News

Un șofer român de TIR a primit interdicție pe viață în Franța! A fost prins pentru că transporta ilegal migranți

19.05.2019 | 17:26
Un sofer roman de TIR a primit interdictie pe viata in Franta A fost prins pentru ca transporta ilegal migranti
Un șofer de TIR român a fost arestat în Franța pentru trafic de migranți. *foto: spynews

Un șofer român de TIR a primit interdicție pe viață în Franța și doi ani de închisoare după ce a fost prins în flagrant de către polițiști în timp ce transporta imigranți în remorcă. Românul a declarat în fața polițiștilor care l-au condamnat că patronul său este cel care l-au obligat să îi transporte pe imigranți. Autoritățile susțin însă că șoferul în vârstă de 32 de ani făcea parte dintr-o vastă operațiune care se ocupa cu traficul de imigranți peste Canalul Mânecii.

Șoferul român de TIR care a primit interdicție pe viață în Franța a primit și închisoare pe o perioadă de doi ani

Șoferul de TIR a fost prins de către autoritățile franceze în ziua de miercuri, 15 mai, de la ora 11:00, în portul Ouistreham din Franța. Românul aștepta feribotul să ajungă în Marea Britanie, dar autoritățile au decis să facă un control amănunțit, după ce au observat starea lui de nervozitate. Astfel, aceștia au găsit în remorca TIR-ului nouă imigranți care erau transportați în condiții inumane.

Potrivit ouest-france.fr, cele nouă persoane aveau vârste cuprinse între 18 și 75 de ani și erau înghesuite într-un spațiu extrem de îngust. Ei respirau printr-o gaură facută într-o cutie. Aceștia erau de cetățenie irakiană, afgană și rusă.

Cum s-a apărat șoferul de TIR care a fost

Șoferul român a fost anchetat, judecat și condamnat de o instanță din Caen în numai 48 de ore. Șoferul a recunoscut că știa despre imigranții din camion, dar a dat vina pe patronul său, cel care l-a obligat să meargă cu tirul în Marea Britanie. Procurorii nu l-au crezut însă și au anunțat că românul făcea de fapt parte dintr-o grupare care se ocupa cu traficanții de migranți. Pentru a ajunge în Anglia, fiecare om trebuia să plătească între 3.000 și 10.000 de euro.

Astfel, șoferul român de TIR a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare şi, în plus, a primit o interdicţie pe viaţă pe teritoriul Franţei.