Stiri sportive

ŞOC în Liga 1! FERFELEA: “Risc să mor electrocutat. Sînt ŞANTAJAT!”

Viorel Ferfelea a dezvăluit pentru FANATIK.RO că, printr-o hîrtie, Felix Grigore l-a înştiinţat să se prezinte începînd cu data de 1 februarie, împreună cu Ovidiu Dănănae, să se...
10.02.2015 | 17:25
SOC in Liga 1 FERFELEA Risc sa mor electrocutat Sint SANTAJAT

Viorel Ferfelea a dezvăluit pentru FANATIK.RO că, printr-o hîrtie, Felix Grigore l-a înştiinţat să se prezinte începînd cu data de 1 februarie, împreună cu Ovidiu Dănănae, să se antreneze la stadionul Tineretului din Bănie. Însă de atunci trece printr-un adevărat coşmar, greu de imaginat pentru nişte fotbalişti profesionişti în 2015. Chiar dacă a recunoscut că la început nu a luat în calcul o asemenea posibilitate, fotbalistul a mărturisit că s-ar putea să ceară o audienţă la primarul Lia Olguţa Vasilescu.

 

Salut, Viorele. Care mai este situaţia ta?

Aproape că nici nu îmi mai vine să vorbesc, dar lumea trebuie să afle prin ce trec acum la Craiova. Este greu de imaginat că un fotbalist profesionist poate să ajungă într-o astfel de situaţie, Mai bine spus, să ajungă să treacă printr-un astfel de calvar.

Concret, ne poţi spune s-a întîmplat?

Absolut! Eram sigur că mi se va pregăti un asemenea tratament, după ce am refuzat micşorarea contractului. De la 1 ferbruarie, managerul clubului, Felix Grigore, practică la adresa mea şi a lui Dănănae un şantaj de toată jena. Nu credeam că în Liga I un conducător se mai poate preta la aşa ceva în anul 2015.

“La Stadionul Tineretului risc să mor electrocutat”

La ce anume te referi?

E vorba de un şantaj de toată jena. Eu şi Dănănae trebuie să ne antrenăm pe stadionul Tineretului în nişte condiţii inumane. Eu nu vreau să mor pe acest stadion. Pe lîngă faptul că ne antrenăm în nămol, vai de capul nostru, dacă te duci în vestiare să faci duş rişti să mori electrocutat. Vă rog să mă credeţi că nu glumesc şi nu mint cu nimic. Condiţiile de la acest stadion, care am înţeles că a fost unul de legendă pentru Craiova, sînt în ultimul hal. Nu înţeleg cum un conducător poate să creadă că mă poate face să semnez micşorarea salariului în asemenea condiţii, Nu voi muri ca un prost electrocutat! Trebuie să fac şapte zile din şapte cîte două antrenamente pe zi. Le mulţumesc celor care m-au anunţat de problema cu curentul, că cine ştie ce s-ar fi putut întămpla.

“Nu mai intrăm la Polivalentă din cauza lui”

Sala Polivalentă e în apropiera stadionului Tineretului, De ce nu mergeţi acolo?

E o întrebare foarte bună, dar cred că ar trebui să îl întrebaţi pe Felix Grigore de ce nu mai putem să facem duş după antrenamente în acel loc. În Sala Polivalentă am intrat doar în prima zi, dar a aflat Felix Grigore şi a dat ordin să nu mai fim lăsaţi să intrăm acolo. Îţi dai seama că vrea să ne şicaneze pînă cedăm pisihic, doar ca să acceptăm mai repede diminuarea contractului.

Totuşi, Felix Grigore pare un conducător profesionist? Poate nu el e cel care vă împiedică să vă pregătiţi normal.

Nu sînt în măsură să îl judec eu pe domnul Felix, dar nici în halul asta nu cred că merit să ajung. Practic, fac antrenament, mă urc în maşină şi mă duc să fac duş acasă. E ireal. Nu mai pun în calcul că mă pregătesc pe terenuri pline de nămol.

“Dacă aş ajunge la doamna primar Vasilescu ar fi prea de tot, dar…”

Care este soluţia? Vei merge să vorbeşti cu Lia Olguţa Vasilescu?

Te rog să mă crezi că ar fi prea de tot să cer audienţă la doamna primar. Ştiu şi eu că Sala Polivalentă aparţine Primăriei, nu domnului Felix Grigore, cel care a dat ordin să nu mai intrăm acolo, dar e şi asta o variantă. Nu e ok ca un fotbalist de la CS U să rişte să moară electrocutat doar pentru că e spus unui şantaj. Lumea uită că am venit la echipa asta la greu, într-un moment în care situaţia în oraşul Craiova era explozivă. Nu e uşor să joci, chipurile pe teren propriu, pr Ion Oblemenco, iar la meciul cu FC Universitatea Craiova să te huiduie un stadion întreg, Cum credeţi că s-au simţit colegii mei?

Ce ai de gînd să faci în continuare?

Mai aştept un pic, să se facă termenul şi cred că mai mult ca sigur că îmi voi băga memoriu. Sînt nişte restanţe salariale către mine şi nu cred că în condiţiile date acum trebuie să le trec cu vederea. Totuşi, eu cred  că e mult mai frumos să ne despărţim pe cale amiabilă.