News

Șoferi beți sau drogați, depistați de polițiști pe străzile din București. 26 de permise reținute

17.01.2021 | 17:51
Soferi beti sau drogati depistati de politisti pe strazile din Bucuresti 26 de permise retinute
ADVERTISEMENT

Ultimele două nopți au fost încărcate pentru polițiștii din Capitală. În raziile care au avut loc în această perioadă, mai mulți șoferi beți sau drogați au fost depistați în trafic.

Un total de nouă șoferi au fost prinși drogați și trei beți la volan de polițiștii de la Rutieră ai Capitalei. Agenții au reținut 26 de permise şi au dat, în două nopți, amenzi de peste 10.000 lei.

ADVERTISEMENT

Pe lângă faptul că au rămas fără permisele de conducere şi au primit amenzi usturătoare, cei care au fost prinși băuți sau drogați s-au ales și cu dosare penale.

Mai mulți șoferi băuți sau drogați, prinși pe străzile Capitalei de Poliție

Într-un comunicat emis duminică pe Facebook, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București anunță că, în nopţile de vineri spre sâmbătă şi sâmbătă spre duminică polițiștii Brigăzii Rutiere au acţionat pe principalele artere din municipiul Capitală pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă rutieră.

ADVERTISEMENT

Bilanțul final este unul ”îmbelșugat”. Au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 10.000 lei și au fost reținute 26 de permise de conducere.

De asemenea, au fost retrase 6 certificate de înmatriculare, pentru deficiențele tehnice constatate și 4 seturi de plăcute cu numărul de înmatriculare.

ADVERTISEMENT

Potrivit informării, polițiștii rutieri au prins 9 şoferi drogaţi, 3 beţi, 2 care nu aveau permis şi alţi doi care deţineau droguri: THC-5-canabis şi heroină.

Bărbat de 31 de ani din Sectorul 5, depistat sub influența canabisului şi a cocainei

Un cetățean de 31 de ani a fost depistat pe o stradă din Sectorul 5 în timp ce se afla sub influența canabisului şi a cocainei. Şoferul a fost condus la sediul INML în vederea recoltării probelor biologice. Agenții au verificat mașina condusă de bărbat şi au găsit substanțe psihoactive.

ADVERTISEMENT

Un șofer și mai tânăr, de 22 de ani, a fost prins conducând un autovehicul pe o stradă din Sectorul 2, timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. (0,55 mg/l alcool în aerul expirat). Şi acesta a ajuns la I.N.M.L şi are dosar penal.

Un alt bărbat în vârstă de 35 de ani a condus o maşină pe o stradă din sectorul 3 sub influenţa substanţelor psihoactive. La fel ca ceilalţi, a ajuns la INML şi i s-a întocmit dosar de cercetare penală.

Brigada Rutieră a Poliției Capitalei anunță că organizează permanent astfel de acțiuni pentru menținerea unui climat de siguranță rutieră pe drumurile publice din București.

ADVERTISEMENT
Tags: