News

Șofer ucis de bolovan pe Defileul Jiului. Bărbatul se întorcea de la mormântul lui Arsenie Boca. Ce planuri avea

Un bărbat care se întorcea de la mormântul lui Arsenie Boca a murit strivit duminică în Defileul Jiului, după ce un bolovan a căzut de pe un versant.
03.10.2022 | 19:30
Sofer ucis de bolovan pe Defileul Jiului Barbatul se intorcea de la mormantul lui Arsenie Boca Ce planuri avea
Accident Valea Jiului. Foto: Antena 3
ADVERTISEMENT

Șoferul se întorsese din Spania ca să organizeze un parastas pentru soacra sa. Reprezentanții Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere spun că în acea zonă nu au fost montate plase de protecție pentru că ar crea probleme când plouă.

Bărbatul mort pe Defileul Jiului se întorcea de la mormântul lui Arsenie Boca

În mașina condusă de bărbatul în vârstă de 56 de ani se afla soția lui, alături de cumnată și cumnat. Cei patru se întorceau de la mănăstirea Prislop, unde vizitaseră mormântul lui Arsenie Boca. Din păcate pentru șofer, peste mașină a căzut un bolovan desprins de pe un versant, care a lovit din plin parbrizul mașinii, fără ca cei aflați în autoturism să poată reacționa, conform Știrile PRO TV.

ADVERTISEMENT

Aflat în stare de șoc, cumnatul bărbatului a rememorat cele întâmplate. ”Eram în mers cu mașina și a căzut un pietroi de pe versant direct pe cumnat. În plin”, a rememorat bărbatul, care a supraviețuit miraculos accidentului.

Bolovanul a trecut direct prin parbriz, conform celor aflați în mașină, și l-a lovit pe șofer din plin. Din păcate, salvatorii nu au mai putut face nimic pentru bărbatul care conducea autoturismul.

ADVERTISEMENT

Cu ochii în lacrimi, soția șoferului spune că mortea soțului este a treia lovitură primită în ultimul an.

”A murit tatăl meu, în februarie, la jumătea lui februarie, pe 27 februarie a murit fratele meu în Spania, de 54 de ani și acum bărbatul”, a punctat, printre suspine, femeia.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au deschis în acest caz un dosar penal pentru ucidere din culpă. În zona respectivă, unde a avut loc tragicul accident, versanții nu sunt protejați cu plase de protecție, fiind expuse doar semne de avertizare.

Compania de drumuri spune că astfel de sisteme de siguranță nu pot fi montate pe acel sector, pentru că ar crea probleme când plouă. Mai exact, din cauza ploii ar ajunge aluviuni pe șosea. Așadar, șoferii care trec prin acea zonă din Defileul Jiului trebuie să fie pregătiți de orice scenariu.

ADVERTISEMENT

”Piatra, de mici dimensiuni, a venit de pe versant de la o înălţime foarte mare, dintr-o zona cu torenţi, unde nu se pot monta plase, pentru că ar bloca scurgerea apelor de pe versanţi. Permanent facem verificări în zonă şi îndepartăm stâncile şi copacii care prezintă risc de prăbuşire. Zona are şi semnalizarea necesară privind posibile căderi de pietre.

Este primul eveniment soldat cu deces de pâna acum. Piatra respectivă a fost dislocată fie de apă, fie de vânt fie de trecerea unui animal sălbatic. Situaţia a fost una total impredictibilă”, precizează autoritățile.

ADVERTISEMENT