Sporturi

Panică în rîndul “tricolorilor”! Un oficial a fost DEPISTAT cu HIV!

Cutremur în sportul românesc! Decesul unui oficial al Federaţiei Române de Lupte, cadru în staff-ul echipelor naţionale atît la juniori, cadeţi, cît şi seniori, poate arunca în aer FR Lupte...
09.09.2016 | 13:32
Panica in rindul tricolorilor Un oficial a fost DEPISTAT cu HIV
ADVERTISEMENT

Cutremur în sportul românesc! Decesul unui oficial al Federaţiei Române de Lupte, cadru în staff-ul echipelor naţionale atît la juniori, cadeţi, cît şi seniori, poate arunca în aer FR Lupte după ce s-a descoperit că acesta avea HIV!

Cosmin Niţescu, maseur la lotul naţional de lupte, a decedat pe 25 august, informează Libertatea. Panica printre sportivi s-a instaurat după ce aceştiau au aflat că Niţescu a fost infestat cu virusul HIV.

ADVERTISEMENT

Făcea sex cu sportivele!?

Pentru ca tabloul tragediei să fie zugrăvit numai în culori cenuşii, situaţia s-a complicat şi mai mult în cadrul lotului după ce s-a descoperit că Niţescu obişnuia să întreţină relaţii sexuale cu anumite sportive. Filmul tragediei a început înainte de plecarea delegaţiei tricolore la Rio de Janeiro. Maseurul ar fi fost găsit leşinat în cameră în timpul cantonamentului de la Poiana Braşov. Chiar dacă a fost internat imediat la Spitalul din Braşov, acesta a decedat, între timp descoperindu-se faptul că are HIV.

Contactată de sursa citată, Adriana Limona a refuzat să prezinte adevărul. “Regret că omul nu mai este. Mai bine vă ocupaţi de motivele pentru care s-a prăbuşit sportul românesc”, a declarat medicul care l-a găsit pe Niţescu prăbuşit în cameră. Şi care uită că lipsa resposabilităţii este unul dintre motivele care au dus la colapsul întregului sport românesc.

ADVERTISEMENT

INCREDIBIL! Conducerea FRL a ascuns povestea!

Povestea lui Niţescu, care întreţinea relaţii sexuale cu unele sportive, a stîrnit panică în rîndul oficialilor de la Federaţia Română de Lupte. Chiar dacă erau obligaţi să îi îndrume pe toţi sportivii să facă testul HIV, conducerea a refuzat inclusiv să le transmită acestora ce s-a descoperit. Mai mult, FR Lupte nu au oferit nici un comunicat pe pagina oficială şi nici nu s-au prezentat la înmormîntarea lui Niţescu.

Totul s-a aflat după ce Alina Vuc, una dintre participantele la JO de la Rio de Janeiro, dar şi singura care a participat la înmormîntarea maseurului, s-a întors cu informaţia. Din acel moment, vestea s-a răspîndit rapid printre sportivi şi oficiali.

ADVERTISEMENT

”De cînd am aflat vestea, stau în stres. Noi, la lupte, mereu avem răni. De la forţă, de la… Uneori, avem sînge pe corp. O dată, acum un an, Cosmin avea răni la degete. Mi-a zis că nu-mi face masaj. Eu am insistat. Ce rău îmi pare de acel moment! De ce oi fi insistat?

Marţi, am făcut testul HIV, iar miercuri trebuia să iau rezultatul! Nu m-am dus să-l iau, îmi era frică! M-am dus la spitalul din Braşov în care a murit Cosmin şi l-am întrebat direct pe un medic dacă masorul a murit de meningită sau de SIDA. Mi s-a spus că a avut HIV pozitiv, adică SIDA, dar că nu-mi poate arăta actele şi să nu mă tem, că n-am nimic, decît dacă m-am culcat cu el! Oricum, pe certificatul de deces nu scrie boala pe care a avut-o cel decedat, ci cum a murit: stop cardio-respirator sau… Domnule, eu nu m-am culcat cu el!

ADVERTISEMENT

Certificatul de deces poate fi cerut doar părinţilor lui. Tatăl lui a fost tot masor la noi, dar s-a pensionat. Nu ştiu dacă masorul decedat avea cunoştinţă despre boală, dar ţin minte că nu bea din paharul nostru, nu bea după noi. Of, îmi pare atît de rău de momentul în care am insistat să-mi facă masaj! Se spune că s-ar fi culcat cu anumite sportive. Nu pot să spun dacă e adevărat sau nu. Ştiu doar o fată, îi cunosc numele, dar nu-l spun, care este genul care se culcă cu oricine. Repet, nu pot să-i zic numele.

Cosmin activa la trei loturi: de cadeţi, de juniori şi de seniori. Şi la lupte libere, dar şi la lupte greco-romane. Vă daţi seama? Peste 120 de sportivi! Copii începînd de la 14-15 ani pînă la adulţi. Plus antrenori. Tuturor le-a făcut masaj. Vă repet, mi-e frică să mă duc după rezultat. Dacă nu ar fi fost episodul de acum un an, nu mi-ar fi fost frică!”, a declarat, pentru Libertatea, Mădălina Lingurar, una dintre sportive. Spre fericirea ei, aceasta a aflat că rezultatul testului HIV a fost unul negativ.

“Dacă păţesc ceva, iese belea!”

Antrenorul Arpad Matefi, care i-a fost coleg de cameră lui Cosmin, este unul dintre cei mai afectaţi din punct de vedere psihic de aflarea veştii.

”Din păcate, acesta este adevărul. Luni m-am dus la medic şi am întrebat de ce a murit Cosmin. Mi-a spus că avea HIV pozitiv! Nu mi s-a arătat nimic, ca dovadă, pentru că nu sînt organ abilitat, dar… Stau cu morcovul, cum se spune! Dacă păţesc ceva, iese mare belea!

Un an am dormit cu Cosmin în cameră! Chiar în acelaşi pat, de cîteva ori! De ce? N-aveam mereu două paturi în cameră, prin cantonamentele în care ne aflam”, a declarat antrenorul.

Tatăl lui Niţescu acuză doctorul

Contactat telefonic, secretarul general Alin Grigore s-a bîlbîit în răspunsuri. Iniţial, a spus că nu Cosmin Niţescu a fost masor la lot, ci tatăl acestuia. Apoi, a revenit, dar a fost confuz. A zis ba că are certificatul, ba că acesta este la familie.

”Cosmin nu era masor la toate loturile. Vă pot trimite la ce loturi este. Eu am certificatul lui de deces, unde sînt trecute alte afecţiuni curente. Nu scrie nimic despre HIV. Am făcut solicitare la spitalul din Braşov, să aflăm dacă a avut HIV, dar nu am primit nimic. Dacă ar fi avut HIV, e o informaţie strict confidenţială, doar pentru familie. Şi dacă a avut HIV, ce vină am eu? Nu am pus pe site mesaj de condoleanţe pentru că aşa am simţit, să le transmitem personal celor din familie!”, a spus Grigore.

Nea Rică, tatăl masorului decedat, are altă versiune. Dă vina pe doctoriţă. ”Băiatul meu era în comă cînd am ajuns eu la spital. A fost lăsat fără sprijin de medic. Eu am fost anunţat de antrenor, şi nu de doctoriţă, aşa cum era normal. Versiunea cu HIV-ul este… Sînt poveşti de-ale doctoriţei, ca să se disculpe pentru ce a făcut! Sînt foarte afectat, mai lăsaţi-mă cîteva zile, vă rog!”, a declarat tatăl celui decedat.

ADVERTISEMENT