News

Urmărit de polițiști, un șofer a intrat cu mașina într-un stâlp, pe bulevardul Magheru. Bărbatul era băut și consumase droguri

După ce a refuzat să oprească la semnalul polițiștilor, care l-au urmărit prin centrul Capitalei, un bărbat a intrat cu mașina într-un stâlp. Poliția a anunțat că șoferul era băut și se afla sub influența drogurilor.
14.11.2021 | 13:32
Urmarit de politisti un sofer a intrat cu masina intrun stalp pe bulevardul Magheru Barbatul era baut si consumase droguri
Un șofer băut și sub influența drogurilor a provocat un accident rutier duminică dimineața, pe bulevardul Magheru din Capitală
ADVERTISEMENT

Un comunicat al Poliţiei Rutiere informează că duminică dimineața, în jurul orei 09,00, un șofer a refuzat să oprească la semnalul regulamentar al agenților, în intersecția Bd. Aviatorilor/Piața Victoriei din Capitală.

”În jurul orei 09:00, polițiști din cadrul Brigăzii Rutiere, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în intersecția Bd. Aviatorilor/Piața Victoriei au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care circula pe Bd. Aviatorilor.

ADVERTISEMENT

Conducătorul autovehiculului nu s-a conformat semnalului efectuat și și-a continuat deplasarea către Piața Romană, încercând să se sustragă.

Șoferul era băut și consumase droguri

În acest context, polițiștii au procedat la urmărirea conducătorului autovehiculului, care la intersecția Bd. Gheorghe Magheru/Str. George Enescu a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu un stâlp de pe trotuarul situat pe sensul opus de mers”, au transmis reprezentanții Brigăzii Rutiere.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au precizat că în urma accidentului au rezultat doar pagube materiale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,99 mg/l in aerul expirat. Șoferul a fost testat şi cu aparatul DRUGTEST, rezultatul fiind pozitiv pentru consum de o substanţă.

Șoferul a fost dus la sediul INML, pentru recoltarea probelor biologice

”Conducătorul auto a fost condus la sediul INML în vederea recoltării probelor biologice şi a fost întocmit un dosar penal în conformitate cu prevederile art.336 alin. 1 şi 2 din Codul Penal”, au transmis reprezentanții Brigăzii Rutiere.

ADVERTISEMENT

Potrivit unui studiu UE, în 2020 numărul victimelor accidentelor rutiere produse pe drumurile din Uniunea Europeană s-a redus cu 17%, o scădere fără precedent favorizată de mobilitatea redusă impusă de statele membre prin restricțiile adoptate din cauza pandemiei de coronavirus.

Suntem primii în clasamentul numărului de victime ale accidentelor rutiere

În clasamentul morților și răniților, România se află în continuare pe prima poziție, cu 85 de victime la un milion de locuitori, poziție pe care o deține de câțiva ani. Numărul victimelor din țara noastră este dublu față de media Uniunii Europene (42), chiar dacă a scăzut cu 31% în ultimii 10 ani, se arată în studiul respectiv.

ADVERTISEMENT

Țara alături de care am fost umăr la umăr în ultimul deceniu la capitolul victime la milionul de locuitori, Bulgaria, a reușit să reducă cu 40% numărul accidentelor cu morți în perioada 2010- 2020 și acum se află pe poziția a treia în clasament, cu 67 de victime. Pe poziția a doua a clasamentului se află acum Letonia, cu 74 de victime la un milion de locuitori.

ADVERTISEMENT