News

Social democrații vor un amendament pentru legea certificatului verde la locul de muncă. Solicitare imediată a PSD-ului

Social democrații vor un amendament pentru legea certificatului verde, act care ar urma să fie introdus la locul de muncă
07.11.2021 | 20:26
Social democratii vor un amendament pentru legea certificatului verde la locul de munca Solicitare imediata a PSDului
ADVERTISEMENT

Social democrații s-au gândit la câteva amendamente în ceea ce privește proiectul de lege care vizează introducerea certificatului verde la locul de muncă.

Astfel, jurnaliștii de la Adevărul scriu că printre propunerile PSD-ului se numără și testarea lunară pentru persoanele nevaccinate.

ADVERTISEMENT

PSD vrea un amendament pentru legea certificatului verde la locul de muncă

Nu e singurul lucru pe care îl solicită oamenii lui Marcel Ciolacu. Aceștia vor și obţinerea certificatului verde la zece zile de la prima doză de vaccin.

Ca să fie siguri de propunerile lor, social democrații au și discutat despre locurile în care poate fi obligatoriu certificatul digital.

ADVERTISEMENT

Sursa citată mai sus mai scrie că unul dintre amendamentele principale pentru proiectul de lege care prevede introducerea certificatului verde la locul de muncă este varianta testării lunare pentru persoanele care nu vor să se vaccineze.

Mai exact, angajaţii ar fi obligați să prezinte un test PCR în fiecare lună. Oamenii lui Ciolacu merg pe ideea că angajaţii care nu s-au vaccinat pot să se testeze pentru a beneficia de certificat, dar testarea ar urma să nu fie gratuită.

ADVERTISEMENT

La fel s-ar putea întâmpla și în Educație, dar, deocamdată, în această situație, discuţiile nu sunt definitive.

De asemenea, surse din interiorul PSD au transmis că documentul digital ar putea să devină obligatoriu peste tot, atât în instituţiile de stat cât şi la privat.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că Alexandru Rafila a a spus și el în urmă cu nici 48 de ore că obţinerea certificatului verde în România nu ar trebui să prezinte vreun fel de discriminare şi a precizat că persoanele care se vaccinează cu vaccinuri ARN mesager ar trebui să poată obţine documentul digital la zece zile după prima doză, la fel ca în cazul imunizării cu vaccinul în doza unică.

Între timp, liderul social democraților, Marcel Ciolacu a declarat că certificatul verde, în contextul european, este o prioritate pentru ţara noastră

„Cred că certificatul verde în contextul european este o prioritate şi pentru români. Am vorbit cu Alexandru Rafila şi cu domnul Alfred Simonis, am văzut amendamentele propuse de domnul Cercel şi cred că vom ajunge la o concluzie aşteptată şi predictibilă pentru români”, a spus Marcel Ciolacu

Trebuie să mai știți că proiectul de lege privind obligativitatea certificatului verde la locul de muncă va fi dezbătut în comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor timp de două săptămâni.Inițial, PSD şi AUR s-au opus introducerii certificatului verde la locul de muncă.

ADVERTISEMENT