News

Promovări ca la PSD. „Șoferul” fostului ministru Victor Negrescu a ajuns subsecretar de stat

19.08.2019 | 13:43
Promovari ca la PSD Soferul fostului ministru Victor Negrescu a ajuns subsecretar de stat
Șoferul fostului ministru Victor Negrescu a ajuns subsecretar de stat *foto: facebook

Promovările din timpul actualei guvernări continuă să uimească. Ultimul nume care ocupă o funcție de conducere în statul român este cel al lui Gabriel Costache, cel care a fost numit de Viorica Dăncilă în funcția de vicepreședinte al Autorităţii Naţionale pentru Formarea Profesională Iniţială în Sistem Dual, cel care ar trebui să facă legătura între școlile profesionale și companii. Potrivit celor de la Adevărul, Costache a fost șoferul fostului ministru Victor Negrescu.

Șoferului fostului ministru Victor Negrescu a devenit subsecretar de stat

Cariera lui Gabriel Costache este în strânsă legătură cu PES Activist, cunoscută drept o pepinieră de cadre a PSD. Organizația este condusă de Victor Negrescu, fost ministru al Afacerilor Europene. Oficial, Costache a fost consilierul lui Negrescu. Neoficial, acesta era practic șoferul lui:

„Practic, îi căra geanta ministrului, îi ţinea telefonul, un fel de secretar personal, dacă vreţi să fiu elegant. De cele mai multe ori era şoferul lui Negrescu. Îi conducea maşina, Dusterul. Vă poate confirma oricine din MAE“, susţin surse politice pentru cei de la Adevărul.

Șoferul fostului ministru Victor Negrescu a ajuns subsecretar de stat
Șoferul fostului ministru Victor Negrescu a ajuns subsecretar de stat *foto: captură facebook

Gabriel Costache a fost recuperat de „Jamaicanul” și a primit o funcție la Ministerul Dezvoltării

După scoaterea din scenă a lui Victor Negrescu, Gabriel Costache a fost recuperat de partid și trimis la Ministerul Dezvoltării: Costache a fost recuperat de Alin Chirilă, unul dintre secretarii de stat din Ministerul Dezvoltării, poreclit în instituţie Jamaicanul. L-a luat Jamaicanul sub aripa sa, l-a instalat tot într-o funcţie de consilier, o sinecură. Nu făcea nimic concret, dar ţinea să apară în toată pozele la fiecare eveniment organizat de minister. E un habarnist fără chef de muncă. Am fost şocat când am văzut că a fost promovat iar de PSD. Şi nu e singurul care a ajuns de la MAE la Ministerul Dezvoltării. Pe lângă Costache, au mai venit vreo trei“, mai arată surse din Ministerul Dezvoltării pentru sursa citată.

„Singura calitate a lui Costache şi a băieţilor din echipa lui Negrescu care au trecut prin MAE a fost apartenenţa la PES Activist. În rest, niciunul dintre ei n-a fost în stare să ia vreun examen la MAE sau în vreo altă instituţie publică. Realmente au fost plantaţi de partid. Ei nu erau în stare să întocmească un document intern, însă erau campioni la laude, fotografii şi like-uri reciproce pe Facebook“, a mai spus un diplomat din cadrul MAE, pentru Adevărul.