News

Șofer de TIR din Turcia, prins în România cu o alcoolemie de 3,81 la mie. Voia să ajungă în Bulgaria

Un șofer de TIR din Turcia a fost prins, în România, cu o alcoolemie de 3,81 la mie. Bărbatul voia să ajungă în Bulgaria.
30.03.2023 | 20:08
Sofer de TIR din Turcia prins in Romania cu o alcoolemie de 381 la mie Voia sa ajunga in Bulgaria
Șofer din Turcia, depistat cu o alcoolemie uriașă, pe Valea Oltului. Călătorea spre Bulgaria. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un șofer de TIR din Turcia a fost depistat în România aproape de comă alcoolică. Aflat pe Valea Oltului, cetățeanul avea în plan să ajungă, în această stare, tocmai în statul vecin, Bulgaria.

Șofer din Turcia, depistat cu o alcoolemie uriașă, pe Valea Oltului. Călătorea spre Bulgaria

Din informațiile oferite de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brezoi, totul s-a întâmplat marți, 28 martie. Șoferul din Turcia a fost oprit de polițiști deoarece circula haotic pe DN 7, județul Vâlcea.

ADVERTISEMENT

După ce l-au testat, polițiștii români au rămas șocați. Aceștia au crezut că li s-a defectat etilotestul. Alcool-testul indica o alcoolemie de 1,66 mg/l alcool pur în sânge. Dat fiind acest aspect, individul a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea.

Aici i s-au recoltat o serie de probe biologice de sânge, rezultând o alcoolemie de 3,81 g la mie. Într-o primă fază, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore. A fost apoi prezentat Judecătoriei Brezoi care a decis arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

ADVERTISEMENT

Șoferul de TIR din Turcia voia să ajungă în Bulgaria, în această stare

În ciuda faptului să se afla într-o stare apropiată de coma alcoolică, șoferul a declarat în fața anchetatorilor că avea în plan să ajungă în Bulgaria. Din fericire, a fost depistat la timp, înainte de a produce o tragedie.

Conform datelor furnizate de autorități, bărbatul se afla la volanul unui ansamblu de vehicule format din cap tractor şi o semiremorcă, în direcţia Sibiu — Râmnicu Vâlcea. A fost oprit pe raza localităţii Călimăneşti, în zona Seaca.

ADVERTISEMENT

”La data de 28.03.2023, în jurul orei 16.40, inculpatul, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule format din cap tractor marca Renault şi semiremorca marca Schmitz, din direcţia Sibiu — Râmnicu Vâlcea, pe raza localităţii Călimăneşti, în zona Seaca, judeţul Vâlcea, pe DN7, având o traiectorie haotică, a fost observat de către un echipaj de poliţie, care a pornit în urmărirea acestuia, inculpatul oprind după circa un kilometru.

Întrucât conducătorul auto prezenta halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 1,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior inculpatul a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea.

ADVERTISEMENT

Aici i s-au recoltat două probe biologice de sânge, rezultând o alcoolemie de 3.81 g la mie. În urma verificărilor efectuate, inculpatul intenţiona să îşi continue deplasarea în Bulgaria”, a precizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Brezoi, potrivit Digi24.

ADVERTISEMENT
Tags: