News

Un șofer beat din București a cerut ajutorul polițiștilor după ce a uitat unde și-a lăsat mașina

Bărbatul le-a cerut ajutorul oamenilor legii pentru a-și putea găsi autoturismul, asta în timp ce avea o alcoolemie record. Ulterior, șoferul s-a ales cu un dosar penal.
12.01.2022 | 23:14
Un sofer beat din Bucuresti a cerut ajutorul politistilor dupa ce a uitat unde sia lasat masina
ADVERTISEMENT

Consumul de alcool se află la originea multor tragedii pe drumurile din România și din întreaga lume. Condusul în stare de ebrietate se află în afara legii și, în funcție de alcoolemia șoferilor, este aspru pedepsit.

Cu toate acestea, în unele situații, șoferii care beau și nu produc accidente pot duce la o serie de evenimente cât se poate de amuzante. Un astfel de caz a avut loc marți seară, chiar în București, notează Gândul.

ADVERTISEMENT

Un șofer din capitală a fost prins cu o alcoolemie peste limitele legale de două ori în aceeași seară. În plus, după ce a fost prins prima dată el ar fi cerut ajutorul oamenilor legii pentru a-și găsi autoturismul.

Cum s-au desfășurat evenimentele?

Surse din Poliția Capitalei explică faptul că un echipaj al Brigăzii Rutiere ar fi oprit un conducător auto care traversa Calea Griviței (sectorul 1). Polițiștii i-au cerut șoferului să tragă pe dreapta și să sufle în etilotest.

ADVERTISEMENT

După ce bărbatul a sunat în fiolă, polițiștii au aflat faptul că acesta prezenta o concentrație de 1,98 la mie.

Trebuie precizat faptul că această alcoolemie record poate duce, conform articolului 336 din Codul Penal la aplicarea unei amenzi sau chiar a unei pedepse de 1-5 ani cu închisoarea.

ADVERTISEMENT

Șoferul a fost preluat de către polițiștii rutieri și dus la INML pentru realizarea unor analize de sânge. Ulterior, după prelevarea mostrelor, bărbatul a fost dus la sediul Brigăzii Rutiere unde i-a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de conducere sub influența alcoolului.

După ce a părăsit sediul Brigăzii Rutiere, șoferul a sunat la numărul de urgență 112. Aparent, acesta nu știa unde se afla mașina din care polițiștii l-au ridicat cu câteva ore mai devreme.

ADVERTISEMENT

Oamenii legii l-au ajutat pe bărbat să își recupereze mașina, iar acesta s-a urcat din nou la volan. După ce a parcurs câteva sute de metri, șoferul beat a fost oprit de un al doilea echipaj de poliție.

Aceștia l-au tras, din nou, pe dreapta și i-au cerut să sufle în etilotest. În acest punct al serii, alcoolemia bărbatului a coborât până la 0,98 la mie. Cu toate acestea, această valoare nu l-ar scăpa de rigorile legii, fiind pasibil de o amendă sau de închisoare.

După testarea etilotest, bărbatul a fost dus pentru a o doua oară la sediul Brigăzii Rutiere. De asemenea, tot pentru a doua oară, pe numele bărbatului a fost deschis un dosar penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

După cele două dosare pentru conducerea autoturismului legate de consumul de alcool la volan, bărbatul s-a ales cu un al treilea dosar, de data asta pentru conducere pentru permis.

ADVERTISEMENT