News

Șofer de TIR român, găsit mort în cabină. Bărbatul plin de răni a fost descoperit într-o parcare din Italia

Șofer de TIR român a fost găsit mort în cabină. Bărbatul plin de răni a fost descoperit într-o parcare din Italia
25.05.2021 | 20:32
Sofer de TIR roman gasit mort in cabina Barbatul plin de rani a fost descoperit intro parcare din Italia
ADVERTISEMENT

După tragedia care a marcat o țară întreagă, cazul lui Mihai Spătaru, o întâmplare asemănătoare a avut loc în Italia.

Descoperirea macabră a fost făcută luni, 24 mai, în zona industrială a Osoppo din provincia Udine. TIR-ul se afla într-o parcare.

ADVERTISEMENT

Șofer de TIR român, găsit mort în cabină. Bărbatul plin de răni a fost descoperit într-o parcare din Italia

Potrivit primelor informații distribuite de presa italiană, un șofer român de aproximativ 50 de ani a fost găsit fără suflare în cabină. Bărbatul lucra ca șofer de TIR pentru compania de transport Chiarcosso din Udine, transmite Știri Diaspora.

Autoritățile au fost alertate de colegii omului. Aceștia încercau să îl contacteze, fără succes. Șoferul nu răspundea la telefon.

ADVERTISEMENT

După ce au descoperit locația vehiculului, oamenii legii s-au deplasat la fața locului. Ei l-au găsit pe bărbat fără suflare.

Echipele medicale au fost chemate de urgență, dar nu au mai putut să facă nimic pentru acesta, declarând decesul.

ADVERTISEMENT

Potrivit cercetătorilor, corpul bărbatului era acoperit de răni, unele ar fi fost făcute cu un obiect tăios. Totuși, se pare că ușile camionului erau încuiate și nu existau urme de efracție, lucru ce ar exclude, pentru acest moment, implicarea altor pesoane în acest caz. Ancheta este în plină desfășurare.

Șofer român de TIR, înjunghiat mortal cu o sabie în Franța

Tragedia amintește de cazul românului înjunghiat în Franța, cu aproximativ o săptămână în urmă. Mihai Spătaru a fost ucis cu o sabie, sub privire îngrozite ale soției sale.

ADVERTISEMENT

Cei doi se aflau într-o parcare de lângă o autostradă din nordul țării. Bărbatul i-a spus soției că merge să verifice încărcătura.

Când a ajuns în spalele TIR-ului, a fost atacat cu sabia de un individ. Autoritățile au anunțat deshiderea unei anchete, însă, până în acest moment, nu se știe nimic despre identitatea criminalului.

Ministerul Afacerilor Externe s-a implicat în acest caz și a solicitat informații cu privire la mersul anchetei: „încă de la momentul notificării decesului cetățeanului român pe teritoriul Republicii Franceze, Ambasada României la Paris a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la circumstanțele producerii acestui incident”.

„În egală măsură, Ambasada României la Paris a sesizat acest caz, prin demersuri punctuale la nivelul Ministerului de Interne și Ministerului Afacerilor Externe, pentru a exprima îngrijorarea și preocuparea față de deteriorarea situației de securitate din zonele utilizate de transportatorii profesioniști pentru repaos. În acest context, a fost avansată inclusiv sugestia de a fi avute în vedere eventuale măsuri de siguranță publică în astfel de zone, astfel încât, pe viitor, asemenea incidente să fie prevenite,” a transmis instituția, printr-o precizare de presă.

ADVERTISEMENT
Tags: