News

Societatea Română de ATI, atac la adresa Dr. Streinu Cercel: ”Nu vrem medici detașați la Balș. Secția de terapie intensivă, condusă abuziv de un medic fără pregătire”

23.07.2020 | 16:23
Societatea Romana de ATI atac la adresa Dr Streinu Cercel Nu vrem medici detasati la Bals Sectia de terapie intensiva condusa abuziv de un medic fara pregatire
Societatea Română de ATI, atac la adresa Dr. Streinu Cercel: ”Nu vrem medici detașați la Balș. Secția de terapie intensivă, condusă abuziv de un medic fără pregătire”. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Societatea Română de Anestezie și Terapie Intensivă (SRATI), prin vocea președintelui Șerban Bubenek, anunță că se opune detașării medicilor și asistenților ATI la Institutul Matei Balș.

Motivul principal este acela că secția ATI de la Matei Balș ar fi condusă de un medic fără competență, pregătire și expertiză în specialitatea anestezie și terapie intensivă.

ADVERTISEMENT

Dr. Bubenek face un apel public către Ministerul Sănătății pentru a interveni în această unitate medicală pentru a o demite pe șefa de la ATI.

Societatea Română de ATI lansează un atac dur la adresa Dr. Streinu Cercel și a Institutului Matei Balș

UPDATE, 16:23 / Ministrul Nelu Tătaru a precizat că a trimis corpul de control la spitalul „Matei Balș”, după sesizarea făcută de Societatea Română de Anestezie Terapie Intensivă (SRATI).

ADVERTISEMENT

Astăzi (joi, 23 iulie – n.r.) am primit şi eu această sesizare de la domnul doctor Bubenek şi rămâne să trimit o echipă de control. Am şi solicitat Inspecţiei Sanitare şi Corpului de Control să meargă să vadă dacă se confirmă acest lucru şi în ce măsură cineva care este de specialitate, boli infecţioase, poate conduce o secţie de terapie intensivă”, a declarat Nelu Tătaru.

În cursul acestei săptămâni, Societatea Română de Anestezie și Terapie Intensivă i-a anunțat pe Șeful DSU Raed Arafat și pe Ministrul Sănătății Nelu Tătaru că se opune oricărei detașări a medicilor și asistenților de ATI în cadrul Institutului Matei Balș.

ADVERTISEMENT

Șerban Bubenek, medicul aflat în fruntea SRATI, este revoltat de faptul că Secția de ATI de la acest spital este condusă, printr-un abuz de putere al profesorului Dr. Streinu Cercel, de 11 ani de un medic de boli infecțioase fără competențe în domeniu.

”Activitatea de voluntariat este una de la care colegii noștri nu s-au dat niciodată în loc. Indiferent că am vorbit de inundații, de conflicte de orice fel, tot timpul au existat voluntari.

ADVERTISEMENT

Situația de la Matei Balș este însă una diferită. Secția de ATI este condusă abuziv de un doctor care nu are nicio pregătire pentru asta, nicio expertiză. Este un exemplu perfect de ceea de înseamnă feudalizarea sistemului de sănătate ceea ce se întâmplă acolo.

Nu dorim să trimitem colegi sub autoritatea niciunei persoane care nu are competența și pregătirea în domeniu. La Matei Balș colegii noștri și-au făcut datoria tot timpul.”, a spus Dr. Bubenek la Digi24.

Șerban Bubenek, apel către Ministerul Sănătății: ”Sper ca ministerul să demită conducerea ATI de la Balș”

În ieșirea sa publică privind detașarea de la Matei Balș, medicul Bubenek face un apel către oficialii din Sănătate pentru a demite conducerea ATI la Institutul din Capitală.

”Sper ca Ministerul Sănătății să ia măsuri și să demită o conducere fără pregătire în domeniu. Dacă cineva crede că trebuie să continuăm în ilegalitate, abuz și impostură, noi nu putem tolera asta.

Faptul că această secție este condusă de o persoană fără pregătire în domeniu este un atentat la adresa pacienților. Ca președintele al SRATI nu pot să tac și să accept o asemenea situație care e de netolerat.

Pacienții nu trebuie puși în pericol, doctorii nu trebuie puși în pericol. Este o problemă care trenează și ar trebui să înceapă de-feudalizarea sistemului de sănătate din România.”, a mai afirmat Dr. Bubenek.

În această săptămână, Prof. Dr. Șerban Bubenek, Președinte SRATI și Prof. Dr. Dorel Săndesc, Vicepreședinte SRATI și Președinte al Comisiei ATI din Ministerul Sănătății, au semnat un protest public privind unor viitoare forme de detașare (voluntară sau nu) a personalului de specialitate ATI (medici și asistente) în secția ATI a Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș!

SRATI precizează că motivul ar fi acela că secția ATI de la Matei Balș este condusă de dr. Doina Iovănescu, care nu are expertiză în specialitatea ATI, scrie Wall-Street.

”Motivul este unul simplu și cunoscut și dumneavoastră și Ministerului Sănătății: de peste 11 ani, ca urmare a abuzului de putere a Prof.dr. Adrian-Streinu-Cercel, secția ATI de la IBI Matei Balș este condusă ilegal (cu delegație) de către dr.Doina Iovănescu – medic primar de boli infecțioase, fără nici un fel de expertiză în specialitatea ATI!”, precizează sursa citată.

ADVERTISEMENT