Cele mai citite

ŞOC pe piaţa media! O televiziune celebră SE ÎNCHIDE

Consiliul de Administraţie (CA) al Societăţii Române de Televiziune (SRTv) a decis, marţi, închiderea, de la 1 august, a televiziunii TVR News şi comasarea Direcţiei Ştiri cu Departamentul...
22.07.2015 | 00:01
ŞOC pe piaţa media! O televiziune celebră SE ÎNCHIDE
ADVERTISEMENT

Consiliul de Administraţie (CA) al Societăţii Române de Televiziune (SRTv) a decis, marţi, închiderea, de la 1 august, a televiziunii TVR News şi comasarea Direcţiei Ştiri cu Departamentul Emisiuni şi Ştiri Sportive, în vederea diminuării posturilor de conducere.

CA al TVR a adoptat, în şedinţa de marţi, noi măsuri de diminuare a cheltuielilor, în contextul în care Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a blocat, luni, conturile operaţionale ale Televiziunii Române, din cauza datoriilor acumulate – începând din anul 2005 – către bugetul de stat.

ADVERTISEMENT

Veste ŞOC pentru FUMĂTORI! SE SCUMPESC ţigările! DIN NOU! Vezi cu cît!

În acest moment, datoria fiscală a TVR se ridică la aproximativ 457 de milioane de lei, potrivit unui comunicat remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX de reprezentanţii Televiziunii Române.

EXCLUSIV! Dinamovist ARESTAT pentru VIOL! 4 ani cu EXECUTARE!

Astfel, în şedinţa de marţi, Consiliul de Administraţie al TVR a decis închiderea, de la 1 august, a televiziunii TVR News, conţinutul acesteia urmând să fie preluat de celelalte canale ale SRTv.

ADVERTISEMENT

Tot în şedinţa de marţi, a fost luată în discuţie închiderea TVR HD şi transformarea televiziunii TVR 2 într-una cu emisie de înaltă definiţie.

DOLIU MARE ÎN ROM NIA! Celebrul cîntăreţ de la noi a murit la doar 36 de ani!

CA a hotărât şi comasarea Direcţiei Ştiri cu Departamentul Emisiuni şi Ştiri Sportive, în vederea diminuării posturilor de conducere.

“Potrivit legislaţiei în vigoare, în condiţiile actuale, TVR nu poate efectua decât plăţile aferente drepturilor salariale şi datoriilor către stat, ceea ce ar putea duce la blocarea activităţii TVR în scurt timp”, se spune în comunicatul TVR.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei citate, în mod constant, administraţia Televiziunii Române a făcut publică situaţia financiară a instituţiei, luând în acelaşi timp o serie de măsuri care să ducă la diminuarea cheltuielilor cu personalul şi producţia TV. Astfel, cheltuielile cu personalul au fost cu 15% mai mici în 2014 faţă de anul anterior, iar costurile de producţie au scăzut cu 24% în cazul TVR 1 şi cu 9% pentru TVR 2.

IMAGINI BOMBĂ cu Elena Udrea la plajă! GALERIE FOTO INCENDIARĂ! Se apleacă, trage de bikini şi se vede…

“Televiziunea Română a explicat cu argumente sustenabile, atât autorităţilor, cât şi opinieii publice, cauzele care au condus la situaţia financiară foarte dificilă în care se află TVR şi a atras atenţia asupra necesităţii indexării taxei TV, principala sursă de venituri a televiziunii publice şi a modificării legislaţiei care afectează funcţionarea TVR. Taxa TV din România nu a fost indexată la inflaţie în ultimii 12 ani şi este cea mai mică din Europa, în condiţiile în care costurile operaţionale au crescut de la an la an”, se spune în acelaşi comunicat.

Puşcăriaşii care au pus pe jar DNA! Academicienii au intervenit şi ei

Conform sursei citate, la finalul anului 2014, datoriile totale ale TVR au scăzut cu peste 11% faţă de 2013, de la 787,8 milioane de lei la 699,4 milioane de lei. În decursul anului anterior, TVR a achitat la termen toate obligaţiile la bugetul de stat, iar datoria fiscală a instituţiei a scăzut cu 12%, de la 511 milioane de lei în 2013, la 449 de milioane de lei. În 2014, nu mai puţin de 30% din veniturile aferente taxei TV au mers către bugetul de stat, precizează TVR.

ADVERTISEMENT

Întîlnire ŞOC la palatul lui Gigi Becali. “PLĂTESC oricît! Mă anunţi”

“Conducerea TVR a făcut cunoscute sursele de deficit şi numeroasele demersuri întreprinse pentru actualizarea cadrului legislativ în vederea unei finanţări corecte a televiziunii publice. În acest sens, a fost elaborată şi lansată în dezbatere publică o propunere de proiect legislativ, document transmis comisiilor de specialitate din Parlamentul României şi publicat pe site-ul tvr.ro”, se mai spune în comunicatul TVR.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri