ADVERTISEMENT
News

Șofer cu permisul de conducere expirat de 9 ani, pe drumurile publice. Cum l-au descoperit poliţiştii

Autor: Flaviu Popa | 31.08.2020 | 18:57
Șofer cu permisul de conducere expirat de 9 ani, pe drumurile publice. Cum l-au descoperit poliţiştii
Șoferul nu mai avea carnet de 9 ani de zile. Foto: Hepta

Un șofer din Cislău nu și-a mai reînonit permisul de conducere de mai bine de 9 ani, de când era expirat.

ADVERTISEMENT

A fost prins, într-un final, după ce s-a luat la ceartă cu polițiștii care l-au atenționat că bloca drumul.

A fost nevoit să prezinte documentele și nu a mai avut cale de scăpare, astfel că oamenii legii au aflat că șoferul de 50 de ani avea carnetul expirat din 2011.

ADVERTISEMENT

Un șofer a fost prins cu carnetul expirat după 9 ani de zile

Conform opiniadebuzău.ro, bărbatul a refuzat inițial să prezinte documentele cerute de polițiști.

„La data de 28 august, polițiștii din cadrul Secției de poliție rurale Cislău au depistat un localnic care bloca traficul rutier staționând cu autoturismul pe marginea părții carosabile. Acesta nu a respectat indicațiile polițistului rutier de a-și muta autoturismul și a refuzat să prezinte permisul de conducere.

ADVERTISEMENT

În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a stabilit faptul că permisul de conducere al persoanei în cauză era expirat din anul 2011.

Bărbatul a fost sancționat contravențional conform normelor rutiere în vigoare și i-a fost reținut permisul de conducere”, au precizat reprezentanții IPJ Buzău.

ADVERTISEMENT

Conform legii, preschimbarea permisului de conducere după expirare costă 300 lei, sumă care acoperă vizita medicala la una dintre clinicile autorizate unde poate fi eliberată fișa medicală din care reiese că șoferul este apt în continuare pentru a conduce mașina.

Ce riscă, totuși, individizii care conduc un vehicul fără permis de conducere? Conform Articolul 335 din codul penal, în funcție de gravitatea faptei șoferul poate fi amendat sau închis timp de 3 ani.

ADVERTISEMENT

Art. 335 Conducerea unui vehicul fără permis de conducere

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

ADVERTISEMENT

(3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenţa alcoolului ori a unor substanţe psihoactive.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!