News

Șofer român de TIR, prins cu aproape 2 tone de cocaină. Valoare colosală a transportului

Un șofer român de TIR, în vârstă de 27 de ani, a fost prins, în Olanda, cu aproape 2 tone de cocaină în vehicul. Drogurile au o valoare uriașă.
27.09.2022 | 15:27
Sofer roman de TIR prins cu aproape 2 tone de cocaina Valoare colosala a transportului
Poliția din Olanda a prins un șofer român de TIR cu aproape 2 tone de cocaină în vehicul. Sursa foto: colaj Fanatik / nltimes.nl
ADVERTISEMENT

Un tânăr de 27 de ani din România, șofer pe TIR în Europa, ar putea petrece mulți ani după gratii.

Poliția din Olanda a prins un șofer român de TIR cu aproape 2 tone de cocaină în vehicul

Conaționalul nostru a fost reținut, sâmbătă, la Barendrecht, o regiune din vestul Olandei. Autoritățile vamale l-au prins cu aproape 2 tone de cocaină în remorcă.

ADVERTISEMENT

Drogurile transportate de acesta au fost evaluate la peste 191 de milioane de euro, scrie publicația NL Times.

”Când ofițerii au deschis ușile containerului, sute de pechete de cocaină au căzut pe stradă”, a declarat Procuratura Publică din statul olandez.

ADVERTISEMENT

Șoferul român a fost reținut imediat, transmite Poliția într-un comunicat de presă. Marți, 27 septembrie, românul va fi audiat în fața unui magistrat din zonă. Acesta poate decide să prelungească detenția inițială a suspectului cu până la 14 zile.

Șoferul român de TIR, prins de Poliția din Olanda după un pont

Pentru a depista acest transport uriaș de substanțe interzise, oamenii legii batavi au primit un pont.

ADVERTISEMENT

Aceștia au fost informați că un transport de droguri cu plecare din Belgia se îndrepta către Olanda. Agenții au văzut camionul, cu numere de înmatriculare belgiene, și au cerut să fie scos de pe autostradă în apropierea orașului Zuid-Holland.

În momentul în care polițiștii au deschis containerul camionului, în jurul orei 6.00, sute de pachete de cocaină au căzut din interior.

ADVERTISEMENT

Anchetatorii au trecut la cercetări mai amănunțite. La fața locului a fost mobilizată ”Echipa de Asistență Specială” a Vămii, pentru a asigura zona. Camionul condus de român a fost dus într-o zonă sigură din portul Rotterdam.

”În final, acolo au fost depistate 1.815 pachete de cocaină, cu o greutate netă de 1.822 de kilograme. Valoarea stradală a narcoticelor este de peste 191 de milioane de euro”, a declarat, luni, Parchetul olandez.

Reprezentanții Parchetului nu au precizat dacă în container se aflau și alte bunuri și ce destinație avea camionul, fiind vorba despre o ancheta în derulare. Autoritățile au mai anunțat că drogurile au fost distruse.

ADVERTISEMENT