Sport

Şoc pentru Simona Halep! Campioana de la Roland Garros şi Wimbledon este acuzată într-un al doilea caz de doping

Problemele par că nu se mai termină pentru Simona Halep. Campioana de la Roland Garros şi Wimbledon este acuzată într-un al doilea caz de dopaj.
19.05.2023 | 22:34
Soc pentru Simona Halep Campioana de la Roland Garros si Wimbledon este acuzata intrun al doilea caz de doping
Simona Halep are noi probleme cu dopingul. Sursa: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Simona Halep are mari probleme în ceea ce priveşte acuzaţia de dopaj. După ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat la US Open, sportiva din România se confruntă cu noi acuzaţii de dopaj.

Şoc pentru Simona Halep! Noi acuzaţii de doping pentru Simona Halep

Conform Daily Mail, Simona Halep este acuzată de această dată din cauza unor nereguli în ceea ce priveşte paşaportul biologic. Campioana de la Wimbledon şi Roland Garros este deja suspendată provizoriu din luna septembrie.

ADVERTISEMENT

Sursa citată scrie că cele două acuzaţii de dopaj nu au legătură una cu cealaltă. Nicole Sapstead, senior director anti-doping în cadrul ITIA (Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului) a declarat:

 „Înțelegem că anunțul de astăzi adaugă complexitate unei situații deja cunoscute. De la începutul acestui proces – și într-adevăr oricare altul la ITIA – ne-am hotărât să ne angajăm cu doamna Halep într-o manieră empatică, eficientă și oportună.

ADVERTISEMENT

Desigur, apreciem că există un mare interes al mass-media în aceste cazuri. Ar fi nepotrivit ca noi să comentăm detaliile până la încheierea procesului, dar vom continua să ne implicăm cu tribunalul independent Sport Resolutions și cu reprezentanții doamnei Halep cât mai repede posibil”.

Ce este paşaportul biologic?

Paşaportul biologic este o metodă prin care agenţiile anti-doping monitoriează parametri din sânge pentru a identifica nereguli. Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului a sesizat valori mai mari decât normalul la parametrii jucătoarei din România.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a acordat un interviu pentru site-ul lui Patrick Mouratoglou în care se plângea de faptul că nu este audiată deşi au trecut peste şapte luni de când a fost depistată pozitiv cu roxadustat:

“Am fost anunțată în octombrie că testul meu de urină din august a fost pozitiv. De atunci, am făcut 10 teste la rând și toate au fost negative. Au fost probe de sânge și urină în același timp.

ADVERTISEMENT

Următorul pas va fi o audiere programată la sfârșitul lunii mai, pe 28, dar este o estimare fragilă, pentru că ITF a spus că s-ar putea anula. Dacă vor face asta, vor fi trecut aproape opt luni de când am fost suspendată provizoriu pentru prima dată și cred că nu e corect să petrec opt luni fără măcar să fi fost judecată de Tribunal”.

Simona Halep riscă o suspendare de patru ani după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat, însă dacă aceste noi acuzaţii vor fi confirmate, perioada s-ar putea prelungi.

ADVERTISEMENT