News

Un şofer, prins băut la volan, a vrut să dea mită poliţiştilor 8.000 de lei. Ce riscă acum bărbatul

Un șofer sub influența alcoolului a încercat să dea mită poliției 8000 de lei pentru a nu fi sancționat. Oamenii legii, însă, nu s-au lăsat înduplecați și iată ce riscă bărbatul acum.
29.11.2021 | 16:32
Un sofer prins baut la volan a vrut sa dea mita politistilor 8000 de lei Ce risca acum barbatul
ADVERTISEMENT

Șoferul a fost prins de poliția din Brașov, conducând sub influența alcoolului, în ziua de sâmbătă, a acestui weekend. Dorind să scape de sancțiunea pentru că era beat, bărbatul a întins oamenilor legii suma de 8000 de lei.

Însă, conducătorul auto nu a scăpat de pedeapsă, dimpotrivă, s-a ales cu una mai mare. A fost reținut pentru 24 de ore și acum este cercetat penal pentru dare de mită, sub control judiciar.

ADVERTISEMENT

DGA Brașov transmite că nu este singurul caz

Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Braşov informează că s-a mai întâlnit un caz similar în urmă cu o săptămână. Și în această situație s-a întocmit dosar penal pentru dare de mită.

”În primul caz, ca urmare a unui astfel de denunţ, sâmbătă, 27 noiembrie, un conducător auto, care a oferit 8.000 de lei unui echipaj de poliţie rutieră, a fost reţinut pentru cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită.

ADVERTISEMENT

Ieri (duminică – n.r.), a fost prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, s-a dispus cercetarea acestuia sub măsura controlului judiciar. (…)

Cu exact o săptămână în urmă, tot într-o zi de sâmbătă, 21 noiembrie, unui alt conducător auto care a dat mită, i s-a întocmit dosar de cercetare penală după ce fapta sa a fost denunţată de poliţiştii braşoveni la DGA Braşov”, potrivit DGA Brașov.

ADVERTISEMENT

Șoferului beat i s-a depistat o alcoolemie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Celălalt șofer nu era sub influența alcoolului, dar conducea ilegal un ansamblu de vehicule. Acestea aveau o masă mai mare de 7,5 tone, pe DN 1.

Polițiști reținuți pentru șpagă

Dacă în unele cazuri polițiștii nu acceptă mită, sunt situații când aceștia acceptă. S-a întâmplat în Bacău unde oamenii ai legii sunt acum urmăriți penal pentru luare de mită și complicitate, fapte săvârșite în acest an.

ADVERTISEMENT

B.I., agent şef de poliţie la Poliţia oraşului Dărmăneşti, este urmărit penal pentru luare de mită şi complicitate la luare de mită, constând în faptul că în perioada 10 august – 20 octombrie, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, ar fi primit diferite sume de bani (200 de lei, 400 de lei, 400 de lei) pentru a nu constata abaterile săvârşite la regimul rutier de către investigatorii sub acoperire şi ar fi înlesnit/ajutat la săvâşirea de către agentul de poliţie C.I. a infracţiunii de luare de mită (…)

Agent şef de poliţie din Dărmăneşti, G.P.S., este urmărit penal pentru luare de mită, întrucât în 11 august, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, ar fi primit de la investigatorul sub acoperire suma de 300 de lei pentru a nu constata abaterile săvâşite la regimul rutier.

De asemenea, C.I., agent de poliţie din cadrul Poliţiei oraşului Dărmăneşti, este urmărit penal pentru luare de mită şi fals intelectual, constând în faptul că în perioada 26 august – 4 noiembrie, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, ar fi primit de la investigatorii sub acoperire diferite sume de bani (500 lei, 200 de lei, 300 de lei) pentru a nu constata abaterile săvâşite la regimul rutier, iar în 15 septembrie, cu prilejul întocmirii procesului verbal de constatare a unei contravenţii la regimul rutier, ar fi atestat în mod nereal fapte/împrejurări necorespunzătoare adevărului”, conform IPJ Bacău.

ADVERTISEMENT
Tags: