News

Șofer de Uber bolnav de coronavirus, evacuat din casă și lăsat să moară fără ajutor. Drama prin care trece acum familia bărbatului

29.04.2020 | 16:57
Sofer de Uber bolnav de coronavirus evacuat din casa si lasat sa moara fara ajutor Drama prin care trece acum familia barbatului
ADVERTISEMENT

Un șofer de Uber din Marea Britanie, bolnav de coronavirus, a fost dat afară din casă de proprietarul unde locuia cu chirie și a murit în spital, în timp ce familia sa, aflată la mii de kilometri depărtare, este nevoită să se descurce acum fără el.

Calvarul prin care a trecut un șofer de Uber bolnav de coronavirus

Rajesh a fost internat la spitalul Northwick Park din Londra, oraș în care a lucrat ca șofer Uber timp de aproape un an de zile. Mary Jayaseelan, soția sa, se afla la peste 8.000 de kilometri depărtare, în locuința celor doi din Bangalore, India, alături de cei doi copii.

ADVERTISEMENT

Ultima oară când Mary Jayaseelan a vorbit cu soțul său Rajesh a fost atunci când acesta era conectat la un ventilator într-o aripă COVID a spitalului.

Până în acel moment, bărbatul i-a spus soției sale că se va face bine, că este bolnav dar nu are de ce să-și facă griji, mai ales că avea 44 de ani și într-o stare bună de sănătate.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Rajesh ia- spus soției sale “Mary, îmi este puțin teamă”. Rajesh Jayaseelan a decedat în următoarea zi, notează BBC.

Bărbatul a fost evacuat de proprietarul unde locuia

Timp de aproape un an, Rajesh a locuit cu chirie în Harrow, nordul Londrei, și lucra ca șofer de Uber în capitala Regatului Unit. Prefera să lucreze de la începutul nopții și până în primele ore ale dimineții, pentru a strânge suficienți bani pentru a se întoarce câteva luni în India.

ADVERTISEMENT

“Mergea în Londra de 22 de ani și revenea în India câteva luni pe an. Nu am fost niciodată acolo, așa că îmi povestea cât de frumos și curat este acolo”, a spus Mary, potrivit BBC.

La finalul anului 2019, cei doi au luat un împrumut pentru a-și cumpăra un teren în Bangalore, pe care să își construiască o casă. S-au gândit că nu va fi nicio problemă, întrucât Rajesh se va întoarce în Londra și va strânge banii datorați.

ADVERTISEMENT
Rajesh Jayaseelan, alături de cei doi copii ai săi. Sursa foto: BBC
Rajesh Jayaseelan, alături de cei doi copii ai săi. Sursa foto: BBC

Acesta a revenit în capitala Marii Britanii pe 15 ianuarie, iar la mai puțin de două săptămâni primele cazuri de coronavirus au fost declarate în Regatul Unit.

Dacă la acel moment lucrurile decurgeau normal, în luna martie situația s-a schimbat dramatic. Pe 23 martie, premierul Boris Johnson a anunțat închiderea țării pentru 3 săptămâni, lucru ce a făcut ca majoritatea afacerilor să fie suspendate, iar oamenii să aibă voie afară doar pentru asigurarea necesităților.

La fel ca alți șoferi, Rajesh a continuat să lucreze, dar a început să dezvolte repede simptome asemănătoare gripei, astfel că pe 25 martie a fost forțat să își întrerupă activitatea.

După ce starea de sănătate i s-a înrăutățit, a fost internat la un spital, unde i s-a făcut și testul pentru coronavirus, al cărui rezultat a fost pozitiv.

Personalul medical i-a spus bărbatului să meargă acasă și să stea în izolare, lucru pe care l-a și făcut, însă lucrurile aveau să ia o turnură neașteptată.

“Proprietarul clădirii l-a trimis afară cu treabă, iar când a revenit acesta schimbase încuietoarea la ușă pentru ca Rajesh să nu mai poată intra. A bătut la ușă și i-a cerut proprietarului să vorbească cu el, dar în zadar”, povestește Mary.

Cu toate că proprietarul nu știa despre diagnosticul bărbatului, i-a spus acestuia că, pentru că lucrează ca șofer la Uber, ar putea aduce virusul în casă, un risc pe care el nu și-l dorește.

Pentru că nu avea unde să se ducă, Rajesh a dormit câteva nopți în mașină. După ce a căutat mai multe zile o locuință de închiriat, bărbatul a găsit o cameră într-o casă din Harrow, pentru care trebuia să achite însă 4.000 de lire pe loc.

Bărbatului îi era teamă să meargă la spital

S-a împrumutat de această sumă pentru a sta aici, după care a preferat să stea închis. Starea de sănătate i s-a înrăutățit, însă nu a spus celor din casă că este infectat COVID-19.

“Într-o noapte i-am spus să meargă la spital. Nu voia să cheme ambulanța pentru că nu voia ca cei din casă să știe că este bolnav de teamă să nu fie evacuat din nou”, a mai spus soția indianului.

Rajesh s-a dus în cele din urmă la spital, iar când a ajuns acolo a fost diagnosticat cu pneumonie, ca urmare a agravării infecției COVID-19.

Pe 11 aprilie, doctorii care aveau grijă de bărbat au sunat-o pe Mary și i-au spus că acesta se află într-o stare critică și nu cred că se va face bine. Au pus la dispoziția familie un apel video, pentru ca soția și copiii să îl vadă pe Rajesh pentru ultima oară.

Bărbatul era inconștient, iar două ore mai târziu a decedat.

După ce a aflat că Rajesh a decedat, mama lui s-a îmbolnăvit de supărare, iar acum se află la pat. Soția bărbatului a rămas acum singură cu cei doi copii, un împrumut pentru locuință și așteaptă să primească și factura pentru tratamentul soțului.

“Acum că el nu mai este, viața noastră va fi foarte grea. Nu știu ce vom face fără el”, a mai spus soția lui Rajesh.

 

ADVERTISEMENT
Tags: