Life

Șoc total pentru o femeie care a luat acasă un pui de pisică abandonat. Ce era, de fapt, animalul

Final neașteptat pentru o doamnă care a luat de pe stradă un pui de pisică fără stăpân. Ce i-a spus veterinarul acesteia.
29.01.2023 | 13:47
Soc total pentru o femeie care a luat acasa un pui de pisica abandonat Ce era de fapt animalul
Final neașteptat pentru o doamnă care a luat de pe stradă un pui de pisică fără stăpân. Ce i-a spus veterinarul. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Şoc total pentru o femeie care a luat acasă un pui de pisică abandonat. Ce era, de fapt, animalul pe care l-a îngrijit timp de două luni. Consultul medicului veterinar avea să o neliniștească teribil legat de adopția sa.

Final neașteptat pentru o doamnă care a luat de pe stradă un pui de pisică fără stăpân. Ce i-a spus veterinarul

Florencia Lobo este o femeie din Argentina care a salvat un pui ce părea la prima vedere să fie de pisică. Aceasta a povestit că a luat animăluțul de pe stradă, după ce l-a găsit alături de alt pui și mama lor decedată.

ADVERTISEMENT

Tito, așa cum a primit numele acesta, a fost singurul care a supraviețuit în cele din urmă. Femeia l-a îngrijit cum a știut mai bine și nu a bănuit ce veste avea să primească la două luni de când l-a găsit pe stradă.

Medicul veterinar care a consultat pisicul a sfătuit-o să ceară mai multe indicații de la reprezentanții unei rezervații naturale. Conform Fox News, felina nu era deloc una „normală”, așa cum părea la prima vedere.

ADVERTISEMENT

Specialistul, pe numele său Horco Molle, i-a oferit un răspuns șocant femeii. Florencia Lobo a aflat ce era, de fapt, presupusul pui de pisică. Se pare că puiul luat de pe stradă era un jaguarundi, o pisică sălbatică de talie mică.

Jaguarundi
Jaguarundi. Sursa foto: texasmonthly.com

Ce este jaguarundi

Jaguarundi este o felină răspândită în America de Sud și mai puțin în sudul Americii de Nord. Numit și iaguarungi, acest animal era considerat în trecut a fi un membru al familiei Puma. În prezent, specialiștii îl încadrează ca fiind singura specie din genul Herpailurus.

ADVERTISEMENT

Cântărește 12-18 kilograme atunci când ajunge la maturitate și are blana nepătă gri sau maro-roșcată. În cazul celor gri medicii veterinari spun că vara le apar două pete albe sub nas. De asemenea, corpul său este lung și zvelt.

Totodată, capul său este turtit, triunghiular, cu urechi scurte, rotunjite, în timp ce coada este extrem de lungă. Picioarele sale sunt scurte și puternice.

ADVERTISEMENT

În plus, jaguardini este comparat frecvent cu o nevăstuică sau cu vidra. În Mexic este uneori numită „pisica vidră”.

ADVERTISEMENT