News

Șoferi, mare atenție! În cât timp iese, de fapt, alcoolul din organism

În cât timp iese, de fapt, alcoolul din organism? O informație pe care trebuie să o știe toți șoferii.
13.08.2021 | 08:38
Soferi mare atentie In cat timp iese de fapt alcoolul din organism
Șoferi, mare atenție! În cât timp iese, de fapt, alcoolul din organism. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

După o noapte de petrecere, în care ai consumat băuturi alcoolice, trebuie să te gândești cât timp trebuie să te odihnești pentru ca alcoolul să dispară complet din corpul tău.

În cât timp iese alcoolul din organism, după ce l-ai consumat

În caz contrar, dacă ești prins de Poliție, poți rămâne chiar și fără permisul de conducere, sau poți primi o amendă consistentă. Așadar, cel mai bine ar fi să cunoști toate detaliile legate de modul în care alcoolul iese din corpul nostru.

ADVERTISEMENT

Un prim lucru pe care ar trebui să îl știm este acela că procesul este unul diferit în funcție de sex, astfel că bărbații și femeile au nevoie de un timp de odihnă diferit.

Ce ar trebui să știm, mai întâi, este că organismul nostru poate să dizolve o cantitate de alcool egală cu 10 ml sau 8 grame de alcool pur la fiecare oră.

ADVERTISEMENT

De asemenea, rinichii noștri ne pot scăpa de circa 5% din alcoolul pe care l-am băut prin urină, astfel că poate fi o idee bună să consumăm cât mai multă apă, pentru a merge la toaletă mai des și să eliminăm alcoolul din corp.

În cât timp iese alcoolul din sânge la bărbați

Totul depinde de greutate, așa că trebuie să stabilim una de 80 de kilograme pentru bărbați. În funcție de aceasta, se stabilește și de cât timp e nevoie pentru ca alcoolul să iasă din corp.

ADVERTISEMENT

Cu cât alcoolul este consumat mai repede cu atât el iese mai greu din corp. De exemplu, alcoolul este eliminat de trei ori mai greu dacă bem o bere într-o oră, față de o jumătate de oră.

În primul caz alcoolul e eliminat în două ore, dar dacă berea e băută repede atunci durează șase ore.

ADVERTISEMENT

La 250 de ml de vin consumați într-o oră, organismul are nevoie de 2 ore și 15 minute ca să elimine alcoolul. Băuturile spirtoase cu concentraţie de 40% se elimină 1 oră și 30 de minute, dacă sunt consumate într-o jumătate de oră.

În cât timp iese alcoolul din sânge la femei

Pentru femei, greutatea medie stabilită ar fi de 60 de kilograme. Pentru o bere consumată într-o oră, organismul are nevoie de două ore şi 20 de minute să își revină.

Dacă aceeași băutură este consumată în 30 de minute, atunci timpul în care alcoolemia revine la zero este de șapte ore.

Dacă vrem să bem vin, atunci trebuie să știm că 250 de ml sunt eliminați în 3 ore şi 20 de minute, pentru un timp de o oră în care este consumat.

Pentru aceeași băutură consumată în 30 de minute, timpul de eliminare crește la șase ore.

Eliminarea a 50 de ml de băutură spirtoasă cu o concentraţie de 40% alcool se face în două ore. Dacă băutura e consumată rapid, în jumătate de oră, acesta crește la 4 ore şi jumătate.

ADVERTISEMENT