Fotbal international

ŞOCANT/Patronul lui Man City torturează oameni!

Manchester City este unul dintre cele mai puternice şi stabile din punct de vedere financiar cluburi din lume, patronul său, şeicul Mansour - Al Nayhan investind aproape un miliard de lire sterline...
31.07.2013 | 15:02
SOCANTPatronul lui Man City tortureaza oameni

Manchester City este unul dintre cele mai puternice şi stabile din punct de vedere financiar cluburi din lume, patronul său, şeicul Mansour – Al Nayhan investind aproape un miliard de lire sterline de cînd i-a preluat pe ”cetăţeni” în 2008.

Şi în această vară au făcut achiziţii scumpe, dar valoroase, şi au adus un tehnician cotat la această oră între primii zece ai lumii, chilianul Manuel Pellegrini. La prima vedere tabloul pare un pastel superb, în cele mai luminoase culori, iar şeicul din Emiratele Arabe Unite ar trebui privit drept un adevărat binefăcător al unui club care fără injecţia uriaşă de capital probabil că ar fi rămas pe veci ”cenuşăreasa” oraşului Manchester, ruda săracă a multiplilor campioni de la United.

Vehicul de imagine pentru un regim care nu respectă drepturile omului

Însă, în spatele patronului de la Manchester City se ascunde o poveste tragică, imaginea de salvator al clubului din Premier League servind de minune familiei Al Nayhan pentru a spăla în întreaga lume faţa hîdă a regimului totalitarist instaurat în Emirate. Familia Al Nayhan este cea care taie şi spînzură la propriu şi la figurat în Emirate, toţi cei care încearcă să se ridice împotriva acestui mod dictatorial de conducere a statului sfîrşind în temniţe cu pedepse pe ani buni sau cunoscînd rafinamentul feroce al torturilor care li se aplică mai rău decît în Evul Mediu. Ecourile atrocităţilor din Emirate, săvîrşite, culmea cinismului, în numele apărării democraţiei de indivizi care ar dori să introducă fanatismul de tip islamist, a depăşit, evident, graniţele ţării şi opinia publică internaţională a pus în mişcare caruselul metodelor de protest pe care le are la dispoziţie, cea mai vehementă fiind, ca de obicei, Amnesty Internacional, căreia i s-a alăturat şi Human Rights Watch. Aceste două organizaţii cer ferm, în special englezilor, să nu mai încurajeze preluarea unor cluburi de tradiţie dintr-o ţară cu mare impact de imagine în lume de către persoane despre care se ştie că încalcă grosolan în ţările lor de baştină drepturile omului.

94 de oameni acuzaţi de complot pentru răsturnarea guvernului

Ultima acuzaţie îndreptată la adresa şeicului Mansour Al Nayhan priveşte trimiterea în judecată în urmă cu cîteva luni a 94 de persoane acuzate de complot cu scopul de răsturnare a guvernului. Dintre aceştia 69 au fost deja condamnaţi la ani grei de temniţă, fără drept de recurs la sentinţa dictată chiar şi în lipsa probelor, iar unora dintre ei li s-a interzis pînă şi dreptul internaţional de a fi apăraţi de un avocat. Toţi au ajuns în spatele gratiilor, suferind torturi inimaginabile pentru a declara că fac parte din Frăţia Musulmană, organizaţie ce are ca scop răsturnarea actualei conduceri şi transformarea UAE într-un stat islamist. Că e vorba de o grosolană înscenare este uşor de dedus numai din simpla citarea listei ocupaţiilor celor inculpaţi, majoritatea fiind intelectuali remarcabili, profesori, academicieni şi avocaţi.