News

Șofer român, viral pe TikTok cu o înregistrare în care descrie, cu ochii în lacrimi, viața din străinătate

15.03.2021 | 08:36
Șofer român, viral pe TikTok cu o înregistrare în care descrie, cu ochii în lacrimi, viața din străinătate
Șofer român, viral pe TikTok cu o înregistrare în care descrie, cu ochii în lacrimi, viața din străinătate. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un șofer român care muncește în Marea Britanie a devenit viral pe platforma de socializare TikTok cu o înregistrare în care descrie, cu ochii în lacrimi, viața grea din străinătate.

Liviu Minea a atras atenția a mii de conaționali cu un videoclip care conține un mesaj cu o încărcătură emoțională uriașă, dat fiind subiectul delicat pe care îl atinge: munca departe de casă.

ADVERTISEMENT

În scurt timp, postarea conaționalului nostru a strâns mii de redistribuiri, având un impact uriaș dat fiind mesajul șoferului.

Șofer român din Marea Britanie, cu ochii în lacrimi, viral pe TikTok

Un șofer român aflat în Regatul Unite al Marii Britanii a transmis un mesaj puternic românilor plecați la muncă în străinătate, prin intermediul unui clip video devenit viral pe TikTok.

ADVERTISEMENT

Extrem de rapid, mesajul său a ajuns să fie văzut de zeci de mii de oameni, având un impact emoțional uriaș.

”Viaţa în străinătate? Viaţa în străinătate e foarte multă muncă. Pleci noaptea, dimineaţa e noapte, te întorci seara, e noapte.

Şi munceşti, munceşti să îţi asiguri un trai mai bun, un trai mai bun familiei tale. Şi viaţa asta de zi cu zi că de altceva, nu mai ai timp nici de tine.

ADVERTISEMENT

Te duci, te întorci, şi orele se duc, anii se duc. Parcă mai ieri ziceam: vin să stau trei luni de zile să adun un ban şi au trecut zece ani. Ce să faci?”, este mesajul transmis de Liviu Minea în postarea de pe TikTok.

Aproape 10 milioane de români, plecați în străinătate

În situația lui Liviu Minea, șoferul român plecat să-și câștige traiul peste hotare sunt nu mii, ci milioane de alți români, potrivit datelor oficiale.

ADVERTISEMENT

Astfel, cele mai recente statistici arată că aproximativ 9,7 milioane de români sunt plecați în afara granițelor. Motivele emigrării sunt multiple: corupția, calitatea slabă a clasei politice și sărăcia.

Într-un raport al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) se arăta că diaspora românească este a cincea cea mai numeroasă diasporă din lume, raportat la numărul total al populației.

În prezent, Italia este țara preferată de români, 1 din 3 conaționali din diaspora locuind acolo (peste 1 milion), urmată de Germania (680.000) și Spania (573.000). Cele trei țări sunt gazda a 93% din diaspora românească. Aproximativ 90% dintre românii plecați în afara granițelor se află în Europa.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri