News

ŞOCANT! Maria Ciobanu a suferit o comoţie cerebrală!

Maria Ciobanu (76 de ani), solista căreia triluri deosebite i-au adus renumele de “Ciocârlia muzicii româneşti”, a fentat la mustaţă moartea, în urmă cu câteva luni. Din cauza puseelor de...
03.08.2014 | 08:41
SOCANT Maria Ciobanu a suferit o comotie cerebrala
Maria Ciobanu a luat decizia! Motivul pentru care se întoarce în România

Maria Ciobanu (76 de ani), solista căreia triluri deosebite i-au adus renumele de “Ciocârlia muzicii româneşti”, a fentat la mustaţă moartea, în urmă cu câteva luni. Din cauza puseelor de tensiune, de care se plânge adesea, artista a suferit, pe pământ american, un accident vascular, cu pierdere temporară de memorie. Deşi n-ar mai avea voie să facă drumuri lungi cu avionul şi nici să se obosească prin turnee, pentru că poate face oricând o nouă comoţie, Maria Ciobanu sfidează conştient sfaturile medicilor. S-a reîntors în România şi face ce ştie mai bine: cântă cu aceeaşi dăruire.

  • La 76 de ani, Maria Ciobanu nu poate sta departe de scenă, în ciuda problemelor de sănătate
Simbol de necontestat al folclorului românesc, Maria Ciobanu a fost o personalitate puternică încă de mică. Născută pe data de 3 septembrie 1937 la Roşiile (Vâlcea), ea şi-a dorit cu ardoare să ajungă vedetă, cu atât mai mult cu cât prinsese drag de lumea artistică din familie, de la tatăl ei, un instrumentist talentat.

Nu sărăcia a împins- o spre scenă, deşi mai avea opt fraţi, ci încurajările prietenilor şi ale vecinilor, care îi lăudau necontenit vocea aparte. A participat la câteva concursuri, dar nimeni nu părea să o ia în serios pe adolescenta zveltă, cu părul ca abanosul şi cu ochii nefiresc de mari. Norocul i-a surâs abia când a întâlnit- o pe marea artistă Maria Lătăreţu. Aceasta, după ce a ascultat- o timp de câteva minute, a decretat, fericită: “Asta-i cântăreaţa care-mi va călca pe urme!”.

De atunci au trecut peste 60 de ani, timp în care Maria şi-a adunat în repertoriu peste 500 de piese de dor, dragoste şi inimă albastră.

Şi-a revenit după două săptămâni

A avut o viaţă tumultuoasă, presărată cu poveşti de iubire, dar şi cu scandaluri. A câştigat bani cât să-i învârtă cu lopata, iar dacă ar fi să ne luăm după gurile rele, ar avea o avere de peste două milioane de euro, bani investiţi în imobiliare.

A trecut prin trei căsnicii, a bifat şi o relaţie controversată cu un alt monstru sacru al muzicii populare româneşti, Ion Dolănescu, şi are trei copii, pe Liliana, pe Camelia şi pe Ionuţ. Maria Ciobanu iubeşte în continuare scena şi nu poate sta departe de ea.

Dar cum vârsta începe să-şi spună cuvântul, artista se confruntă tot mai des cu probleme de sănătate. La începutul anului, pe când se afla în Los Angeles, cântăreaţa a suferit un accident vascular, din cauza puseurilor repetate de tensiune. A reuşit să fenteze moartea cu ajutorul medicilor americani, care au avut grijă de ea ca de un star internaţional.

S-a refăcut după doar două săptămâni de tratament, memoria i-a revenit ca prin minune, însă are restricţii medicale – mai exact, trebuie să se menajeze, să nu se mai obosească şi să evite călătoriile  cu avionul. Dar cum să-i spui unei femei ca ea, care toată viaţa a fost în turnee şi pe scenă, să nu mai iasă din casă? Deşi este cetăţean american de doi ani şi ar putea trăi liniştită din pensie sau din drepturile de autor, Maria se topea pe picioare de dorul meleagurilor ei natale, astfel că, de curând, a revenit la Bucureşti, încălcând recomandarea medicilor şi riscându- şi astfel viaţa.

“Mi-am dorit mult să mă întorc acasă, printre românii mei. Aici mă încarc cu energie muncind pe scenă, este cel mai bun tratament medical pentru sufletul meu”, ne-a declarat solista, fapt aprobat şi de Ionuţ Dolănescu, sub supravegherea căruia ea continuă să susţină recitaluri în România. Acesta are numai cuvinte de laudă la adresa Mariei, dar a evitat să vorbească despre problemele de sănătate ale artistei: “Îi sărut mâna mamei mele de fiecare dată când coboară de pe scenă. Dincolo de faptul că mi-a dat viaţă, să cânţi live la aproape 77 de ani, timp de o oră şi jumătate, te face să-i acorzi respectul cuvenit, e o artistă desăvârşită”.

Solista va rămâne aici timp de câteva luni, cel mai probabil până în noiembrie. Atunci va pleca din nou în America, pentru că vremea rece nu-i face bine la inimă, iar în Los Angeles, unde deţine o locuinţă de câteva sute de mii de dolari, clima este mult mai blândă decât în România.

A fost mireasa lui Ion deşi era măritată cu  alt bărbat

Maria Ciobanu n-a ţinut cont niciodată de gura lumii, ci a făcut doar ce i-a dat inima ghes. În 1968, pe vremea când era măritată cu Florea Bunea, solista s-a îndrăgostit de un alt cântăreţ vestit la acea vreme: Ion Dolănescu. Au format un cuplu de succes pe scenă, vreme de patru ani, şi, cu toate că fiecare era căsătorit în acte cu altcineva, au făcut o megapetrecere, la care ea s-a îmbrăcat în rochie de mireasă, iar el, în ginerică.

Iată-i pe Ion şi pe Maria îmbrăcaţi în mire şi mireasă

Astfel gătiţi, doar au trecut prin faţa bisericii, pentru că nu aveau nici o şansă ca vreun preot să le binecuvânteze povestea de dragoste, după care au încins o paranghelie de pomină, la care s-au strâns câteva mii de fani.

Din dragostea lor avea să se nască, în 1972, Ionuţ. Însă cum relaţia lor ajunsese pe butuci, Maria a decis să se despartă de solist în 1974, lăsându-şi băiatul în grija acestuia. Ion şi Maria au revenit pe scenă, în formulă de doi, abia în 2004 şi doar la insistenţele fiului lor, pentru că timp de 30 de ani nu şi-au mai vorbit. În prezent, marea artistă este căsătorită cu Mircea Câmpeanu.

Sursa: www.libertatea.ro

P: 120.000 € va asteapta lunar in Cazinoul Sportingbet. O oferta noua in fiecare zi!