News

Șoc total pentru o turistă din Marea Britanie când a văzut cât costă o cafea în Cluj-Napoca. “Doamne, e acelaşi preţ ca în UK”

O turistă din Marea Britanie a fost surprinsă când a aflat cât costă o cafea în Cluj-Napoca. Cât a plătit femeia pentru „licoarea magică”
18.05.2024 | 19:14
Soc total pentru o turista din Marea Britanie cand a vazut cat costa o cafea in ClujNapoca Doamne e acelasi pret ca in UK
Șoc total pentru o turistă din Marea Britanie când a văzut cât costă o cafea în Cluj-Napoca. Foto (descriptiv) Hepta.ro
ADVERTISEMENT

O turistă din Marea Britanie, ajunsă în România, a fost uimită să constate cât costă o cafea în Cluj-Napoca. Fiica femeii a postat un videoclip pe TikTok imediat după momentul în care turista a cumpărat „licoarea magică”.

O turistă din Marea Britanie, uimită să vadă cât costă o cafea în Cluj-Napoca

Reacția acesteia a devenit virală, internauții postând sute de comentarii, la videoclipul respectiv, într-o singură zi. Știm deja că municipiul Cluj-Napoca este cel mai scump oraș imobiliar din țară.

ADVERTISEMENT

Acum aflăm că turiștii sunt șocați să constate câți bani sunt nevoiți să scoată din buzunare pentru o cafea. Femeia din Marea Britanie și-a cumpărat băutura din centrul orașului. A rămas fără cuvinte când a văzut prețurile din România.

Ea spune că a plătit 16 lei, adică aproximativ trei lire, cam la fel de mult cât plătește în Marea Britanie. Doar în Londra prețul este de două ori mai mare. Fiica femeii, vorbitoare de limba română, a ținut să precizeze că salariile românilor sunt mult mai mici decât în UK.

ADVERTISEMENT

„-Doar ca să înțelegeți: o cafea în Cluj, un cappuccino mic cu lapte de ovăz costă 16 lei, ceea ce este aproximativ trei lire sterline sau poate chiar puțin sub trei lire. Deci, este același preț ca în Marea Britanie.

-Dacă ești în Londra, probabil plătești de două ori mai mult. /-Da, dar este România. Este România și veniturile sunt mult diferite față de veniturile din Marea Britanie”, au spus cele două femei.

ADVERTISEMENT

Internauții au lăsat sute de comentarii la clipul fetei, pe TikTok, mulți dintre ei fiind de acord că prețurile sunt exagerate pentru nivelul câștigului din România. „Cluj e scump. Oameni bogați.”/ „Prețurile sunt la fel, salariile sunt diferite”, sunt doar două dintre comentariile lăsate de urmăritorii acesteia.

Cât a plătit un turist american după ce a luat masa într-un local din Cluj

Printr-o experiență similară a trecut și un turist american, în toamna anului trecut, după ce a intrat într-un supermarket din România. Bărbatul a spus că, în opinia sa, magazinele românești sunt cele mai scumpe din Europa de Est.

ADVERTISEMENT

Turistul a fost surprins să afle că oamenii pot trăi din salarii atât de mici, având în vedere prețurile din supermarketuri. Totodată, el a mărturisit că a fost la cel mai scump local din Cluj-Napoca, unde nota de plată a fost în jur de 2.500 de euro.

 

ADVERTISEMENT
Tags: