News

Șofer de TIR arestat, în urma accidentului soldat cu patru morți din Brașov

15.05.2021 | 18:24
Sofer de TIR arestat in urma accidentului soldat cu patru morti din Brasov
ADVERTISEMENT

Șoferul camionului care a provocat ieri un grav accident rutier în județul Brașov, soldat cu patru morți, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de ucidere din culpă,  informează Adevărul.

Accidentul a avut loc în localitatea Rotbav, la ieșirea către Măieruș, camionul lovind un automobil în care se aflau patru bărbați, care au murit pe loc.

ADVERTISEMENT

Anchetatorii au suspiciunea că șoferul de TIR ar fi adormit la volan intrând pe contrasens și lovind mașina care circula regulamentar.

Șoferul de TIR, bănuit că a adormit la volan

Conducătorul auto al ansamblului de vehicule format din autoutilitară şi semiremorcă, identificat ca fiind un bărbat în vârstă de 42 ani din judeţul Călăraşi, a fost reţinut pentru 24 ore şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, iar, la data de 15 mai 2021, instanţa a dispus măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 zile.

ADVERTISEMENT

Poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Braşov continuă cercetările în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov în care se va propune soluţie legală la finalizarea anchetei”, a declarat Alina Ivan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Braşov.

Accidentul de pe drumul dintre Brașov și Sighișoara a avut loc într-o curbă destul de largă. Potrivit stirileprotv.ro, automobilul în care se aflau cei patru bărbați circula regulamentar, dar mașina lor a fost lovită din față de camionul intrat pe contrasens.

ADVERTISEMENT

După ce a pulverizat mașina, camionul a mai mers pe câmp câteva zeci de metri până să se oprească. Pe asfalt nu au fost descoperite semne de frânare, un indiciu că șoferul de TIR nu a perceput pericolul impactului, cel mai  probabil din cauză că adormise.

Șoferul a fost testat, iar alcoolemia rezultată a fost zero. Acesta a scăpat nevătămat, dar acum trebuie să răspundă acuzațiilor procurorilor.

ADVERTISEMENT