News

Șofer din Galați, depistat cu o alcoolemie record: 3,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ce a urmat pentru bărbat. Video

Un șofer din Galați a fost depistat la volan cu o alcoolemie de 3,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost reținut.
31.07.2021 | 16:31
Sofer din Galati depistat cu o alcoolemie record 366 mgl alcool pur in aerul expirat Ce a urmat pentru barbat Video
Șofer din Galați, depistat cu o alcoolemie record: 3,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ce a urmat pentru bărbat. Video. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Polițiștii din Galați au depistat, sâmbătă, pe străzile din oraș, un ”recordman” în ceea ce privește consumul de alcool la volan.

Oprit pentru un control de rutină, un bărbat din orașul de la malul Dunării, a fost depistat cu o alcoolemie record de 3,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.

ADVERTISEMENT

Șofer din Galați, depistat cu o alcoolemie record: 3,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul, reținut

Din datele prezentate de IPJ Galați, agenții de la rutieră au depistat, sâmbătă, un șofer de 54 de ani din Galați, în timp ce conducea o mașină pe o stradă din oraș.

Surpriza a fost una de proporții după ce l-au oprit. La testarea pentru consumul de alcool, a rezultat o concentrație 3,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.

ADVERTISEMENT

Imediat, bărbatul a fost dus la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei din Galați în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

În acest caz, polițiștii au întocmit  un dosar penal conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

ADVERTISEMENT

Ulterior, șoferul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore pe baza de ordonanță și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Galați.

Poliția Română, reacție după acest incident: ”A fost prevenit un dezastru”

Poliția Română a emis o poziție oficială, după acest episod de la Galați, pe pagina oficială de Facebook a instituției.

ADVERTISEMENT

În mesaj se precizează că o astfel de cifră (n.r. imaginea cu alcoolemia de 3,66 mg/l alcool pur în aerul expirat) nu poate conduce decât la un dosar penal.

În același timp, Poliția Română laudă agenții de la Galați, cei care, prin prinderea șoferului băut nu au făcut decât să ”prevină un dezastru în faza incipientă”.

”Unde te poate duce o astfel de cifră? La un dosar penal? Este cea mai ușoară pedeapsă, dacă facem o comparație cu ceea ce ar fi putut să se întâmple, dacă persoana respectivă producea un accident rutier.

S-a întocmit dosar penal, iar bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore. Colegii noștri, din Galați, au prevenit un dezastru în faza incipientă!”, se arată în postarea din mediul online.

ADVERTISEMENT