 luni!

„Masha” a pierdut în fața compatrioatei Vitalia Diatchenko (27 de ani, 132 WTA), scor 7-6 (3), 6-7 (3), 4-6, după un meci care a durat trei ore și 11 minute. Sharapova a câștigat primul set după mai bine de o oră, iar în setul secund a condus cu 3-0, 4-1 și 5-2. A cedat însă avantajul break-ului și a pierdut setul în tie-break. Marea campioană, care acum se află pe numărul 22 mondial, a avut de două ori break și în decisiv. Diatchenko a reușit însă să remonteze avantajul Sharapovei și s-a impus cu 6-4 în setul trei, câștigând un meci care a durat 3 ore și 11 minute.

Sharapova, a treia favorită eliminată în primul tur la Wimbledon în meciurile de marți

Sharapova a completat o zi plină de surprize pe tabloul feminin la turneul de Mare Șlem din Marea Britanie. Ziua a început cu înfrângerea surprinzătoare a favoritei specialiștilor, Petra Kvitova. Cehoaica a pierdut în fața bielorusei Aliaksandra Sasnovich (24 de ani, 50 WTA), care i-a administrat cehoaicei un 6-0 în decisiv. O altă surpriză importantă a fost eliminarea franțuzoaicei Caroline Garcia, favorită numărul 6 la Wimbledon. Aceasta a fost învinsă de elvețianca Belinda Bencici, scor 6-7, 3-6, după o oră și 35 de minute de joc.

În schimb, favorita numărul 1 a turneului, Simona Halep, nu a avut emoții în fața japonezei Kurumi Nara, scor 6-2, 6-4. Luni, turneul de la Wimbledon mai rămăsăse fără alte două nume mari: Sloane Stephens, finalista de la Roland Garros, și Elina Svitolina au fost eliminate.