News

Șofer, dat afară după ce a refuzat să poarte mască în cabina TIR-ului, în UK. A dat în judecată firma, dar n-a câștigat

20.02.2021 | 20:25
Sofer dat afara dupa ce a refuzat sa poarte masca in cabina TIRului in UK A dat in judecata firma dar na castigat
ADVERTISEMENT

Un șofer profesionist din Marea Britanie a fost concediat pentru că a refuzat să poarte mască de protecție în camionul său.

Este primul caz de acest gen înregistrat în pandemie, conform presei britanice, în care un angajat al unei companii de transport refuză să poarte mască.

ADVERTISEMENT

Deimantas Kubilius a fost concediat în mai 2020, atunci când Marea Britanie se afla în lockdown național, iar masca era obligatorie peste tot.

Un șofer de camion din Marea Britanie a fost concediat pentru că a refuzat să poarte mască

În ciuda insistențelor patronului, bărbatul a făcut o livrare la o rafinărie de zahăr fără să poarte mască. „Cabina este casa mea”, s-a apărat bărbatul, cu toate că cei cu care interacționa se temeau că acesta ar putea fi infectat cu Covid-19, conform PRO TV.

ADVERTISEMENT

Compania Kent Foods, unde era angajat bărbatul, a primit o plângere scrisă în urma acestui incident, astfel că șoferul a fost concediat.

„Din păcate am avut un incident cu unul dintre șoferii voștri în această dimineață. Unul dintre managerii noștri i-a cerut să își pună masca. Fiecare șofer primește o mască atunci când intră pe proprietate și i se cere să o poarte cât timp se află aici. El a refuzat, motivând că este în cabina lui și nu trebuie să o poarte”, este mesajul primit de companie.

ADVERTISEMENT

După ce a fost oncediat, bărbatul și-a acționat în judecată angajatorul, însă a pierdut.

„Ținând cont de circumstanțe, inclusiv de inclusiv de lipsa de remușcare a lui Kubilius și de dificultățile practice cauzate de interzicerea sa pe proprietatea rafinăriei Tate și Lyle, concluzionez că decizia este una rezonabilă”, a transmis judecătorul Barrett, cel care a analizat cazul.