News

Şocant! Ce s-a întâmplat la Astra când Ioan Niculae a fost iar la închisoare. Ce a făcut Şumudică

18.02.2021 | 19:23
Socant Ce sa intamplat la Astra cand Ioan Niculae a fost iar la inchisoare Ce a facut Sumudica
ADVERTISEMENT

Astra Giurgiu rămâne din nou fără patron. Ioan Niculae a primit cinci ani de închisoare cu executare, dar giurgiuvenii nu sunt la prima astfel de experiență. Omul de afaceri a fost condamnat și în 2015, dar echipa nu a avut de suferit, ba din contră.

În aprilie 2015, Niculae a fost condamnat definitiv la doi ani și șase luni de închisoare cu executare, în dosarul „Mită pentru PSD”, iar un an mai târziu, Astra, care la acea vreme era condusă de pe bancă de Marius Șumudică, a reușit să câștige primul și singurul titlu din istoria clubului.

ADVERTISEMENT

Joi, 18 ferbuarie 2021, finanțatorul giurgivenilor a fost condamnat cinci ani cu executare în dosarul „Interagro”, după ce, la finalul lunii ianuarie, DNA a cerut pedeapsa maximă posibilă în cazurile de instigare de evaziune fiscală și spălare de bani.

Cu Ioan Niculae condamnat, Astra a luat titlul. Marius Șumudică era antrenor

În 2016, la un an distanță de prima condamnare a lui Ioan Niculae, Astra a reușit performanța de a câștiga titlul de campioană a României. Antrenor era Marius Șumudică, cel care fusese instalat pe banca tehnică a giurgiuvenilor cu un an înainte, la aproximativ o lună distanță din momentul în care omul de afaceri a aflat verdictul.

ADVERTISEMENT

A fost cu siguranță cea mai bună perioadă din istoria clubului. Titlul nu a fost singurul trofeu obținut atunci de Astra. În vara lui 2016, giurgiuvenii au pus mână și pe Supercupa României, cucerită după o finală cu CFR Cluj, scor 1-0.

Campania europeană din sezonul 2016-2017 nu a fost nici ea una ușor de trecut cu vederea. Cu o echipă din care făceau parte nume precum Silviu Lung, Cristi Săpunaru, Junior Morais, Filipe Teixeira, Constantin Budescu, Denis Alibec sau Daniel Nicolae, Astra a trecut pentru al doilea an la rând de West Ham în drumul spre grupele Europa League și s-a calificat în „primăvara” europeană, terminând pe locul 2, deși a întâlnit Roma, Plzen și Austria Viena.

ADVERTISEMENT
Astra Giurgiu, campioana sezonului 2015-2016 (sportpictures.eu)

Prima condamnare a lui Ioan Niculae, ultimul titlu al lui FCSB

Pe primul loc în Liga 1, FCSB speră să rupă în acest sezon blestemul și să câștige primul ei titlu după șase ani de secetă. Roș-albaștrii au pus mâna pe trofeu ultima dată în 2015, la scurt timp după ce Ioan Niculae a fost condamnat în dosarul „Mită pentru PSD”.

Interesant este faptul că, în aprilie 2015, atunci când Niculae era trimis în spatele gratiilor, finanțatorul roș-albaștrilor, Gigi Becali, era cel care ieșea din arest după condamnarea pe care o primise în 2013.

ADVERTISEMENT

2014-2015 a avut un final nebun de campionat, Astra contribuind enorm la câștigarea titlului de către FCSB. În penultima etapă, giurgiuvenii au învins-o cu scorul de 3-1 pe ASA Tg. Mureș, echipă care era lider, și le-a permis roș-albaștrilor să urce pe primul loc.

  • 4 trofee are în palmares Astra Giurgiu: 1 campionat, 1 Cupă a României și 2 Supercupe ale României
ADVERTISEMENT